Κυριακή 24 Ιουλίου 2022

ΣΤΟ ΠΡΙΓΚΙΠΑΤΟ ΤΟΥ ...ΒΑΣΙΛΗ

 ΣΤΟ ΠΡΙΓΚΙΠΑΤΟ ΤΟΥ ...ΒΑΣΙΛΗ



     Αυτό το άγνωστο στους πολλούς ..."πριγκιπάτο" βρίσκεται στη πόλη της Καλαμάτας, σε έναν φυσικό χώρο και φιλοξενεί έναν πραγματικό ...τετράποδο "πρίγκιπα", τον Βασίλη, ο οποίος ανήκει στον Κωνσταντίνο που είναι Μέλος των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας"! 

     Έτσι, με την ευκαιρία της καθόδου μας στη Καλαμάτα για να παρακολουθήσουμε το Ιππικό Φεστιβάλ Πλατέος στο οποίο, σύντομα, θα αναφερθούμε, θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να αξιολογήσουμε αυτόν τον, "μοναδικής προσωπικότητος", Ίππο, ο οποίος, εκ φωτογραφιών, μας είχε εντυπωσιάσει. 

     Ο Ιππαγωγός του Κωνσταντίνος με την μεγάλη αγάπη του προς την τετράποδη ...υψηλότητα, όχι μόνον τον έχει εξισώσει με "Άνθρωπο" αλλά και καταφέρνει να τον συντηρεί σε άριστη κατάσταση μέσα σε ένα, ευρύτερο, μάλλον εγκαταλελειμμένο περιβάλλον, υπό συνθήκες που θα ζήλευαν πολλοί "επαγγελματικοί" Σταύλοι.

       Τα "πριγκιπικά ενδιαιτήματά" του μπορεί να μην είναι μεγάλα, αλλά η φάτνη του λάμπει από ευταξία και καθαριότητα πάντα με πεντακάθαρο και φρέσκο ροκανίδι λες και υπάρχει διαρκώς ένας θαλαμηπόλος που το ανανεώνει!

     Μετά την ένταξή του στη Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" ο Ιππαγωγός του Κωνσταντίνος, ένα άτομο με πολλά ταλέντα ως άριστος βελοποιός, αλλά και κατασκευαστής παρελκομένων Τοξοβολίας, δεν δίστασε να αφαιρέσει την στομίδα του Βασίλη ο οποίος, επί χρόνια είχε την ατυχία να ιππεύεται ενστομισμένος και, πράγματικά έδειξε ότι αυτή η αλλαγή ήταν ευεργετική! 

     Και όλη την βελτίωση της συμπεριφοράς του Ίππου από την έξυπνη "κίνηση" του Ιππαγωγού του την είδαμε σήμερα να μας την αποκαλύπτει και να μας την ερμηνεύει ο τετράποδος Βασίλης μέσα από την δοκιμασία στην οποία τον υποβάλαμε.

     Πλάσμα ευφυέστατο και με κριτικό πνεύμα, ισχυρή προσωπικότητα που ακολουθεί τις δικές του επιλογές καταφέρνοντας να αγνοεί ακόμη και το δόλωμα μιας λιχουδιάς που μπορεί να του προσφέρεται, "ερευνά τις γραφές" και δεν τις αποδέχεται χωρίς να βεβαιωθεί ότι, πράγματι, του λένε αήθεια!

     Ψυχισμός γενναίος, δεν οπισθοχωρει ούτε όταν τον πλησιάζει μια θορυβώδης ...κούνια κι ένα χέρι προς το κεφάλι του, αλλά χωρίς να χάνει την ψυχραιμία του, διατηρεί  την ετοιμότητά του "δια παν ενδεχόμενο"...

     Δεν χρειάζεται καν να συζητήσουμε την στάση του κατά την μυητική διαδικασία στο Τόξο και την τόξευση κατά την οποία έδειξε υποδειγματική διαγωγή όχι μόνον αποδοχής, αλλά και ενεργητικού ενδιαφέροντος.

     Και την ίδιαν αταραξία επέδειξε και όταν το βέλος προσέκρουσε θορυβωδώς σε σκληρό σώμα ειδικά στοχευμένο ώστε να παρατηρήσουμε, τυχόν, κροτοφοβία. Όχι, ούτε κατά διανοιαν! Ένας "πρίγκιπας" δεν μπορεί παρά να παραμένει απαθής σε προκλήσεις.

     Αυτός ο εντυπωσιακός τετράποδος ...καλαματιανός, αποδέχεται τον Άνθρωπο με τον καλύτερο τρόπο αποκαλύπτοντας ότι ο Ιππαγωγός του, του έχει εμπνεύσει εμπιστοσύνη προς το "είδος" μας κι όπως μάθαμε, οι δυο τους έχουν τέτοιαν επαφή ώστε ο Κωνσταντίνος να πηγαίνει έφιππος στο κουρείο του μέσα στη πόλη, αλλά και στην ταβέρνα, στη περίφημη "Κρήνη" του Συνασκουμένου μας Χρύσανθου Δρίτσα, εν μέσω εκπλήκτων πελατών!

     Άψογος και κατά την εφιπποτοξοτική πράξη την οποία έδειξε ότι θεωρεί "μέρος" της καθημερινότητός του και με την παρουσία του Αρχηγού της τοπικής Σχολής Αθανασίου Ψωρομύτη, "διαβεβαίωσε" ότι μπορεί να εκτελέσει ως κυρία αποστολή του.

     Τελικώς, δεν είμαστε βέβαιοι ότι εμείς αξιολογήσαμε τον Ίππο ή ...εκείνος εμάς! Μάλλον το ...δεύτερο φάνηκε να ισχύει.


     Πράγματι, αποχαιρετώντας τον, νιώθαμε την χαρά της επαφής με ένα πολύ ιδιαίτερο πλάσμα, ευχόμενοι, αυτό το πλάσμα, με την φροντίδα του Αρχηγού της τοπικής Σχολής Αθανασίου Ψωρομύτη αλλά και του Ιππαγωγού του Κωνσταντίνου Γάλλου να εξελιχθεί σε έναν Ίππο ευτυχή στο πλάι των καλαματιανών Εφιπποτοξοτών!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.