Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017

ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΝΑΔΙΚΩΝ ...ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ!


     Όταν μία Προπόνηση ξεκινά με μία βολή η οποία θα έπρεπε να ήταν η τελευταία, τότε στην "υπογραφή" της Προπονήσεως θα διαβάζουμε το όνομα "Ακάδημος"!


     Με την, γνωστή, μεθοδική αναλυτικότητά του ο Ακάδημος κατάφερε να υλοποιήσει με απόλυτην επιτυχία ακόμη μία ...επική Προπόνηση Παραδοσιακής Τοξοβολίας για όσους τυχερούς την παρακολουθήσαμε αυτό το Σάββατο. Τη φορά αυτή ο εμπειρότατος "ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ" "αρχιτεκτόνησε" μια πολυεπίπεδη, ομαδική, προσπάθεια με ξεχωριστές βαθμίδες τις οποίες έπρεπε να περάσουν όλοι οι Συνασκούμενοι καταλήγοντας σε μία τελική Γραμμή Βολής, ενώ -στο μεταξύ- εναλλάσσονταν αξιοκρατικώς και βάσει των ποσοστών επιτυχίας τους όλοι οι Συνασκηθέντες ως Αρχηγοί Βολής.


     Σαφής, λακωνικός και απόλυτος, ο Ακάδημος κατάφερε από την πρώτη στιγμή να εφαρμόσει το Σχολείο Σιωπής αλλά και να εξηγήσει χωρίς να αφήσει κανένα "κενό" το πολυσύνθετο πλαίσιο αυτής της Προπονήσεως. "Mιλήστε όλοι τώρα γιατί σε λίγο όποιος μιλήσει θα αποβληθεί και θα είναι κρίμα να χάσει μια Προπόνηση έχοντας κάνει κόπο για να έρθει μέχρι εδώ", έτσι ξεκίνησε την εισαγωγή του στους Συνασκουμένους και αμέσως έγινε κατανοητή η σημασία της σιωπής για την αυτοσυγκέντρωση όλων από τη πρώτη στιγμή. Έτσι, ακριβώς, όπως πρέπει σε υπεύθυνα άτομα μιας κοινωνίας που σέβεται την αριστοκρατική προσέγγιση του βίου, όπως επιβάλλεται στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ".


     Ευφυέστατη στη σχεδιαστική σύλληψή της, για πρώτη φορά στην Ιστορία της Ομάδος μας, αυτή η Προπόνηση κατάφερε να διαμορφώσει εξ αρχής μια συμπαγή πολεμική παράταξη Συνασκουμένων οι οποίοι, τάχιστα, κατέληξαν στην ανάπτυξη της σχέσεως ευστοχίας/ταχυβολίας τους μέσα από προκαθορισμένα στάδια πιστοποιήσεως του αποτελέσματος ενός εκάστου.


     Στη Προπόνηση αυτή όλοι έδειξαν τον καλύτερο "εαυτό" τους και ο τρόπος με τον οποίο ο Ακάδημος ασκεί τα καθήκοντά του ως Αρχηγού Βολής μας έδωσαν "εύγλωττες" εικόνες τοξευτικής αξιοσύνης, όπως του μικρού μας Αχιλλέως ο οποίος, όταν "ανοίγει" το ωραιότατο μινωικό Τόξο του μόνον "μικρός" δεν δείχνει...


     Το ίδιο και για τον αρχάριό μας Στέλιο ο οποίος, με όριο το 66% κατάφερε να κατακτήσει, απλώς, το ...100%  με την πλέον άψογη τεχνική ενώ, μόλις μια εβδομάδα πριν θεωρούσε ότι δε μπορούσε ούτε καν να διατηρήσει το βέλος πάνω στη χορδή. 


     Και το "μυστικό" της Σχολής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" δεν είναι ένα "δασκαλίστικο" πνεύμα που, συνήθως, χαρακτηρίζει σχολεία και δασκάλους, όσο η νοοτροπία του να σε οδηγεί να ανακαλύπτεις μόνος σου τις ικανότητες που βρίσκονται κρυμμένες μέσα σου και να τις αξιοποιείς ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή σου. Μια αυτοπεποίθηση που φτάνει στο όριο ώστε η Μαρίλη μας να έρχεται στη Προπόνηση  ε μ π ύ ρ ε τ η  και να αποδίδει εξαιρετικά, όταν κάποιος άλλος στη θέση της θα παρέμενε κουκουλωμένος στο κρεβάτι του με ροφήματα και θερμοφόρες...


     Η ροή αυτής της Προπονήσεως "κύλησε" με όλες τις ασκήσεις που βελτιώνουν τον Τοξότη της Παραδοσιακής Τοξοβολίας και βάσει του "ρεπερτορίου" το οποίο η Ομάδα μας ακολουθεί από την ίδρυσή της. Άλλωστε, ο Ακάδημος ως "ιστορικό" Μέλος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" αλλά και βασικό στέλεχός της δε θα μπορούσε παρά να έχει κατά νου αυτά που έπρεπε.


     Η τόξευση εν ισορροπία η οποία ενισχύει την ασφάλεια της βολής αλλά και αυξάνει την τελική δεξιότητα της ευστοχίας στον Τοξότη "εξαντλήθηκε" από τον Ακάδημο ο οποίος την κράτησε, πολύ σοφά, για το τέλος αυτής της προπονητικής ημερίδος.


