Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ
 
 
     Ενώ η κοινωνική χωματερή των γραικύλων αναπτύσσει την παραγωγή εμφυλιακού μίσους και μιζέριας, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" συνεχίζουμε την παραγωγή Πολιτισμού με την ανάπτυξη του Μουσείου και της Βιβλιοθήκης μας. Έτσι, όχι μόνον καταφέραμε να αποκτήσουμε αλλά και να ταυτοποιήσουμε ένα σπουδαίο αντικείμενο που σχετίζεται με την κεντρο-Ευρωπαϊκή Ιππασία και το οποίο υπενθυμίζει μια σπουδαία Ιππική Σχολή η οποία ανέδειξε μεγάλους Αθλητές και πρωταθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων του Βερολίνου του 1936. 
 
 
     Πρόκειται για ένα χρονόμετρο μάρκας "Breitling" το οποίο ανήκε στον εξοπλισμό της Ιππικής Σχολής των SS του προαστίου Riem του Μονάχου και το οποίο ενδιαφέρθηκε να αποκτήσει για το εταιρικό της Μουσείο η ομότιτλη, ελβετική, εταιρεία κατασκευής χρονογράφων, αλλά το συγκεκριμένο αντικείμενο θα παραμείνει στις προθήκες του Μουσείου της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ" υπενθυμίζοντας στους επισκέπτες του μία από τις "Μέκκες" της ευρωπαϊκής Ιππικής η οποία κατεστράφη από τους νέο-βαρβάρους εισβολείς της γηραιάς ηπείρου!     
 
 
 
     Καταφέραμε επίσης να εμπλουτίσουμε και τη Βιβλιοθήκη μας συντηρώντας ένα ογκώδες ιππιατρικό εγχειρίδιο το οποίο βρήκαμε στα ...σκουπίδια της οδού Ιπποκράτους, του κέντρου των Αθηνών. Οι γραικύλοι δεν καταστρέφουν μόνον τον Πολιτισμό αλλά τον πετούν και στα πεζοδρόμια... κι ευτυχώς που εξακολουθούμε να υπάρχουμε οι Έλληνες για να τον διασώζουμε!
 
 
 
     Ο ογκωδέστατος, αυτός, τόμος των ...2134 σελίδων (!) μετά από επιστημονική συντήρηση και αποκατάσταση των φθορών του, βιβλιοδέθηκε με δέρμα και εντάχθηκε στη Βιβλιοθήκη της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ" ώστε να μπορεί να φωτίσει με ακόμη περισσότερη γνώση για την υγεία του Ίππου, τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ"! 
 
 
     Ανεξαρτήτως της περιρρέουσας παρακμής, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" συνεχίζουμε να παράγουμε Πολιτισμό μέσα από την καθημερινή μας ομαδική προσπάθεια για νου υγιή σε σώμα υγιές και είμαστε περήφανοι που χωρίς καμία εξωτερική "βοήθεια" τα καταφέρνουμε, ανεπηρέαστοι!
 
 

ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ: ΜΠΑΛΛΟΝΙΑ
 
 
     Ο Θησέας, ένας πρώην ιπποδρομιακός Ίππος, αφήνοντας πίσω του τη στρεσαριστική "εμπειρία" των ιπποδρομιακών αγώνων και περνώντας στην ευθύνη του νέου του Ιππαγωγού θα έπρεπε να προσαρμοσθεί στα νέα του "καθήκοντα" ξεπερνώντας εντάσεις, φοβίες και νευρικότητες.
 
 
     Έτσι, σε προηγούμενα δημοσιεύματά μας είδαμε τον Θησέα να εμπιστεύεται το νέο του ανθρώπινο και φυσικό περιβάλλον και να ηρεμεί αρκετά ώστε να είναι ασφαλής για τον νέο του Ιππαγωγό.
 
 
     Είδαμε, πως το άλλοτε ιπποδρομιακό τετράποδο με τη βοήθεια της μπάλλας ξεπέρασε το στρες του με ήπιες κινητικές συμπεριφορές και νέα ενδιαφέροντα.
 
 
     Παρακολουθήσαμε τον Θησέα να αποδέχεται τις πρωτοβουλίες του Ιππαγωγού του και να τον εμπιστεύεται ανενδοιάστως.
 
