Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

TO (ΕΦΙΠΠΟ) BAΛΣ ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ     Η Παιδεία ψυχής ξεπροβάλλει ανοιξιάτικη όσο ποτέ στα μαθήματα της Σχολής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" όπου, Εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι ανελίσσουν τα απλά μαθήματα Ιππασίας σε αισθητικές παραστάσεις έφιππης Τέχνης!


     Με δύο εμπνευσμένους Εκπαιδευτές, τον Κωνσταντίνο και τον Μάριο, η Σχολή μας πρωτοπορεί και εξελίσσεται σε ένα μοναδικό corps de ballet καλλιεργώντας την κιναισθητική αρμονία στους Ιππείς και στις Αμαζόνες μας.


     Στο τελευταίο μάθημα του Μάριου, δύο υπέροχες μαθήτριές μας απέδειξαν ότι η Ιππική ταιριάζει απολύτως με την Όρχηση και παράγει ένα αρμονικότατο αποτέλεσμα.


     Χωρίς καμία ορχηστική προπαιδεία, η κοπιώδης έρευνα και, κυρίως, η ψυχική καλλιέργεια των δύο Εκπαιδευτών μας χαράσσει ένα νέο μονοπάτι για τη σύγχρονη Ελληνική Ιππική την οποία, πια,αναγορεύει στην υψηλότατη βαθμίδα της τέχνης της Τερχψιχόρης.


     Απάνθισμα μιας εσωτερικής, ομαδικής, αρμονίας αυτό το αποτέλεσμα και ο Κωνσταντίνος με τον Μάριο πρωτοπορούν με τις μαθήτριές τους σε έναν τομέα ο οποίος μέχρι τώρα ήταν άγνωστος στην Ελλάδα της κοινοβουλευτικής τυραννίας των χυδαίων. 


     Και μπορεί το τελικό αποτέλεσμα των δικών μας μαθητριών να μην έχει καμία σχέση με την εικόνα της Uliana Lopatkina στον "Θνήσκοντα Κύκνο" αλλά ας μη ξεχνάμε ότι οι δικές μας μαθήτριες δε "πατούν" σε ένα σταθερό σανίδι αλλά ακουμπούν ευλαβικά στην ευαίσθητη ράχη ενός κινούμενου Ίππου!


     Στόχος μας είναι η ανάδειξη της συζυγούς σχέσεως της Ιππικής με την Όρχηση και ήδη οι δύο Εκπαιδευτές μας κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.


     Και μπορεί σε μας να μη χορογραφεί ένας Marius Petipa αλλά ο δικός μας, αγαπημένος, Μάριος και ο Κωνσταντίνος δείχνουν ότι μπορούν να αξιοποιήσουν τη φυσικότερη χορογραφία του Ίππου ώστε να καταφέρουν ένα μοναδικό χορογραφικό αποτέλεσμα!


     Η αντανάκλαση του Ήθους και της ποιότητος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" εγγυάται την καλύτερη συνέχεια στο μεγάλο μας στόχο. Γι αυτό και το εκπαιδευτικό Επιτελείο των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" δε μπορεί παρά να προσφέρει στις υπέροχες μαθήτριές μας ένα ανοιξιάτικο ανθισμένο ...χαμόγελο!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.