Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΗ ΣΥΡΑΓΩΓΗΣΗ

ΙΠΠΟΥ ΚΑΙ ΙΠΠΕΩΣ


     Η συνεχής βελτίωση των εκπαιδευτικών μας προσεγγίσεων αποτελεί μιαν ακόμη δικλείδα προόδου των μαθητών της Σχολής των «Ελλήνων Κενταύρων». Kαι στην εκπαίδευση της Ομάδος αυτής, η πρωτοτυπία δεν εξαντλείται ποτέ, κάνοντας τα μαθήματα πάντα ενδιαφέροντα τόσο σε Ιππείς όσο και σε Ίππους.


     Ρηξικέλευθος και καινοτόμος ο Αρχηγός των «Ελλήνων Κενταύρων» εμπνεύσθηκε και δοκίμασε την άσκηση της συνδυαστικής συραγωγήσεως Ίππου και Ιππέως την οποία μελετήσαμε στη πράξη διαπιστώνοντας σημαντικά οφέλη και για τους δύο συμπράκτες της Ιππασίας.


     Ένα χοντρό, αλλά και εύκαμπτο, σχοινί που ξεκινά από τον Εκπαιδευτή ο οποίος παραμένει στο κέντρο του κύκλου περιφοράς του Ίππου και καταλήγει στο εσωτερικό χέρι του Ιππέως λειτουργεί ως ένας «ομφάλιος λώρος» που μεταφέρει στον Ιππέα και, δι αυτού, στον Ίππο ένα αίσθημα κινητικής αυτοπεποιθήσεως αλλά και κινητικού συντονισμού! Επίσης, το κράτημα αυτού του σχοινιού επιδρά θετικά σε αυτοματικές διορθωτικές κινήσεις του Ιππέως που τον βοηθούν να διατηρεί την ισορροπία του εντός του διαγραφομένου κύκλου, όπως ακριβώς βοηθά τον σχοινοβάτη ισορροπιστή το κράτημα του κονταριού.


     Μετά από κάθε μάθημα πάντοτε ο μαθητής αναδεικνύεται ωφελημένος και αποδεικνύεται ότι η έμπνευση του Αρχηγού της Ομάδος Αρπάλυκου, συνεχώς, είναι θετική για τη πρόοδο των μαθητών μας και διατηρούν τους «Έλληνες Κενταύρους» στη κορυφή της ιππικής και τοξευτικής εκπαιδεύσεως στην Ελλάδα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.