Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

EIΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ...DJIGITOVKA!


     Υπέροχος, πολεμικός, λαός οι Κοζάκοι κι ακόμη πιο υπέροχη η εθνική ιππική τέχνη τους γνωστή ως "Djigitovka"!


     Η Djigitovka είναι μια ιππική προσέγγιση που στοχεύει στη κατάκτηση από τον Ιππέα μιας διαρκούς ισορροπίας υπό τις ασταθέστερες συνθήκες ώστε να εξασφαλίζονται ιδιαίτερα πλεονεκτήματα για τον έφιππο πολεμιστή, όπως αυτό της προστασίας από τα πυρά του εχθρού στη περίπτωση καλπαστικής εφορμήσεως που μας δείχνει η παραπάνω εικόνα.
   

     Τούτη η ιππική τέχνη των Κοζάκων, ενός λαού που έμαθε να πολεμά έφιππος υπό τις σκληρότερες συνθήκες, μαζύ με την ισορροπία, αναπτύσσει και την ανδρεία, συνδυασμός στον οποίο δίνει έμφαση και η Εκπαίδευση των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ". 


     Βεβαίως ο στόχος μας δεν είναι η "επίδειξη" αλλά η ουσιαστική ανάπτυξη ικανοτήτων που θα κάνει τους μαθητές μας να νοιώσουν ακόμη ασφαλέστεροι στους ασφαλέστατους Ίππους μας!


     Και ο Αρχηγός της Ομάδος μας, όπως και όλοι οι Εκπαιδευτές, δε παραλείπουμε να "προχωρούμε" στη Djigitovka τους καλύτερους των μαθητών μας οι οποίοι, ασφαλώς, διαθέτουν και τις απαιτούμενες σωματικές ιδιότητες που θα τους επιτρέψουν να προχωρήσουν.      


     Έτσι, οι ταλαντούχοι μαθητές της Σχολής μας, εντάσσονται σε πρόγραμμα ειδικών ασκήσεων ώστε να γίνουν κτήμα τους τα οφέλη της Djigitovka στο μέτρο του δυνατού καθενός. Και ο νεαρός Γεώργιος είναι ένας από αυτούς και εισάγεται, βαθμιαίως, στην υπέροχη ιππική τέχνη των ηρωϊκών Κοζάκων.


     Μπορεί η Έφιππη Τοξοβολία να είναι η κορωνίδα της δικής μας δραστηριότητος και η Φυσική Ιππική το "όχημα" που οδηγεί σε αυτήν, αλλά οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" επιδιώκουμε ώστε οι μαθητές μας να είναι αριστείς της Ιππικής ασκούμενοι σκληρά και ποικιλοτρόπως... 


     Πέραν της βασικής εφιππεύσεως δι εφάλσεως η οποία αποτελεί την εισαγωγή στη Djigitovka, ο Γεώργιος μαθαίνει το έφιππο ορθοστάδην ώστε να μη προξενήσει μυοσκελετικές βλάβες στον Ίππο του επιτυγχάνοντας, ταυτοχρόνως, πλήρην ισορροπία.


     Υπό τη διδασκαλία του Αρπάλυκου είναι βέβαιο ότι ο νεαρός Γεώργιος σύντομα θα υπερβεί την ιππική ανελίσσοντάς την σε ...πτητική τέχνη!


     Άλλωστε, οι πάντοτε πειθαρχημένοι Ίπποι μας δε χαίρονται , απλώς, μαζύ μας το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα αλλά δείχνουν ιδιαιτέρως ευτυχείς με την συνεχή εναλλαγή και αποφυγή της ρουτίνας στη καθημερινότητά τους μιας και η καθημερινότητα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" ακριβώς αυτή τη ρουτίνα καταφέρνει να αποφεύγει.  


     Πόσα όμορφα πράγματα μπορεί να χαρεί ο "άνω θρώσκων" ακόμη και σε περιόδους εσχάτης κρίσεως, όπως στη διανυόμενη... Πόσο θετικό "οξυγόνο" για τα κύτταρα των ευφυών της ζωής, όταν γύρω μας οι ανοξυγόνωτοι και ...ανοργασμικοί μεμψιμοιρούν για την επόμενη "μέρα"...; 


     Στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" η καθημερινότητά μας δε μας επιτρέπει τίποτε λιγότερο από τη χαρά μέσα από την επαφή με τη Φύση και τα υπέροχα τετράποδα πλάσματά της!


     Και αυτό το καλοκαίρι, χωρίς καμιά διακοπή, ο Αρπάλυκος θα περιμένει στο 6972496303 να μοιραστεί τη χαρά της Ιππικής  με οποιονδήποτε θα ήθελε να ξεφύγει απ΄ το ...τσιμεντόκλουβο, "συνομιλώντας" λυτρωτικά με υπέροχους τετράποδους συντρόφους. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.