 
     Ο Θησέας, πλέον, σε τίποτε δε θυμίζει έναν Ίππο ο οποίος αγωνιούσε μέχρι να δει τις "πόρτες" του κουτιού εκκινήσεως να ανοίγουν για να ξεχυθεί προς τη γραμμή τερματισμού κάθιδρως από την αγωνία του ιπποδρομικού στρεσαρίσματος.
 
 
     Τώρα, ήρθε η σειρά των ...μπαλλονιών για να εμπεδώσει ακόμη βαθύτερα την εμπιστοσύνη του προς το ανθρώπινο και φυσικό περιβάλλον, για να γίνει ακόμη πιο πολύ συνεργάσιμος με τον νέο Ιππαγωγό του. Η Χαρά θα φουσκώσει μπαλλόνια και θα τα κρεμάσει στο χαλινό του Θησέως με κορδέλες ώστε αυτά να αιωρούνται γύρω από το κεφάλι του σε όλες τις υπόλοιπες κινητικές φάσεις οι οποίες θα εκτελούνται και στους τρεις βηματισμούς με ρυταγώγηση.
 

     Καθώς εκτελούνται οι ρυταγωγικοί βηματισμοί, η Χαρά θα σπάει ένα-ένα τα μπαλλόνια κατά την στιγμή που ο Ίππος είναι συγκεντρωμένος στην κίνησή του πλάι στον Ιππαγωγό του εξοικειούμενος με το αιφνιδιαστικό ήχο αλλά και την αίσθηση της εξαφανίσεως ενός αντικειμένου το οποίο μόλις υπήρχε στην όρασή του. Ήχος, εξαφάνιση, ξάφνιασμα, αμετάβλητος βηματισμός, ανυπαρξία αρνητικής αντιδράσεως και ο Θησέας ανεβαίνει ακόμη ένα "σκαλοπάτι" ηρεμίας και προσαρμοστικότητος πλάι στον Άνθρωπο!
 

 
 
 
 
 
 

ΑΝΑΣΥΡΣΗ ΒΕΛΟΥΣ
 
 
     Μετά την τελευταία συμμετοχή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" στους διεθνείς Αγώνες "E.O.C.H.A. 2013" διαπιστώσαμε πόσο σημαντική είναι η εξάσκηση στην ανάσυρση βέλους από το έδαφος, κάτι που αποτελεί υποχρεωτική προϋπόθεση σε συγκεκριμένο αγώνισμα και, μάλιστα, σε καλπασμό.
 
 
 
     Σ' εκείνους τους Αγώνες ο Αρπάλυκος, αν και δεν είχε εξασκηθεί αρκετά, κατάφερε, καλπάζοντας, να ανασύρει από το έδαφος όπου ήσαν "καρφωμένα", τα προβλεπόμενα βέλη συνεχίζοντας με επιτυχία τις τοξεύσεις του. Μετά την επιστροφή της Ομάδος μας, η καθημερινή εξάσκηση στην ανάσυρση βέλους από το έδαφος σε καλπασμό κρίθηκε εκ των ουκ άνευ και περιλαμβάνεται στην καθημερινή άσκηση όλων των μαθητών μας, ακόμη και των αρχαρίων. 
 
 
     Όπως είναι φυσικό, ο Αρχηγός της Ομάδος μας ασκείται συστηματικά στην ανάσυρση βέλους, πλέον, με τον Ίππο του Dorje Chang τον οποίο εξελίσσει σε έναν άριστο συνεργάτη στην Έφιππη Τοξοβολία.
 
 
     Με τις ιδιαίτερες ιππικές ικανότητές του αλλά και την χαρακτηριστική ψυχραιμία του, ο Αρπάλυκος ..."σαρώνει" πια τα βέλη από το έδαφος καλπάζοντας και με μαεστρία αμφίχειρος.
 
 
     Όχι απλώς σε ευθείες καλπαστικές διαδρομές όπως απαιτούν οι Αγώνες, αλλά και σε καλπαστικές διαδρομές με απαιτητικούς ελιγμούς, ο Αρπάλυκος καταφέρνει κατά κανόνα να αρπάζει με άνεση και να ανασύρει το βέλος επιβεβαιώνοντας την αρχηγική αξία του ως επικεφαλής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ".
 
