Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

ME ΤΡΕΙΣ ...ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ


     Οι δυό μεγάλοι πρωταγωνιστές αυτής της προπονητικής ημερίδος ήταν ο Συνασκούμενος Γεώργιος ο οποίος για πρώτη φορά ανέλαβε καθήκοντα Αρχηγού Βολής και το ...κρύο που μας εξανάγκαζε σε λίαν ιδιαίτερες ..."προθερμαντικές" ασκήσεις πολύ πριν αρχίσει η κυρίως προθέρμανση...


     Επίσης, μεταξύ των σημερινών "πρωταγωνιστών" συγκακαταλέγονται και αρκετοί Συνασκούμενοι οι οποίοι έφθασαν με καθυστέρηση "ολίγων λεπτών" αρκετών όμως ώστε να αποκλεισθούν από τη δράση και να αφεθούν στη ...κερκίδα και στα δόντια του ...ψοφόκρυου.


     Παρά το κρύο της ...αρκούδας, αρκετοί στη Γραμμή Βολής υπό τις εντολές του Γεωργίου ο οποίος κατάφερε μία Προπόνηση Παραδοσιακής Τοξοβολίας άρτια και ...μακράς διαρκείας.


     Αυτή η Προπόνηση χαρακτηρίσθηκε από την αρμονία την οποία ζητούν οι ευγενείς Δάσκαλοί μας αλλά και μία αυξανόμενη πρόοδο για όλους, φυσικά  και τον Αρχηγό , ξεκινώντας από μία αποτυχημένη ομαδική πρώτη βολή αλλά συνεχίζοντας αμέσως μετά με μία σειρά εξαιρετικών βολών τις οποίες πιστώνεται ο ικανότατος, όπως απεδείχθη, Γεώργιος με τη σύνεση και την μεθοδικότητα που τον διακρίνει.


     Με αρμονικές στατικές και κινητικές ασκήσεις, καλά επιλεγμένες, οι σημερινοί Συνασκούμενοι στη Γραμμή Βολής ανέπτυξαν τεχνική αλλά και ευστοχία.


     Κυρίως δίδαξαν στον Αρχηγό Βολής τη μεγάλη σημασία της κάθε προόδου συναρτήσει του παράγοντος "ασφάλεια" που ανά πάσα στιγμή ο Αρχηγός Βολής θα πρέπει να λαμβάνει υπ΄ όψη του, χωρίς τον ελάχιστον εφησυχασμό. 


     Σήμερα ο Ανδρέας εγκαινίασε και το καινούργιο του Τόξο με όλους να του ευχόμαστε "πάντα στο κέντρο" και την Μαρίλη να σπεύδει να τον βοηθήσει στη βελτίωση της τεχνικής του. 


     Στο τέλος όλοι δώσαμε συγχαρητήρια στον Γεώργιο ευχόμενοι να τον απολαμβάνουμε συχνά στο ρόλο του Αρχηγού Βολής.


     Πολύ δυναμικά "έτρεξε", ως συνήθως και το μάθημα Σπαθασκίας με τον Πρωτεσίλαο παρά το κρύο που είχε δυναμώσει με το πέρασμα της ώρας και το σούρουπο.



     Ίσως η πολύ χαμηλή θερμοκρασία βοήθησε σε μία ...θερμαντική ένταση όλους όσους ήσαν παρόντες με ωραία στιγμιότυπα ζεύξεων, εν πολλοίς, υπερβολικών για μία ...Αίθουσα Όπλων, έστω και ...υπαίθρια.


     Ωστόσο, κάποιοι δεν άντεξαν να παριστάνουν, απλώς, την μετεμψύχωση της Leni Riefenstahl και αφού παρέδωσαν τη φωτογραφική κάμερα σε άξιο αντικαταστάτη ...μπούκαραν στην αρένα ενθυμούμενοι τη διδασκαλία των αδελφών Χατζησαράντου τους οποίους επαξίως συνεχίζει να ...ενσαρκώνει ο Πρωτεσίλαος.


     Η συνεχής εξάσκηση σε λίαν επικλινές έδαφος, δείχνει ότι έχει ωφελήσει πάρα πολύ όσους ασκούνται στο συγκεκριμένο τόπο όπου, ευτυχώς, κανένα δυσάρεστο δεν έχει συμβεί.


     Και αυτή η μεγάλη κλίση του εδάφους μας έδωσε και σήμερα "σκηνές" εντυπωσιακές. 


     Στο τέλος της σημερινής προπονητικής ημερίδος η Χρυσούλα μας ευχήθηκε στον Γεώργιο το "Σιδεροκέφαλος" με μία σπαθιστική καταφορά στο ...κρανίο, ευτυχώς ελεγχόμενη, διότι με αυτή την Αμαζόνα δεν μπορεί να είσαι και πολύ σίγουρος ότι θα συνεχίσεις να ...ξεφεύγεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.