Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024

AΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ"

 AΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 

ΤΩΝ 

"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ"



     Τρίτη συνεχής εκπαιδευτική ημερίδα για τον νεόλεκτον Ίππο της τοπικής Σχολής μας και τα αποτελέσματα σε Ίππο, Εκπαιδευτή, βοηθό αλλά και ...φωτογράφο, είναι ορατά και αυτό μας το αποκαλύπτει η, παραπάνω, φωτογραφία του τίτλου!

     Για να επιτευχθεί όμως αυτό το αποτέλεσμα ενός Ίππου ο οποίος, πια, ενδιαφέρεται συνειδητώς, για τα αντικείμενα με τα οποία εξοικειώνεται, μεσολάβησαν πολλά και ...σωστά αφού, αυτά τα αντικείμενα και πολλά είναι και ογκώδη αλλά, κυρίως, μέχρι τώρα "άγνωστα". Και ο εξαιρετικός Σταύλος "MANIATIS STABLES" με το γαλήνιο και φυσικό περιβάλλον του είναι ιδανικός για να βοηθήσει την εκπαιδευτική προσπάθεια ευνοώντας την αυτοσυγκέντρωση του Ίππου η οποία, εν προκειμένω, είναι απαραίτητη. 


     Mια επιμήκης, σωστά ελεγχόμενη, ρυταγώγηση με τα αντικείμενα του "φόβου" στο χέρι του Εκπαιδευτή καταλήγει πάντα στην προϋποτιθέμενη χαλάρωση του Ίππου που θα τον προετοιμάσει ψυχολογικώς να αντιμετωπίσει θαρραλέα και τις συνέπειες της χρήσεώς τους (εικόνες, κινήσεις και ήχους).

     Και σε κάποιο σημείο ο φωτογραφικός φακός συλλαμβάνει την "σύζευξη" ενός "θετικού" Ίππου κι ενός "υπεράνω πάσης αγωνίας επιτυχίας" Εκπαιδευτή ο οποίος, ..."αφ΄ υψηλού" και όπως πρέπει, αναμένει από τον Ίππο του το αυτονόητο! Και συγχαρητήρια στην οξυδερκέστατη ...φωτογράφο μας Ιωάννα που απαθανάτισε αυτή την στιγμή που είναι καθοριστικότατη για την όλην εκπαιδευτική διαδικασία!


     Και, κάπως έτσι, ενώ ο Ίππος συραγωγείται αμέριμνος, ο Εκπαιδευτής τοξεύει πολύ κοντά και με χαλαρή χορδή αποφεύγοντας την εκπομπή ήχου προς αποφυγή περιττής οχλήσεως του τετραπόδου.


     Και τώρα έρχεται η στιγμή που ο Εκπαιδευτής θα σφυγμομετρήσει ακόμη ακριβέστερα την αποδοχή της όλης διαδικασίας από τον εκπαιδευόμενο Ίππο του τον οποίο θα αφήσει ελεύθερο ελέγχου προετοιμαζόμενος να τοξεύσει.


     Και πάλι διακριτικά και αποφεύγοντας τον συριγμό της χορδής, με τον Ίππο ελεύθερο παντός ελέγχου, ο Εκπαιδευτής τοξεύει χαλαρά και πολύ κοντά μέσα στο οπτικό πεδίο του εκπαιδευόμενου Ίππου του οποίου οι αντιδράσεις δείχνουν ικανοποιητικές. 


     Η ημερίδα θα συνεχιστεί με τον Μελέτη μας στον ρόλο του ...ταραχοποιού Τοξότη και θα συνεχισθεί για καιρό, τόσο ώστε ο Ίππος να χαρακτηρισθεί "αξιόπλοος" για την Έφιππη Τοξοβολία και οι συνθήκες στους "MANIATIS STABLES" είναι ιδανικές για πολλά... Όπως ιδανικός αναδεικνύεται και ο Αρχηγός της τοπικής μας Σχολής, Εκπαιδευτής Αθανάσιος Ψωρομύτης ο οποίος ήδη δεν εκπαιδεύει απλώς αλλά καταφέρνει και να παίζει με τα εκπαιδευόμενα τετράποδα πλάσματα που λατρεύουμε!


Συνεχίζεται

Πλήρες Φωτογραφικό Λεύκωμα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.