Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
 ΤΩΝ 
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ"


     Το μεγάλο πλεονέκτημα της Ελληνικής σκέψεως ήταν το ..."μάτι", το ...βλέμμα των Ελλήνων που δεν άφηνε τίποτε απαρατήρητο και μπορούσε αμέσως να επιλέξει το σωστό προς ...υιοθέτηση και ανάδειξη! Και όπως το Θειάκι του πολυμήχανου Οδυσσέως  "πέφτει" πολύ κοντά στην Κέρκυρα, ήταν αναμενόμενο να χαρούμε τους Κερκυραίους Συνασκουμένους μας να επιβεβαιώνουν τον κανόνα της ...φυλής μας, με το περιεχόμενο της τελευταίας Προπονήσεώς τους στην Παραδοσιακή Τοξοβολία. 


     Πρωτότυπη, όσο και χρησιμότατη άσκηση που δεν την έχουμε ξανακάνει στην Ομάδα μας, εμπνευσμένη από την τελευταία διοργάνωση του Οργανισμού "Kassai" στην Κοιλάδα του Kaposmérő, χωρίς, στη προκειμένη περίπτωση, καμία προηγούμενη εξάσκηση, a prima vista..., να επιβεβαιώνει ότι έχουμε συνεχώς τα μάτια μας ανοιχτά για την πρόοδο των μεθόδων μας ως απόγονοι δημιουργών Πολιτισμού.


     Θα μπορούσε, κανείς, να συμπεράνει "επιδερμικά" ότι μια τόξευση από σκάλα αναπαράγει συνθήκες εμπηκτικών "πυρών", κάτι όχι και λάθος... Όμως, στο πλαίσιο της αποενοχοποιήσεως της ισορροπιστικής επισφαλείας κατά την τόξευση όπου εντάσσεται και η προηγούμενη άσκηση, η τόξευση από σκάλα συντελεί και σε κάτι ακόμη, δηλαδή, στο αποτέλεσμα της προηγουμένης ασκήσεως. 


     Εδώ, τόσο η διατήρηση αδιατάρακτης της τεχνικής όσο και της ευστοχίας παραμένει σταθερή επιδίωξη παρά την αίσθηση ενός όχι σταθερού πεδίου εδράσεως, όπως η σκάλα.


     Και η σκάλα, πέραν της αποενοχοποιήσεως της ισορροπιστικής επισφαλείας συμβάλλει ως μέσον παρεμβαλλόμενο προς περιορισμό της στοχαστικής γραμμής σε μία άσκηση προς μικροδιορθώσεις σκοπεύσεως, όπως εφαρμόσαμε, ήδη, από την αρχή της λειτουργίας της Σχολής μας!


     Αυτή, πραγματικά η άσκηση είναι ωφελιμότατη διότι διεγείρει την μικροδιορθωτική κρίση του Τοξότη καταλήγοντας στην ευστοχία.


     Και βεβαίως, η προσεκτικότατη "ανάγνωση" και αυτού του οπτικο-ακουστικού "υλικού" των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" δείχνει μία σύλληψη προπονητικού προγράμματος και μιαν αντίστοιχην εκτέλεση που μας κάνουν όλους υπερήφανους!


     Αλλά το "φυτώριο" των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" μπορεί να είναι περισσότερο υπερήφανο απ΄ όλους για την παραγωγή του έργου του!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.