Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

'ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΗΣ ΣΥΜΠΤΩΣΗ..."

 "ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΗΣ ΣΥΜΠΤΩΣΗ..."



     To προφητικότερο, όσο και σημαντικότερο, βιβλίο του νεώτερου Κόσμου ξεκινά με "μία ευτυχή σύμπτωση"! Κι όπως φαίνεται, με μία ευτυχή σύμπτωση θα ξεκινήσει για την Ομάδα μας η ΙΕ' Προπονητική Περίοδος, αλλά και η διδασκαλία των προγραμματιζόμενων εγκυκλίων θεωρητικών μαθημάτων η παρακολούθηση των οποίων είναι υποχρεωτική για όλους τους "Έλληνες Κενταύρους"!

     Μία ευτυχής σύμπτωση, λοιπόν, χθες ξανα-έφερε σε προσωπικήν επικοινωνία τον Ιδρυτή των "Ελλήνων Κενταύρων" με τον διακεκριμένο πρώην Καθηγητή (Ιστορικό) και τέως Διευθυντή του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών-Ιδρύματος Βούρου-Ευταξία Δημήτρη Γ. Μιχαλόπουλο ο οποίος, με την γνωστή του ευγένεια και προσήνεια, δέχθηκε να πρωτοστατήσει στα "θυρανοίξια" της ΙΕ' Προπονητικής Περιόδου των "Ελλήνων Κενταύρων", εισάγοντάς μας στον κύκλο διδασκαλίας της "Πολιτείας" του Πλάτωνος!

Ο Δημήτρης Γ. Μιχαλόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα (1952). Σπούδασε στην Ιταλική Σχολή Αθηνών, στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Παρίσι, στην Ανωτάτη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, όπου το 1978 αναγορεύθηκε Διδάκτωρ Ιστορίας. Επίσης, επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Διευθυντής του Μουσείου Βούρου-Ευταξία (της Πόλεως των Αθηνών). Διδάσκει θέματα Βαλκανικής και Ελληνικής Ιστορίας. Επιστημονικός Διευθυντής του "Ιδρύματος Ιστορίας του Ελευθερίου Βενιζέλου.

     Υποδειγματική μορφή πανεπιστημιακού, ο Δημήτρης Γ. Μιχαλόπουλος, αδιαφορώντας πλήρως για την καριερίστικη πανεπιστημιακή "έδρα" η οποία, κατά κανόνα, εξαναγκάζει σε συμβιβασμούς αποσιωπήσεως της ιστορικής  αληθείας, κατέκτησε τον περίλαμπρο θώκο του γενναίου Δασκάλου ο οποίος διεκήρυξε το ιστορικώς αληθές το οποίο εκβιαστικώς στραγγαλίζουν τα σύγχρονα πανεπιστημιακά κυκλώματα μιας παρακμάζουσας κοινωνίας της οποίας στίγμα παραμένει η απαιδευσία! Ο Δημήτρης Γ. Μιχαλόπουλος ως πανεπιστημιακός Καθηγητής, σεβόμενος την Επιστήμη και τους μαθητές του, ουδέποτε συμβιβάσθηκε αναλαμβάνοντας ρόλο ανακυκλωτή ιστορικού ψεύδους όπως, σήμερα, καταντούν οι παραμένοντες συνάδελφοί του, εξαργυρώνοντες την εαυτών αξιοπρέπεια με την αχθοφορία της καθ' υπαγόρευση συσκοτήσεως της ιστορικής αλήθειας! Και ως Δάσκαλος γενναιοφροσύνης, ο Δημήτρης Γ. Μιχαλόπουλος θα μας τιμήσει με την παρουσία του και με την εισήγησή του στο ξεκίνημα της ΙΕ' Προπονητικής Περιόδου μας, λόγος για τον οποίου παραμένουμε ευγνώμονες προς το πρόσωπό του! Όπως ευγνώμονες παραμένουμε και προς τον φιλόξενο Οικοδεσπότη του χώρου στον οποίο διοργανώνεται η εκδήλωση όπου θα παρευρεθούν και, εκτός Ομάδος, πνευματικές προσωπικότητες και φίλοι των "Ελλήνων Κενταύρων".     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.