     Δίνοντας έμφαση στην αρμονία και "γεωμετρία" της Γραμμής Βολής, όπως μας υπέδειξαν οι αγαθοί Δάσκαλοί μας, ο Αρχηγός Βολής έδωσε την ευκαιρία στους παρόντες Συνασκουμένους να απολαύσουν τις καταληκτικές τοξεύσεις τους με το ...λυτρωτικότερο αποτέλεσμα και εκπληκτικήν ευστοχία.


     Και, ασχέτως, σωματικών ικανοτήτων ενός εκάστου των Συνασκηθέντων, η τόξευση εν ισορροπία έδειξε όχι απλώς ότι σε όλους είναι δυνατή και εφαρμόσιμη αλλά και θετικά σωμασκητική για όποιον την επιχειρεί.


     Ακόμη μία λαμπρή Προπόνηση έφτασε στην ολοκλήρωση της υπό τη διεύθυνση του Ακάδημου με την Γραμμή Βολής σε πλήρη αρμονία και με τον μικρό Αχιλλέα να τοξεύει εν μέσω των μεγάλων Συνασκουμένων του και με την ίδια επιτυχία με αυτούς. 


     χολείο" δεν είναι ένα άντρο δασκαλίστικης εμφυτεύσεως "παπαγαλισμού" σε ανοξυγόνωτα πλάσματα, αλλά η απέραντη Φύση που σε βοηθά να ανακαλύπτεις τον ίδιο τον εαυτό σου και να σε κάνει ευτυχισμένο με το οξυγόνο της! Και οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ"  και με τον Ακάδημο αλλά και με πολλούς άλλους όμοιούς του, αυτό το έχουμε πετύχει!


     Το ίδιο γοργή και δυναμική ήταν και η εβδομαδιαία Προπόνηση Σπαθασκίας η οποία ακολούθησε υπό την διεύθυνση του Πρωτεσίλαου ο οποίος καταφέρνει πάντα να κρατά το μάθημά του σε ένα υψηλό επίπεδο με ηρεμία και ρυθμό.


     Από αυτά τα δωρεάν (χάρη στην ευγενή προσφορά του Πρωτεσίλαου) μαθήματα προετοιμάζονται αλλά και συντηρούνται οι έφιππες σπαθιστικές δεξιότητες των μαθητών μας γι αυτό κι ενθαρρύνουμε την παρακολούθησή τους από όλους τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ". 


     Και έχει αποδειχθεί, πια, από την εμπειρία της Ομάδος μας ότι μια Προπόνηση Τοξοβολίας έχει ως καλύτερο "επίλογό" της ένα μάθημα Σπαθασκίας για λόγους που θα χρειάζονταν ένα ολόκληρο βιβλίο για να αναπτυχθούν.


     Όπως και στην προηγηθείσα  Προπόνηση Παραδοσιακής Τοξοβολίας έτσι κι εδώ η παρουσία του μικρού Αχιλλέως ήταν αισθητότατη αν και δεδομένη αφού αυτός ο ακούραστος και ικανότατος πιτσιρίκος είναι γιος δυο παθιασμένων αλογατάρηδων, μεγαλωμένος μέσα σε ένα εντελώς φυσιολογικό πλαίσιο που πάμπολλοι συνομίληκοί του (και όχι μόνον...) θα είχαν να ζηλέψουν. 


     Με τον Αχιλλέα να επιδίδεται σε ζεύξεις με τον Πρωτεσίλαο και τους υπολοίπους να βιώνουν τη γοητεία των ξιφισμών, αυτό το μάθημα άφησε την ωραία αίσθηση μιας ομαδικής ικανοποιήσεως που φάνηκε στα χαμόγελα όσων έλαβαν μέρος. 


     Και, βεβαίως, το χαμόγελο του Γεωργίου  επεσκίασε τους πάντες γνωστής ούσης της ...εξαρτήσεώς του από τα μαθήματα του Πρωτεσίλαου μη χάνοντας την ευκαιρία...


     ...να τα εφαρμόζει και ...εφίππως στο Ιππευτήριο όπου εξελίσσεται σε ...Μογγόλο, τουλάχιστον...!


     Αλλά και τα μαθήματα στο Ιππευτήριο (μιας και αναφερθήκαμε σε αυτό) υπήρξαν αρκετά ενδιαφέροντα με Έφιππη Τοξοβολία και πολλά άλλα...


     Όχι μόνον οι προχωρημένοι μαθητές μας αλλά και οι αρχάριοι, όπως η Μαριλένα μας, δείχνουν ότι σύντομα θα έχουμε πολυπρόσωπες εξετάσειςμιας κι ο Κωνσταντίνος μας με τον Μάριο εργάζονται εντατικά ώστε οι μαθητές τους να διαπιστευθούν.  


     Στο τέλος της ημερίδος, η "γλυκειά συμμορία" κατέληξε στην έδρα της Ομάδος για να ανανεώσουμε την υπόσχεσή μας να βρεθούμε όλοι μαζύ και στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδος, τη φορά αυτή στη Κοιλάδα μας, στο Κορωπί, όπου θα διεξαχθούν όχι απλώς τα έφιππα μαθήματα αλλά και οι τακτικές Προπονήσεις στη Παραδοσιακή Τοξοβολία και στη Σπαθασκία εδάφους αφού το περιεχόμενο του προπονητικού μας προγράμματος το επόμενο Σάββατο περιλαμβάνει ιδιαίτερο ασκησιολόγιο μακρών αποστάσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.