Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024

ΛΑΜΠΡΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΙΝ ΤΗ ...ΛΑΜΠΡΗ!

 ΛΑΜΠΡΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΙΝ ΤΗ ...ΛΑΜΠΡΗ!



     Μπορεί στην καθιερωμένη εναρκτήρια φωτογραφία αυτής της ημερίδος ο σχολικός Ίππος μας να θέλησε να κρατήσει για τον εαυτό του την Ταξιαρχία μας "κρύβοντάς" την αλλά, στη συνέχεια, έκανε τα πάντα και τελικώς τα κατάφερε να την αναδείξει σε μια πραγματικήν Αμαζόνα διευκολύνοντάς την να εκτελέσει τις πρώτες τοξεύσεις της σε τροχασμό!

     Κι ο ίδιος Ίππος ανέδειξε και τον Μάνο μας σε έναν άριστο Ιππακοντιστή ο οποίος σε καλπασμό εξακόντισε το όπλο του και, μάλιστα, με τέτοιαν άνεση και σε τέτοιαν απόσταση ώστε να μας αναγκάσει να του φωνάξουμε "Πρόσεξε μη τρυπήσεις το τσίγκο της περιφράξεως!". Βεβαίως, σ΄ αυτό δεν βοήθησε μόνον ο Ίππος αλλά και το σωστό ...παντελόνι που αποφάσισε να φορέσει ο Μάνος μας, μετά το φιάσκο της προηγουμένης ιππεύσεώς του!

     Λαμπρή ημερίδα πριν τη ...Λαμπρή και η δική μας Λαμπρή τούτη η ηλιόλουστη αλκυονίδα ημέρα με άνεμο μεν αλλά ...εμπνευσιακή "ατμόσφαιρα", με τροχαστικήν Έφιππη Τοξοβολία και καλπαστικόν Ιππακοντισμό, κυρίως με αρμονία, ακρίβεια εκτελέσεως ασκησιολογίου και ...κέφι, πολύ ...κέφι, με την Ταξιαρχία στο τέλος να λέει "Σήμερα αισθάνθηκα χαρά!" και με τον Εκπαιδευτή να αισθάνεται υπερήφανος για έναν αξιολάτρευτο σχολικό Ίππο και για δυο εκπαιδευόμενους με άριστην απόδοση!  Α υ τ ό  είναι Ιππασία!

     Kαι οι δύο οι σημερινοί εκπαιδευόμενοι εισήχθησαν στον κύριο στόχο των διαφορετικών αντικειμένων τους από, διαφορετικά, βεβαίως, μονοπάτια: Η κατάληξη σε τροχαστικήν Έφιππη Τοξοβολία για την Ταξιαρχία και η ανάκτηση του καλού καλπαστικού "καθίσματος" για τον Μάνο.

     Έτσι, η Ταξιαρχία ξεκίνησε με βαδιστικό Ιππακοντισμό και παρά την γκρίνια της για κοντινό εξακοντισμό, το γυναικείο χέρι της απέδωσε πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο.

     Ακολούθως η Ταξιαρχία ασκήθηκε στη διατήρηση του τροχαστικού ρυθμού με το ένα χέρι στην ανάταση ώσδτε να αρχίσει, σιγά-σιγά, να αποδεσμεύεται από την ανάγκη "στηρίξεως" επί των ηνιών.  

     Η Ταξιαρχία συνέχισε με τροχαστικόν Ιππακοντισμό, με ασφαλές "κάθισμα" και πολύ καλούς διευθυντικούς χειρισμούς, ενώ οι εξακοντίσεις της ήσαν κατά πολύ βελτιωμένες.  

     Κι έτσι, φτάσαμε σε μιαν "έτοιμη" Ταξιαρχία για τροχαστικές τοξεύσεις τις οποίες κατάφερε άνετα και με εμφανή μαχητικότητα!

     Ο Μάνος υπεβλήθη, αρχικώς, σε ένα προ-καλπαστικό ασκησιολόγιο το οποίο τον προετοίμασε για έναν καλό καλπασμό επί μεμετρημένης διαδρομής.

     Αρκετά "τεχνάσματα" ανακτήσεως της καλπαστικής αυτοπεποιθήσεως και, κυρίως, της αυτοπεποιθήσεως της αποτελεσματικότητος εντολών, πάντοτε επί στροφής, ενώ ο Μάνος επεδείκνυε γεωμετρική βελτίωση από στιγμή σε στιγμή, από καλπασμό σε καλπασμό!

     Και αφού πήγαν κατ΄ ευχήν ως προς τον καλό καλπασμό, ο Μάνος υπεβλήθη και σε μία διαδικασία βαθύνσεως του "καθίσματός" του και βελτιώσεως της ευσταθούς ισορροπίας του με καλπαστικόν Ιππακοντισμό κατά την διάρκεια του οποίου η μαχητική φύση του Μάνου "έλαμψε" στο Ιππευτήριο, επιτυγχανομένου ούτω πως του αντικειμενικού σκοπού της ημερίδος.

     


Ένα ευπαρουσίαστο πιάτο spaghetti alla puttanesca στο "Ristorante Verona" (πολύ πριν τα δευτεροκλασάτα "μαγείρια" των μοντέρνων πρωινάδικων και των ...27 φύλων -και φτερών...- ανακαλύψουν το ...bagnomaria για να ξαναζεστάνουν τα προμαγειρευμένα του φαστφουντάδικου) προϋπέθετε μιαν ακολουθία υλικών και χειρισμών άνευ των οποίων δεν θα μπορούσε ποτέ να παρουσιασθεί το πιάτο αυτό στον γευσιγνώστη! Ε, το ίδιο προϋποθέτει κι ένα σωστό μάθημα Ιππασίας κι ο chef, είτε ο μεγάλος Angelo Angeli, είτε ο υπογράφων κατέχουν και την "συνταγή" και την υπομονή ώστε η γεύση να υπερκαλύπτεται από την επίγευση, όπως και στην περίπτωση της Ταξιαρχίας η οποία περιέγραψε την "επίγευσή" της από την σημερινή ημερίδα όπως προανεφέρθη! Τον Μάνο μας θα τον ακούσουμε εν συνεχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.