 
 
     Η συγκεκριμένη άσκηση συχνά φέρνει τον ασκούμενο σε οριακές καταστάσεις ισορροπίας και αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση του Αρπάλυκου ο οποίος, όμως, δεν χάνει την ψυχραιμία του και μας δίνει εικόνες όπως η προηγούμενη. Στην επόμενη, πάντως, εικόνα από την τελευταία Προπόνησή του, η αξιοθαύμαστη μαχητικότητα του Αρχηγού των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" κυριολεκτικώς "κόβει την ανάσα" δείχνοντάς τον να ..."περιελίσσεται", σχεδόν,  γύρω από τον λαιμό του Ίππου του και να ανασύρει το βέλος το οποίο βρίσκεται εμπρός και στην αντίθετη πλευρά της καλπαστικής διαδρομής του Ίππου.
 
 
Απλώς, θαυμάστε τον!
 
     Tην άσκηση της ανασύρσεως βέλους από το έδαφος εκτελούν όλοι οι μαθητές της Ιππικής Σχολής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" ακόμη και οι αρχάριοι και στους τρεις βηματισμούς! Στη φωτογραφία που ακολουθεί ένας εντελώς αρχάριος μαθητής ανασύρει βέλος με χαρακτηριστική άνεση και επιτυχία:
 
 
      Η Ιππική Σχολή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" επιδιώκει να εκπαιδεύσει άριστους Ιππείς υπό τις ασφαλέστερες προϋποθέσεις και αυτό το επιτυγχάνει με το τεκμήριο του μηδενικού δείκτη ατυχημάτων στα οκτώ χρόνια της λειτουργίας της!
 
 
 
"ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ"
Μια Ομάδα που δικαιώνει το όνομά της!
  
 
 
 
 
 

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΕΝ ΤΗ ΕΥΣΤΟΧΙΑ, ΟΛΒΙΟΣ!


     Η σημερινή ημέρα υπήρξε μία από τις πλέον σημαντικές στην 62χρονη ζωή του Ιδρυτή της Ομάδος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ", όταν στην ηλεκτρονική γραμματοθυρίδα των Εφιπποτοξοτών έφθασαν οι φωτογραφίες των ημερησίων μαθημάτων της Σχολής του Παραρτήματός μας στην Κύπρο. Σε μία από αυτές γνωρίσαμε τον νέο μαθητή της εκεί Σχολής, τον δεκατετράχρονο Στέφανο στο πρώτο του εισαγωγικό μάθημα Γυμνιππευτικής που θα τον οδηγήσει στη μαγεία της Έφιππης Τοξοβολίας.
 

 
     Σήμερα, στη Σχολή μας των Αθηνών, την ίδια ώρα που στην Κύπρο ο νεαρός Στέφανος εισήγετο στην Έφιππη Τοξοβολία, η Χριστίνα εισήγετο επίσης στην Έφιππη Τοξοβολία κάνοντας και αυτή το πρώτο της μάθημα Γυμνιππευτικής!
 
 
    Ίδιες, υπέροχες εμπειρίες στο ξεκίνημα του ίδιου "μονοπατιού" ψυχοπνευματικής ισορροπίας, από δύο διαφορετικούς Ανθρώπους, σε δύο διαφορετικά σημεία του πλανήτη, από τον ίδιο φορέα: τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ", με τον Ιδρυτή τους όλβιο, ευδαιμονέστατο, να απολαμβάνει την πρόοδο των Συνασκουμένων του εν υπαρξιακή ευστοχία!
 
 
 
 
 
 _______________
 
Φωτογραφία τίτλου:
Του φωτορεπόρτερ κ. Χάρη Γκίκα (Νοέμβριος 2013)






 
ΝΕΟ ΠΡΟΣΚΤΗΜΑ
ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ
ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"
 

     Μιας και η Έφιππη Τοξοβολία σημαίνει διατήρηση της Παραδόσεως και σεβασμό στην Ιστορία, η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» κάνει μία σοβαρή προσπάθεια ώστε να οργανώσει μία συλλογή αυθεντικών αντικειμένων σχετικών με την Ιππική και την Τοξοβολία. Προσφάτως προσετέθη στη συλλογή μας μία Μογγολική αιχμή βέλους χρονολογούμενη από τον 13ο αιώνα. 
 
