Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΙΠΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΙΠΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ



          Την Παρασκευή 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022 και ώρα 06:00 μ.μ. μας προσκαλεί ο Ιππικός Σύλλογος Πλατέος στο χώρο του Ιππικού Κέντρου Πλατέος, που βρίσκεται δυτικά του Ιπποδρόμου, για ένα φαντασμαγορικό φεστιβάλ αλόγων σε συνέχεια της παλιάς και  σπουδαίας έκθεσης αλόγων, που πραγματοποιούταν στο Πλατύ Καλαμάτας Μεσσηνίας ανήμερα της εορτής του Προφήτη Ηλία και συγκέντρωνε χιλιάδες φίλους των αλόγων και της ιππασίας από την Μεσσηνία και την Πελοπόννησο.

          Στο νέο δυναμικό δημιουργικό ξεκίνημα και στην νέα αρχή που ο σύλλογος πραγματοποιεί θα υπάρχει μια πλειάδα αλόγων από διάφορες και σπάνιες φυλές και θα παρελάσουν, ώστε όλοι οι παρευρισκόμενοι να τις δουν. Και όσοι το επιθυμούν θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν έναν περίπατο με τα άλογα με την βοήθεια των ιδιοκτητών των αλόγων.

          Επίσης  η διεθνούς φήμη και μοναδική «ΣΧΟΛΗ ΤΥΦΛΩΝ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΩΝ ΤΩΝ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ»  θα παρουσιάσει στο Ιππικό Κέντρο Πλατέος Καλαμάτας Μεσσηνίας ένα πλούσιο πρόγραμμα αγώνων έφιππης τοξοβολίας και αγώνες δεξιοτεχνίας με την επιμέλεια του Αρχηγού της ομάδος ο Εφιπποτοξότης Αντώνης Διαγούπης.

          Η επαφή με το άλογο και με το άθλημα της ιππασίας θα είναι μια μοναδική και όμορφη εμπειρία για όλους και βέβαια μια μεγάλη ευκαιρία ανάπτυξης και νέας προοπτικής για το χωριό το Πλατύ Καλαμάτας Μεσσηνίας, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.

          Σίγουρα, θα υπάρξουν πολλές σημαντικές εκπλήξεις και δωρεάν κεράσματα για όλους τους παρευρισκόμενους.

          Η μοναδική και σπουδαία αυτή εκδήλωση πρέπει να έχει την στήριξη όλων μας και να αποτελέσει ένα σπουδαίο σταθμό ανάπτυξης και προώθησης της αγάπης για τα άλογα για την ιππασία και για τον αγροτικό τουρισμό, αλλά και για την προβολή της περιοχής μας.

          Εμείς ως έγκυρη ενημερωτική σελίδα, εκφράζοντας τα συναισθήματα αναγνωστών, φίλων και συντοπιτών μας, όπου γης, προβάλουμε αυτή την σπουδαία πρωτοβουλία και ευχόμαστε καλή επιτυχία και μια νέα δυναμική επανεκκίνηση.

          Η όλη εκδήλωση είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας που για πρώτη φορά την χρηματοδοτεί σημαντικά και στέκεται αρωγός στην όλη προσπάθεια.


Δείτε και αυτά εδώ κάνοντας κλικ στους συνδέσμους:

  ΈΝΑ ΣΠΑΝΙΟ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ VIDEO ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΠΠΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ 1992

http://www.platy-kalamatas-messinias.gr/2020/06/video-1992.html

 

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ Η ΞΑΚΟΥΣΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  

http://www.platy-kalamatas-messinias.gr/2021/07/30_27.html


Πηγή: 

http://www.platy-kalamatas-messinias.gr/2022/07/blog-post_86.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.