Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

ΥΠΟ ΤΗΝ ΣΚΕΠΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΔΙΟΣ
ΣΤΟΝ ΖΑΠΠΕΙΟ ΧΩΡΟ


     Στη "γειτονιά" του Ολυμπίου Διός του ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσας, έλαβε χώρα η τελευταία Προπόνηση Παραδοσιακής Τοξοβολίας της Ομάδος των Αθηνών, για την, τρέχουσα, ΙΑ' Προπονητική Περίοδο. Αν και η επίσημη λήξη έγινε έναν μήνα πριν, η επιθυμία των Συνασκουμένων για παράταση των Προπονήσεων ακόμη και υπό συνθήκες αυξημένων θερμοκρασιών δεν θα μπορούσε παρά να γίνει σεβαστή, όμως, εν όψει προετοιμασιών για δύο Αποστολές εξωτερικού, μοιραία, οι προπονήσεις Τοξοβολίας διακόπτονται μέχρι τον Σεπτέμβριο όταν θα ξεκινήσει η ΙΒ' Προπονητική Περίοδος.


     Με "στόχο" ένα μικρό πλαστικό διαφανές φιαλίδιο νερού που ούτε καν φαίνονταν από την καμπύλη Γραμμή Βολής και αυτή η προπόνηση ξεκίνησε με μία αίσθηση Τοξοβολίας εξ Επαφής η οποία φαίνεται τόσο εύκολη και ...παιδαριώδης αλλά, τελικώς, αποδεικνύεται τόσο τεχνική και απαιτητική, αναθεωρώντας ριζικά την σχέση μας με την χορδή.


     Το αντικείμενο και αυτής της τελευταίας για την περίοδο αυτή Προπονήσεως ήταν η κατάληξή της στον ευχερή αμφίχειρο χειρισμό του Τόξου και όλες οι εισαγωγικές διαδικασίες τηρήθηκαν με προσοχή ώστε να προετοιμασθούν οι Συνασκούμενοι για το κυρίως μέρος του προγράμματος.


     Η μαρμάρινη, ημικυκλική, "έδρα" της κιονοστοιχίας της Ρωμαϊκής Βίλας βοήθησε και πάλι ως ιδανικό ίχνος κινήσεως της Γραμμής Βολής για την εκτέλεση των προκαταρκτικών αλλά και κυρίων ασκήσεων. 


     Και το, παρακείμενο, επιδαπέδιο ρωμαϊκό ψηφιδωτό ήταν ό,τι πιο ενισχυτικό για τούτη την προσπάθειά, προσφέροντας την "ενέργειά" του, κάτι που το αντιλαμβάνεται οποιοσδήποτε βαδίσει με τα πέλματα επάνω του.


     Και, σωστά προετοιμασμένοι οι Συνασκούμενοι, όταν ανέλαβαν τα Τόξα τους με το αντίθετο χέρι κατάφεραν όχι μόνον να τοξεύσουν με σωστή τεχνική αλλά και να διατηρήσουν τον σωστό ρυθμό κινήσεως καθώς και τα μεταξύ τους διαστήματα, αφού, η Τοξοβολία  (όπως και κάθε Πολεμική Τέχνη) δομείται επί του ρυθμού!


     Και όταν σταθεροποιήθηκε η αποτελεσματικότητα ετερόχειρης τοξεύσεως σε χαμηλούς κινητικούς ρυθμούς, αναπτύχθηκαν οι ...ταχύτητες χωρίς καμία "έκπτωση" και στην ευστοχία.


     Και η ευστοχία μετά από όλα αυτά φάνηκε επί του "στόχου" διότι, όταν μία προπόνηση δομείται επί σωστής  σχεδιάσεως η κατάληξη είναι αναμενόμενη και δεν εκπλήσσει καθόλου!


     Τον διδακτικότατον "επίλογο" της σημερινής, καταληκτικής, Προπονήσεως, μας τον προσέφερε η αγαπημένη μας Ζαμπίνε η οποία έκανε δύο διαδρομές καταφέρνοντας, στη δεύτερη να τοξεύσει δύο βέλη. Κι έτσι θυμηθήκαμε και πάλι την μεγάλη αξία εκείνου που συνηθίζει να λέει ο μεγάλος Κάσσαι Λάιος: "Practice, ...and practice, ...and pracrtice!". Εν όψει διακοπών ευχόμαστε καλή χαλάρωση σε όλους αν και οι σημερινοί Συνασκούμενοι δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν στα ...μπαλκόνια τους την εξάσκηση στη Τοξοβολία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.