Περισσότερα:
 

     Because Horseback Archery means a serious preservation of tradition as well as respect to the history, “Hellenic Horseback Archery Society” is making a serious attempt to organize a collection of original items relevant to Horsemanship and Archery. Recently a new item was added to our collection : a Mongolian arrow head dated from 13th century.
 
For more information:




Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΓΑΠΗΤΑ ΜΑΣ ΜΕΛΗ
 
 
     Είναι δεδομένη η αγάπη και το ενδιαφέρον των Μελών μας προς την Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ", την Ομάδα στην οποία όλοι ανήκουμε και δι αυτής υπηρετούμε την παγκόσμια πολιτισμική παρακαταθήκη, όπως η "UNESCO" θεωρεί την Έφιππη Τοξοβολία. Και εξίσου δεδομένη είναι η ελευθερία της βουλήσεως ενός εκάστου Μέλους μας σε ό,τι αποφασίζει σε σχέση με την υπηρέτηση της Ομάδος μας, ώστε να μη χρειάζεται ούτε να ενθαρρύνουμε, ούτε να αποθαρρύνουμε την ανάπτυξη των οιωνδήποτε σχετικών πρωτοβουλιών. Κατόπιν, όμως, πρόσφατης ενημερώσεως, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα:
 
 
     1. Η Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" εκφράζεται "προς τα έξω" δια του επισήμου Ιστολογίου της, δια του παρόντος Ιστοτόπου, δια του λογαριασμού της στο Facebook και δι' όσων εκπροσώπων και μέσων επιλέγει να εκφρασθεί το Διοικητικό Συμβούλιό της.
  

     2. Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" ως Ομάδα ιππικής και εφιπποτοξοτικής ουσίας αποφεύγει να εκφράζεται διαδικτυακώς μέσω των χαμηλής υποστάθμης ιστοτόπων ("πόρταλ", "φόρουμ" κλπ) στα οποία υφέρπει ιππική ασχετοσύνη και μικροψυχία και η όποια παρουσία μας σε αυτά μόνον ως διασυρμός  νοείται!
  
 
     3. Με υπέρ 400 ενεργά Μέλη και χωρίς καμία κερδοσκοπική εμπορικότητα, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ", ως η παγκοσμίως καλύτερα οργανωμένη Ομάδα με δύο πρώτες παγκόσμιες διακρίσεις και η, επίσης παγκοσμίως, πολυπληθέστερη ιππική Ομάδα, με δύο λειτουργούσες Σχολές κλπ, κάθε άλλο παρά ενδιαφέρεται για την προσέλκυση Μελών δια της διαφημίσεως! Αντιθέτως, έχει κάθε λόγο εμμονής στην αυστηρή ποιοτική επιλογή των νεο-εγγραφομένων Μελών της, όπως εξ αρχής της λειτουργίας της εφάρμοσε κατακτώντας το διακεκριμένο σημερινό στελεχιακό επίπεδό της.
 
 
      Εν ολίγοις, το τελευταίο πράγμα που θα μας ενδιέφερε είναι η δυσφήμιση του έργου μας μέσω λαθροβίων"ιστοτόπων κοριτσίστικου ...κοτσομπολιού" ροζουλί ...αποχρώσεως με ανάλογους ...φιόγκους από τους πλείστους οι οποίοι "φυτοζωούν" στο πολύπαθο "ίντερνετ", ως "εστίες μολύνσεως" και υποβαθμίσεως, όχι μόνον της ίδιας της Ιππικής, αλλά και της καθημερινής αισθητικής των χρηστών του διαδικτύου.
 
 
     Κατόπιν των ως άνω, ενημερώνουμε τα Μέλη μας τα οποία θα ήθελαν να αναπτύξουν πρωτοβουλίες παρουσιάσεως της Ομάδος μας οπουδήποτε να ενημερώνουν, προηγουμένως, τον υπογράφοντα Αρχηγό της Ομάδος ώστε, δι' αυτού, να έχουν την συναίνεση του Διοικητικού Συμβουλίου, πριν ή προχωρήσουν στην υλοποίηση των πρωτοβουλιών τους και επί ποινή διαγραφής.
 

 
 
Εφιπποτοξοτικά!
 
Αρπάλυκος.     

