Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Η ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΓΡΑΦΩΝ


     Όπως η κόσα θερίζει τα προς "αποκοπήν" έτσι και οι αυτοδιορθωτικοί μηχανισμοί που διασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία της Ομάδος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ", εφ' όσον πρέπει, δε διστάζουν να προβαίνουν στη διαγραφή μέλους το οποίο κρίνεται ασύμβατο με τις Αξίες και τους Κανονισμούς της Ομάδος μας!

     Δώδεκα χρόνια μετά την ίδρυση και την έναρξη των δραστηριοτήτων των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" και με τα εγγεγραμμένα Μέλη της να υπερβαίνουν τα 500, έχουμε την χαρά να συνασκούμεθα με πολλά παλαιά Μέλη, ακόμη και από την αρχική ενότητα των Ιδρυτικών, ενώ, όπως είναι φυσικό, αρκετά άλλα διεγράφησαν από το δυναμικό της Ομάδος πάντοτε τηρουμένων των προβλεπομένων διαδικασιών διαγραφής προκειμένου η Ομάδα μας να διατηρεί το υψηλό επίπεδό της απολαμβάνουσα της διεθνούς αναγνωρίσεως που δικαιούται.

     Η τήρηση των Κανονισμών λειτουργίας των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" όπως και ο σεβασμός των Αξιών της Πλατωνικής "Πολιτείας" είναι εκ των ουκ άνευ σε αυτή την μικρογραφία Ελληνικής Πολιτείας που αποτελεί η Ομάδα μας. Και ο εντός αυτής λειτουργικός "Νόμος" τηρείται απαρεγκλίτως ακόμη και εάν ο αδέκαστος και άτεγκτος ελεγκτικός "μηχανισμός" της υποχρεωθεί να διαγράψει ακόμη και ...Αρχηγό της, κάτι το οποίο ήδη έχει γίνει!

     Αυτός ο τετραμελής ελεγκτικός μηχανισμός ο οποίος μέχρι σήμερα έχει συνεδριάσει 62 (!) φορές για την εξέταση μυρίων όσων θεμάτων συμπεριλαμβανομένων και πολλών διαγραφών, αντιμετωπίζει με δικανική ευλάβεια κάθε περίπτωση προτάσεως διαγραφής και σταθμίζει με τεκμηριωμένη δικανική κρίση κάθε απόφαση διαγραφής Μέλους, δοθέντος ότι κατά τους Κανονισμούς μας δεν προβλέπεται επάνοδος διαγραφέντος μέλους και κάθε διαγραφή αντιμετωπίζεται ως μία "εσχάτη των ποινών" η οποία είναι μη αναστρέψιμη.

     Βεβαίως, κάθε απόφαση διαγραφής λαμβάνεται κατόπιν ανοικτής συνεδριάσεως, με πλήρη αποδεικτική τεκμηρίωση και αναλυτικό "σκεπτικό" ώστε στα Πρακτικά να παραμένει "επί αποδείξει" το ιστορικό της στη διάθεση του ιστορικού της Ομάδος αλλά και οιουδήποτε προς τον οποίον αφορά.

     "DURA LEX SED LEX", σκληρός Νόμος αλλά Νόμος, διέπει τις Αρχές και τους Κανόνες λειτουργίας των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" και η ευαισθησία αλλά και καλλιέργεια της εσωτερικής Ιεραρχίας της εγγυάται την δικαιοκρισία των αποφάσεων του ελεγκτικού μηχανισμού της ακόμη και στην περίπτωση των διαγραφών. Έτσι, δεν είναι διόλου τυχαίο ότι, εκ των υστέρων, όλες οι αποφασισθείσες διαγραφές απεδείχθησαν ωφέλιμες για την συνέχιση της ομαλής λειτουργίας της Ομάδος κάτι για το οποίο, όλα τα Μέλη της, δείχνουν ότι έχουν σε απόλυτη προτεραιότητα, ανεξαρτήτως τιμήματος!    



ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:

     Σχολιάζοντας το παραπάνω κείμενο σε αναδημοσίευσή του σε μέσο κοινωνικής δικτυώσεως, ο τέως Αρχηγός των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" Αρπάλυκος, ο οποίος διεγράφη από την Ομάδα για παραβίαση των Κανόνων του "Κύκλου" σημειώνει: "Αν και ο νόμος επηρέασε και εμένα αυτό είναι το σωστό ο νόμος είναι νόμος μόνον όταν τηρείται δίχως εξαιρέσεις".


     H παραπάνω τοποθέτηση του διαγραφέντος Αρχηγού και πέραν του αιτίου της διαγραφής του, τιμά το Ήθος του ως πραγματικού Μέλους μιας Πλατωνικής "Πολιτείας" την οποία, εν σμικρώ, συνιστά η Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ", αλλά και δικαιώνει την Ομάδα μας ως σχολείο Ήθους των Μελών της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.