Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

"ΑΥΡΑ" ΙΠΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ "ΠΟΛΕΜΩΝΟΣ"


     Όταν ο Καμαργκέζος Λορέντζο με τα λευκά του τετράποδα έδινε παραστάσεις στο ανοικτό Ιππευτήριο του παλιού ΚΕ.ΙΠΠ. στου Γουδή, προσκεκλημένος του Φρέντι Σερπιέρη, ο Αρχηγός των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" ήταν βρέφος. Περιέργως, πως, εκείνο το βρέφος σήμερα ακολουθεί τα "χνάρια" του μεγάλου γυμνιππευτή που δεν γνώρισε όχι, πια, στο ιστορικό ΚΕ.ΙΠΠ. που η αθλία κΕνοβουλευτική παρακμή το μετέτρεψε σε γραφεία αργομίσθων μαφιόζων της "Ομοσπονδίας κλωτσοσκουφίου" αλλά στο Σταύλο του Τάσου Μυλωνάκου που φιλοξενεί την δραστηριότητα της Ομάδος μας και όχι μόνον...


     Έξοχος Ιππέας ο Αρχηγός των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" Κωνσταντίνος Δαμιανάκης, σήμερα μας έδωσε και ένα, επίσης, έξοχο δείγμα "ανακουφιστικού ΑΝΕΥ αναβολέων", μια άσκηση γυμναστικής για τους προσαγωγούς λίαν απαιτητική και στην εικόνα παρατηρούμε το υποδειγματικό "κάθισμα", με την άριστα υπολογισμένη ανύψωση της έδρας και τις εξαιρετικές χείρες! Και όσοι γνωρίζουν από Ιππασία αντιλαμβάνονται τι σημαίνουν "όλα αυτά"... Το "προδόρπιο" των εκπαιδευτικών μας ημερίδων ήταν ανέκαθεν ασκήσεις διασυνδέσεως Ίππου και Ιππέως, πέραν βεβαίως των ...κοινώς εννοουμένων.


     Και, βεβαίως, στο τέλος της σημερινής προπονητικής ημερίδος μας ακολούθησε και η κλασική Έφιππη Τοξοβολία η οποία, για όλους μας, είναι το ...επιδόρπιο κάθε ημέρας στο Ιππευτήριο.


     Και όλη αυτή η γενικότερη χαρά του Ιππευτηρίου παρασύρει και τις τρίτες ηλικίες οι οποίες αναζητούν την μηδέποτε κτηθείσα ...ωριμότητά τους. Διότι τίποτε αναπαυτικότερο και ...συναρπαστικότερο από τη ράχη ενός Ίππου!


     Αφήστε που οι νεώτεροι παρεξηγούν πολύ συχνά την συμπεριφορά των πρεσβυτέρων που έχουν συνδεθεί τόσο πολύ με τον Ίππο, εκλαμβάνοντάς τους ως περίεργα ...ιπποειδή, όπως η Μάριον νομίζει ότι ο ..."παππούς" του Σταύλου εκπροσωπεί, ίσως, κάποιο ...Shagya και τον εξοικειώνει με τα ...βέλη ώστε να ...καλπάσει για ...Έφιππη Τοξοβολία!


     Όσοι γνωρίζουν την "αύρα" του Ιππευτηρίου και την ερμηνεία της "ανάσας" ενός Ίππου εννοούν τη σημασία όσων γράφονται σε αυτό το Ιστολόγιο. Για τους υπόλοιπους, στη διάθεσή τους να τους κάνουμε να εννοήσουν αφιερώνοντας μία ημέρα κοντά μας.


     Και όσο και αν οι φωτογραφίες περνούν στον αναγνώστη αυτού του Ιστολογίου αρκετή από την "αύρα" αυτή, αν δεν αγκαλιάσεις τον Ίππο όπως ο Μάριος και αν δε νοιώσεις το βλέμμα του να σε παρατηρεί ανταποδίδοντάς σου πολλαπλάσια λατρεία απ΄ όση του προσφέρεις, τότε, ακόμη κι η "εικόνα" ελάχιστα μπορεί να αποκαλύψει.


     Και όχι μόνον της "ανάσας" ενός Ίππου αλλά και μιας γάτας, όπως της αγαπημένης μας Νεκταρίας την οποία φιλοδωρούμε με ατέλειωτες αγκαλιές επιτρέποντάς μας να μας κλέβει εκτός τις καρδιές και ό,τι φαγώσιμο ξεχνάμε στις τσάντες μας πάνω στο κοινόχρηστο τραπέζι όπου ξαποσταίνουμε!