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ: ΟΜΑΔΑ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ

 
     Όταν ο ουρανός ανταριάζει κι αποφασίσει να "πνίξει" τη πλάση με τα δάκρυα της οργής του...
 
 
     Όταν μπροστά κι αριστερά σου η λεωφόρος μετατρέπεται σε ποτάμι μέσα στο οποίο "κολυμπάνε" πυροσβεστικά οχήματα με τις σειρήνες τους να ανοίγουν ...κύματα για να απεγκλωβίσουν μισοπνιγμένα υπόγεια...
 
 
...και δεξιά σου τρέχουν άλλες πυροσβεστικές με την ίδιαν αγωνία...
 
 
     Όταν οι γύρω σου εποχούμενοι τρέχουν πανικόβλητοι να σωθούν στην ασφάλεια των τσιμεντόκλουβών τους...
 
 
...και οι υαλοκαθαριστήρες σου που αγκομαχάνε σε βεβαιώνουν ότι όλοι, πια, χάθηκαν, στη σιγουριά των διαμερισμάτων τους για να χαρούν τη τοξίνη του χαλαρού νες με κάποια "like" στο Facebook, τότε είναι σίγουρο ότι οι τρεις κορυφαίοι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" πάνε για Προπόνηση στον Υμηττό, μέσα στο μάτι του καταιγιδοφόρου κυκλώνος!
 
 
     Σήμερα, με τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τον κυκλώνα που είναι εν εξελίξει, ο Αρπάλυκος, η Χαρά κι ο Πάρης βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις μας για να προπονηθούν εν όψει της συμμετοχής τους σε νέους διεθνείς Αγώνες! Ο Πόλεμος δεν έχει περιορισμούς ωραρίων και καιρικών συνθηκών και οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" είναι μία πολεμική Ομάδα ...παντός καιρού!
 
 
     Η οργή των ουρανών φάνηκε πολύ μικρή για να ανακόψει τη προπονητική μας τάξη και όλα έγιναν υπό τον ορυμαγδό των καιρικών φαινομένων σα να βρισκόμασταν σε μιαν ...ηλιόλουστη ακτή της μακρυνής Χαβάης!
 
 
     Ο Αρπάλυκος αξιοποιώντας τις καιρικές διακυμάνσεις και λαμβάνοντας υπ΄ όψη την ασφάλεια της προπονούμενης τριάδος (καθόλου ...αγίας, στ'  αλήθεια!) έδωσε έμφαση στη βελτίωση των επιδόσεων του ιδίου και των Συνασκουμένων του με μία σειρά ευφυών ασκήσεων.
 
 
     Ο γλυκύτατος Αδόλφος μας (συγγνώμη, ο Dorje Chang, θέλαμε να πούμε...) ο προσωπικός Ίππος του Αρχηγού των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" μετέφερε στη ράχη του και τους τρεις κατά την εκτέλεση των εφίππων ασκήσεων.
 
 
     Ο Πάρης μας ζήτησε την άδεια του Αρχηγού ώστε να δοκιμάσει τον ανατολικό τρόπο τοξεύσεως (με αντίχειρα και δακτύλιο) και ο Αρχηγός, ακολουθώντας την παγία "φιλοσοφία" των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" περί ελευθερίας της βουλήσεως των Μελών μας, τον "αδειοδότησε" ώστε να τον δοκιμάσει και να επιλέξει οποιονδήποτε τρόπο τοξεύσεως τον διευκολύνει.
 
 
     Εκείνο, πάντως, που παρετηρήσαμε είναι ότι ο Πάρης και με τον ανατολικό τρόπο τοξεύσεως έκανε τις ίδιες αξιοπρόσεκτες εύστοχες συγκεντρώσεις των βελών του.
 
 
     Α! Και όσοι περιμένετε να δείτε φωτογραφίες από την συγκεκριμένη Προπόνηση των τριών κορυφαίων "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" δυστυχώς ...χάσατε! Ε, στο κάτω-κάτω ως πολεμική Ομάδα έχουμε κι εμείς το δικαίωμα να τηρούμε το στρατιωτικό απόρρητο εκεί που καλούμεθα να δώσουμε ...μάχη!
 
 
 
 
 
 
 
 
 


"ΒΗΜΑΤΙΣΜΟΙ" ΠΡΟΟΔΟΥ...
 
