Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟ-ΑΘΛΗΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΙΠΠΗΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ

 Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟ-ΑΘΛΗΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΗΣ ΕΦΙΠΠΗΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ



     Eίναι γνωστό ότι για την Σχολή και την Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" η Έφιππη Τοξοβολία είναι  π ο λ ε μ ι κ ή  τ έ χ ν η  και όχι ένα κοινό άθλημα! Αυτό, άλλωστε το έχουμε καταγράψει και σε ειδική έκδοση την οποία δημοσιεύσαμε προσφάτως με τίτλο "ΕΦΙΠΠΗ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ: ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΤΕΧΝΗ  Ή ΑΘΛΗΜΑ (SPORT/GAME);" και επιδίωξή μας είναι να καταθέσουμε, σύντομα, μία ολοκληρωμένη πρόταση απο-αθλητικοποιήσεως και των αγώνων Έφιππης Τοξοβολίας, όπως μέχρι σήμερα διεξάγονται, επαναφέροντάς τους στο πλαίσιο αγώνων που συνάδουν με μία πολεμική τέχνη.

     Είναι παρήγορο ότι με την τοποθέτησή μας συντάσσονται και πολλοί, όσο και σημαντικοί, ομότεχνοι του εξωτερικού και στο βίντεο που παρουσιάζουμε, οι Μοσχοβίτες Έφιπποι Τοξότες μας δίνουν ένα αδρό παράδειγμα της Έφιππης Τοξοβολίας ως πολεμικής τέχνης.

    Καλπάζοντας σε φυσικό έδαφος χωρίς οροθετημένες αγωνιστικές διαδρομές και χωρίς "αυλάκια" ή ταινίες υποχρεωτικού ίχνους, τοξεύουν επί στόχων βαθμολογούμενων αναλόγως.

     Υπερπηδώντας φυσικά εμπόδια τοξεύουν με αυξημένη δυσκολία, πάντοτε επί στόχων και, βεβαίως, τοξεύουν με πυρ ομαδόν, όπως συμβαίνει σε ένα οιοδήποτε σενάριο πραγματικής μάχης με ό,τι αυτό συνεπάγεται!


     Και, βεβαίως, η παράλληλη δεξιότητα στην χρήση επιπλέον όπλων (Σπάθης, Ακοντίου κλπ) όπως ακριβώς ισχύει και σε κάθε πραγματικό σενάριο εφίππων συγκρούσεων με Εφίππους Τοξότες, εν προκειμένω, είναι όχι μόνον αποδεκτή αλλά και απαραίτητη!

     Δείτε προσεκτικά το βίντεο και μαντέψτε ποια θα είναι και η δική μας πρόταση για την αγωνιστική απο-αθλητικοποίηση της Έφιππης Τοξοβολίας... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.