Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

 Η ΕΛΛΑΔΙΚΗ "UNESCO" 
ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΟΥ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

     Σε μία δημοκρατικότατη χώρα όπως η σημερινή Ελλάδα της οποίας η "κρατική ηγεσία" αλληλοσπαράσσεται και το εμφύλιο μίσος έχει παραμερίσει δημοκρατικότατα κάθε λογική, είναι πολύ φυσικό να αποτελεί τριτεύον ζήτημα η υπηρεσιακή ανεπάρκεια της τοπικής "UNESCO" και της επικεφαλής της κ. Κατίνας Τζιτζικώστα  η οποία αγνοεί το τι αναγνωρίζει η διεθνής "UNESCO" NGO και ...αυτοσχεδιάζοντας για ...σαξόφωνο! Στη χώρα της φαιδράς (φαιδροτάτης, ...πλέον!) πορτοκαλέας, όπου οι Πολίτες διασκεδάζουν με το δημόσιο "θεσμικό" κονταροχτύπημα μεταξύ προέδρου της χώρας και προέδρου της (β)ουλής το τι ποιεί η κάθε κυρία ...Κατίνα, ασφαλώς, αποτελεί ..."λαϊκή απογευματινή"!

     Είναι γνωστό ότι η Έφιππη Τοξοβολία έχει αναγνωρισθεί από την διεθνή "UNESCO" ως μέρος της παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς κι έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Οργανισμού αυτού. Το τι σημαίνει "αιγίδα" το γνωρίζουμε όλοι και δεν είναι τίποτε περισσότερο από την "ηθική αναγνώριση"! Στη περίπτωση, όμως, της Έφιππης Τοξοβολίας, η διεθνής "UNESCO" αναλαμβάνει και μέρος των οικονομικών δαπανών των διεθνών αγώνων της που διεξάγονται στη Ν. Κορέα, γενόμενη και χορηγός της αρχέγονης αυτής πολεμικής τέχνης.


Η συμπαθέστατη κ. Κατίνα Τζιτζικώστα του ιθαγενούς παραρτήματος της "UNESCO"

     Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" είναι, επίσης, γνωστό  ότι στα δέκα χρόνια της πολιτισμικής προσφοράς τους, εκπροσωπώντας και αναδεικνύοντας την Ελλάδα σε παγκόσμιο επίπεδο, ουδέποτε χρειάσθηκαν την ηθική ή υλική υποστήριξη άλλου, φυσικού ή νομικού, προσώπου, χαράσσοντας επιτυχέστατα, τη δική τους πορεία ακριβώς επειδή βασίζονται σε ίδιες Αξίες και μέσα. Απλώς, θελήσαμε να ευθυγραμμίσουμε την ιθαγενή, ελλαδική, "UNESCO" της κ. Κατίνας Τζιτζικώστα με το σκεπτικό της προϊσταμένης της διεθνούς "UNESCO" σε ό,τι αφορά στην (ηθική) "αιγίδα" της Έφιππης Τοξοβολίας προς τιμή της αρχέγονης αυτής πολεμικής τέχνης και όχι, ασφαλώς, ημών οι οποίοι ουδεμιάς ανάγκης τρίτου εξακολουθούμε να έχουμε! Παρά ταύτα, το ελλαδικό βιλαέτι της κ. Κατίνας Τζιτζικώστα με έωλες προφάσεις και ανυπόστατα επιχειρήματα εξακολουθεί να αυτοσχεδιάζει δίχα του προϊσταμένου Οργανισμού της, αγνοούσα την Έφιππη Τοξοβολία όπως και η Ελληνική Έφιππη Τοξοβολία δηκτικώς την αγνοεί! Στον πολιτισμένο κόσμο, τώρα...


     Η διεθνής "UNESCO" σταθερά διατηρεί την Έφιππη Τοξοβολία υπό την αιγίδα της και χορηγεί τους διεθνείς αγώνες της του 2015 που διεξάγονται στη Ν. Κορέα, όπως μαρτυρούν τα χορηγικά σήματα στην αφίσα των αγώνων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.). Kαι όχι μόνον...


     Τη χρονιά αυτή, ο προκαθήμενος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας κ. Kim, Young Seob εξελέγη Αντιπρόεδρος της WoMAU ( World Martial Arts Union - Παγκόσμια Ένωση Πολεμικών Τεχνών) της διεθνούς "UNESCO" στο 14ο Συνέδριο του οργανισμού αυτού!  Αυτές είναι οι εξελίξεις στον πολιτισμένο κόσμο για τις οποίες ενημερώνουμε το ιθαγενές παράρτημα της ελλαδικής "UNESCO" και την κ. Κατίνα Τζιτζικώστα που, ασφαλώς, περί άλλα τυρβάζει και μπορεί να καθαρίζει και "φρέσκα φασολάκια στην αυλόπορτα"!


     Ωστόσο, αποσύρουμε την πρότασή μας να θέσουμε υπό τη δική μας αιγίδα την ελλαδική "UNESCO" και τη κ. Κατίνα Τζιτζικώστα, λόγω της ανακύπτουσας προτεραιότητος να ιδρύσουμε γηροκομείο Ίππων, δικαιουμένων κατά πολύ περισσότερο της ανθρώπινης ευγνωμοσύνης και φροντίδος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.