 
     Αυτή ήταν η Προπόνηση μιας και μόνον τοξεύσεως! Όμως, ήταν γεμάτη με "βηματισμούς" προόδου, μια πολύ σημαντική άσκηση νοητικού συντονισμού και μία από τις βασικές ασκήσεις του συστήματος "KASSAI".

 
     Αυτή η σαββατιάτικη Προπόνηση Παραδοσιακής Τοξοβολίας των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" απετελείτο από μία και μόνον τόξευση, όμως είχε μία μεγάλη περιεκτικότητα "βηματισμών" προόδου όχι μόνον για τους Εφιπποτοξότες μας αλλά και για τον Dorje Chang, τον υπό εκπαίδευση Ίππο του Αρχηγού της Ομάδος Αρπάλυκο ο οποίος εφαρμόζει το καλύτερο πρόγραμμα "μυήσεως" του νεόλεκτου τετραπόδου του στην Έφιππη Τοξοβολία.

 
     Ο Αρπάλυκος, αφιερωμένος στην εκπαίδευση του Ίππου του δεν παραλείπει να τον φέρνει σε επαφή με όλες τις δραστηριότητες της Ομάδος εντάσσοντάς τον σ'  αυτήν σαν να ήταν ανθρώπινο Μέλος!

 
     Σήμερα ο Dorje Chang παρηκολούθησε ολόκληρη την προθέρμανση και τη μοναδική τόξευση της Ομάδος, κινούμενος ανάμεσα στους Εφιπποτοξότες μας και μη ενοχλούμενος από τις ομαδικές κινήσεις και θορύβους μας.

 
     Με πολλή σοφία ο Αρπάλυκος, καθ'  όλη τη διάρκεια της τελευταίας Προπονήσεώς μας, αξιοποίησε την παρουσία και την κινητικότητα των Συνασκουμένων μας ώστε να εισαγάγει ακόμη βαθύτερα τον Ίππο του στην αφοβία αιφνιδιαστικών κινήσεων και θορύβων. 

 
     Ο Dorje Chang έδειξε έναν άριστο μαθητή ο οποίος, με την άοκνη εκπαιδευτική φροντίδα του Αρπάλυκου σύντομα κατάφερε να αποτελέσει ένα ξεχωριστό Μέλος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" αντάξιο των υπολοίπων υπερ-400 !

 
     Και, βεβαίως, δεν παρέλειψε να εκτελέσει κι αυτός τους Κασσαϊκούς "Βηματισμούς" προσαρμοσμένους στον ...σωματότυπό του βαδίζοντας ελεύθερος "δεσμών" πλάι κι ανάμεσα σε  Ανθρώπους!

 
     Ταυτοχρόνως σχεδόν, μέσα στο Ιππευτήριο η Χαρά "προχώρησε" τις αγαπημένες μας Αμαζόνες με ασκήσεις συντονισμού.

 
     Τις ασκήσεις των μαθητριών Αμαζόνων συνέδραμε και ο Αρχηγός των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" Αρπάλυκος, ιππεύοντας πλάι τους, σαν το μαέστρο μιας ορχήστρας που δίνει τον ρυθμό...

 
     Η Χαρά, από την πλευρά της έκανε ακόμη μία μεγάλη υπερπηδητική υπέρβαση καταφέρνοντας να εκτελέσει άριστα όλο το "ρεπερτόριο" της ατομικής προπονητικής ημερίδος! Διότι, στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" και οι ...κρίνοντες κριθήσονται και οι προπονητές ...προπονηθήσονται!

 
     Άνεση, ορμητικότητα μαχητικότητα, ισορροπία αποτελεσματικότητα και ...μόνιμο χαμόγελο, βελτιώνουν οσημέραι την Εκπαιδεύτρια της Ομάδος μας! Και τα βέλη της καθώς τα εξαπολύει πάνω από τα εμπόδια τα οποία υπερπηδά με γερακίσια ορμή, είναι κάτι σαν υποσχέσεις συνεχούς προόδου και βελτιώσεως όχι μόνον της ιδίας αλλά και όλων των μαθητών της.  

 
     Στο χώρο των Εφιπποτοξοτών, ο Αρπάλυκος κι ο Πάρης ακούραστοι συνεχίζουν να εκπαιδεύουν τον Dorje Chang ο οποίος, πλέον, είναι έτοιμος να ξαπλώσει στα αναπαυτικά καθίσματα του ησυχαστηρίου μας και να παραγγείλει ...καπουτσίνο.