     Όσοι "πιστοί" της Ιππικής, λοιπόν, προσέλθετε διότι  σ΄ αυτό το χώρο μπορούμε να  "τρέχουμε ελεύθερα" πέρα από τα συνηθισμένα  και να απολαμβάνουμε τον Ίππο με την πιο στενή και ωφέλιμη έννοια!


     Παρά την εορταστική επικαιρότητα η οποία ουδόλως μπορεί να ανακόψει την δράση μιας πολεμικής Ομάδος, όλες οι Προπονήσεις θα διεξαχθούν κανονικά αυτή την περίοδο, όπως και τα μαθήματά μας. Ήδη έχουν εκδοθεί σχετικές ενημερωτικές ανακοινώσεις και μεθαύριο Σάββατο, όταν πολλοί θα ασχολούνται με την ...μαγειρίτσα εμείς θα τοξεύουμε στο ήρεμο κέντρο των Αθηνών και θα ιππεύουμε στις πλαγιές του Υμηττού! Καθείς με τη ..."μαγειρίτσα" του!     Εξίσου, όμως, θελκτική ήταν και η "αύρα" του "ΠΟΛΕΜΩΝΟΣ" αυτής της εβδομάδος, ένα ακόμη μάθημα πολύ "δυνατό" με τεχνικές αφοπλισμού πολύ χρήσιμες για όλους, στη "ταραγμένη" εποχή που ζούμε.     Αν και ο Δάσκαλός μας ο Νίκος Καπλατζής έφτασε στο χώρο μας μετά από μια πολύ κοπιαστική ημέρα [εκπαιδεύει, παραλλήλως και άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων της χώρας] εν τούτοις, όλοι χαρήκαμε ένα "γρήγορο" και πολύ περιεκτικό μάθημα ευχόμενοι ποτέ να μη μας χρειασθεί αλλά απαραίτητο για να μας κάνει να νοιώθουμε ακόμη περισσότερο ασφαλείς σε κάθε περίσταση.
`

     Πυρήνας της συγκεκριμένης διδασκαλίας ήταν η, από τον απειλούμενο, μοχλική "εκβίαση" του επί της σκανδάλης δακτύλου, μετά από τεχνική αναστροφή της διευθύνσεως απειλής κατά 180 μοίρες και αντιμευταθέσεως της απειλής, με καταφορά καταναγκαστικού πόνου που παραλύει τον απειλούντα και μεταφέρει την απειλή στη πλευρά του πρώην απειλουμένου.. 


     Τεχνικές υπέροχες με πολλά σενάρια παραλλαγών και συναρπαστική "πλοκή" που μας έκανε να μη προσέξουμε ότι η ώρα είχε περάσει χωρίς να το καταλάβουμε, όπως συχνά μας κάνει να ξεχνάμε τον χρόνο ο Εκπαιδευτής μας Νίκος Καπλατζής στα μαθήματά του.


     Και δεν είναι διόλου τυχαίο ούτε το ότι τον Νίκο Καπλατζή έχουν επιλέξει ως Εκπαιδευτή τους οι άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων που εκπαιδεύει σε τακτικές Αυτοάμυνας, ούτε το ότι τον έχουμε προτιμήσει για τον ίδιο σκοπό οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ", επιλέγοντας προσεκτικά ό,τι καλύτερο και σοβαρότερο στα εκπαιδευτικά μας αντικείμενα, επιδιώκοντας να παραμένουμε κορυφαίοι!


     Με λίγα λόγια, σε μία ναδιρική μεγαλοχαβούζα που αρκείται σε μιζέρια και παρακμή, κάποιοι επιλέγουμε την ενδυνάμωση εαυτών για την επιτυχή αντιμετώπιση των χείριστων που είναι ορατά στον ορίζοντα. Αποφεύγουμε τη γκρίνια και τον καφέ μας τον φτιάχνουμε μόνοι μας στο σπίτι απολαμβάνοντάς τον με τους αγαπημένους μας και όχι στη καφετέρια με τους αρειμάνιους θαμώνες της... καθένας με τις επιλογές του και καθένας με τον τρόπο που επιλέγει να ζήσει και να πεθάνει. 


     Κι εμείς είμαστε πάντοτε υπερήφανοι για τις επιλογές μας, κάνοντας υπερήφανους και τους Προγόνους μας που μας παρακολουθούν από κει που βρίσκονται!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.