 
     Ο Αρπάλυκος, μετά από ελάχιστες εκπαιδευτικές συνεδρίες κατάφερε να αναδείξει σε ένα ...pet έναν εντελώς ανεκπαίδευτο ..."σχολάζοντα" Ίππο! 

 
     Και το πόσο "pet" έγινε ο Dorje Chang από τον "μπαμπά" του Αρπάλυκο μπορεί κανείς να το δει στο βίντεο που ακολουθεί, όπου το πανέμορφο τετράποδο μαζεύει μαζύ με τον Αρπάλυκο τα βέλη μιας καλπαστικής εξόδου. Απολαύστε και τους δύο...
 

     Η μικρή μας Μύρινα έκανε κι αυτή εξαιρετικές τοξεύσεις πάνω από τον Ποσειδώνα μας δείχνοντας ότι η Εκπαιδεύτριά της Χαρά κάνει πολύ καλή "δουλειά".


     Μαζύ με όλα τα υπόλοιπα, ο Ιφικράτης μας εισήγαγε στην Παραδοσιακή Τοξοβολία, ακόμη, δύο νέα Μέλη τα οποία μας ετίμησαν με την εγγραφή τους αυτή την εβδομάδα. στο διάλειμμα της ιππικής εκπαιδεύσεώς τους μυήθηκαν στο "μονοπάτι" του Τόξου, ευχόμενοι να το απολαύσουν και να το ακολουθήσουν στην ανακάλυψη της εσωτερικής γαλήνης και ισορροπίας.

 
     O αγαπημένος μας Στέφανος κατάφερε να δημιουργήσει ακόμη ένα σημαντικό αντικείμενο για την ευπρόσωπη λειτουργία της Ομάδος μας και,. συγκεκριμένα, για το παράρτημα της Σχολής μας στην Κύπρο: το κεντητό έμβλημα της Κυπριακής Σχολής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ". Μετά την επιλογή του τελικού λογοτύπου του Κυπριακού Παραρτήματός μας, το κεντητό του έμβλημα που θα διακρίνει την ομαδική αμφίεση των Κυπρίων Εφιπποτοξοτών, είναι έτοιμο με την ίδια υψηλή αισθητική και κατασκευαστική ποιότητα που διακρίνουν όλα τα ενδύματα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" που επιμελείται ο Στέφανος στον οποίο είμαστε ευγνώμονες!

 
 
     Αλλά και ο Γεώργιος πέτυχε να κατασκευάσει ακόμη ένα παραδοσιακό δημιούργημα μέσα στη μεγάλη γκάμα χειροποίητων δημιουργημάτων που παράγονται με τη γνώση, τη φαντασία αλλά και την εξαιρετική αισθητική του: μία χειροποίητη παραδοσιακή φαρέτρα από γνήσιο δέρμα αλεπούς την οποία έφτιαξε για τον Ιφικράτη μας αλλά θα συνεχίσει να την δημιουργεί για κάθε ενδιαφερόμενο. Τα δημιουργήματα του Εφιπποτοξότη Γεωργίου ήδη έχουν καταξιωθεί στην αγορά πολύ πέραν της Ομάδος μας και είναι ιδιαίτερη η χαρά μας όταν βλέπουμε μέσα στην Ομάδα πολλά "πανάξια χέρια" τα οποία με τα δημιουργήματά τους συναγωνίζονται τους καλύτερους ξένους παραδοσιακούς κατασκευαστές. Και, είναι αλήθεια, ότι στην Έφιππη Τοξοβολία δεν αρκούμεθα σε "φωτογραφίες studio" με τσίγκινες "περικεφαλαίες" παγιδευμένοι στη "virtual reality" αλλά εργαζόμαστε υπό ρεαλιστικές συνθήκες πυρός και κινήσεως, στο φυσικό περιβάλλον, αναπτύσσοντας τις φυσικές ικανότητές με γνώμονα ότι η φωτογραφία αποτελεί τεκμήριο πραγματικού έργου και όχι αυτοσκοπός!  
 
 

"ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ"
με βήμα ...ταχύ προς την ομαδική και ατομική πρόοδο!