Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

ΚΑΛΟ ...ΠΥΡΦΟΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!


     Η Ζ' Προπονητική Περίοδος της πολυετούς εφιπποτοξοτικής δραστηριότητος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" έληξε σήμερα, όπως είχε προαναγγελθεί τηρώντας το θεσμό των καλοκαιρινών διακοπών, με μία λαμπρή ομαδική Προπόνηση "πάνω" από το κλεινό άστυ, αγγίζοντας σχεδόν τον καταγάλανο αττικό ουρανό που παρά τις ανίερες προσπάθειες των επιβούλων του εξακολουθεί και θα εξακολουθεί να μας χαμογελά!


     Δε χρειάστηκε, καν, να εγκαταλείψουμε μια κακάσχημη πόλη της οποίας οι καταστροφείς πιστεύουν στον ..."άγιο" ιούδα...


     Δε χρειάστηκε τίποτε παραπάνω από το να εγκαταλείψουμε κάτω από τα πόδια μας, περιφρονητικά, αυτή τη βαρβαροκατασκεύαστην ασχήμια αρνούμενοι τη τσιμεντοπαγίδα της! Και να εξαρθούμε στο ύψος των απαιτήσεων της Σχολής μας για ένα φυσικό, πεντακάθαρο, περιβάλλον μέσα στο οποίο μπορεί να επιτευχθεί αυτοσυγκέντρωση και "κάθαρση καρδιάς"!      Με λίγα, αμελητέα σχεδόν, λεπτά ποδαρόδρομου αγγίξαμε τον φυσικό παράδεισο που βρίσκεται δίπλα μας, όπου κι αν βρισκόμαστε, σε πείσμα των διαστροφέων του κόσμου! Στο δικό μας πανέμορφο φυσικό περιβάλλον που πάντα φιλοξενεί τις δραστηριότητές μας γιατί έτσι μας καθοδηγούν οι δικοί μας Δάσκαλοι. 


     Κι εκεί, ανάμεσα στα πλέον υπέροχα δείγματα φυσικής καθαρότητος τα βέλη των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" επισφράγισαν την υγεία και την ευσταθή ισορροπία όσων παρετάχθησαν στη Γραμμή Βολής αυτής της καταληκτικής Προπονήσεως.


     O Aρχηγός της Ομάδος φορτώθηκε το βαρύτερο φορτίο (εκτός από την Ομάδα...) το δίχτυ της Τοξοβολίας κι ανέβηκε τον ...ανήφορο επικεφαλής του υπερ-εικοσιπενταμελούς ...αγήματος που σήμερα συνασκηθήκαμε στην υπέροχη βραχοπλαγιά που φιλοξένησε αυτή τη τελευταία για τη σεζόν Προπόνησή μας! 


     Μετά από ελάχιστα λεπτά πεζοπορίας μέσα στο πράσινο. η άφιξη στο σημείο της Προπονήσεως βρήκε τον Αρπάλυκο με τους βοηθούς του να έχουν στήσει σε χρόνο dt το δίχτυ πριν καν προλάβουμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει.


     Άλλωστε, εξ αρχής, η σημερινή Προπόνηση έδειξε έναν "καταδρομικό" χαρακτήρα και συνόψισε τις οργανωτικές ικανότητες που η Ομάδα αναπτύσσει στα Μέλη της, μετατρέποντας τάχιστα έναν δημόσιο χώρο σε ασφαλές και άνετο τοξευτήριο, αξιοποιώντας ευφυέστατα μιαν εγκαταλελειμμένη κοινόχρηστη εγκατάσταση σε ένα λαμπρό χρηστικότατο αθλητικό (και όχι μόνον...) κέντρο!


     Υπό ιδανικές συνθήκες "θερμοκρασίας και πιέσεως" η Γραμμή Βολής είχε ορισθεί υπό την σκιά της ιδιαίτερης, αυτής, εγκαταστάσεως και ο στόχος μας περίμενε προκλητικά να τον ...κατακτήσουμε.     Έτσι, μετ'  ου πολύ, η Ομάδα υπό την διεύθυνση του Αρπάλυκου ξεκινούσε τη προθέρμανσή της.


     Σήμερα, όμως, παραλλήλως με την ομαδική Προπόνηση, η σκηνοθέτις κ. Ελένη Βλάσση με το συνεργείο των εικονοληπτών της ήταν παρούσα για να απαθανατίσει τροχιές βελών και ...πολλά άλλα απαραίτητα για το ιστορικό ντοκιμαντέρ "ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ" που προετοιμάζει για το "Β' Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας 2015"  που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Πανεπιστημίου Κρήτης.


     Έτσι, όχι μόνον ολόκληρη η σημερινή Προπόνησή μας έγινε υπό τη ...μαρτυρία των δύο καμερών μιας παθιασμένης σκηνοθέτιδος και δύο εξαίρετων τεχνικών αλλά και στη συνέχεια, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" πρόσφεραν εικονοπλαστικότατα πλάνα για το υπό προετοιμασία ντοκιμαντέρ σκαρφαλώνοντας και τοξεύοντας, άλλοτε ως Μακεδόνες στρατιώτες κι άλλοτε ως Πέρσες ή Σκύθες πάνω στα γύρω βράχια.


     Η σημερινή μας Προπόνηση εκτός από "σχολείο οργανωτικότητος" υπήρξε και "σχολείο αφομοιώσεως" όπου μικροί και μεγάλοι, άνδρες και γυναίκες, προχωρημένοι και αρχάριοι "συγχωνεύτηκαν" σε ένα αξιοπρεπέστατο τοξευτικό αποτέλεσμα από αποστάσεις που έφτασαν και τα 37 μέτρα!


     Η αρχηγία της Βολής υπό τον Αρπάλυκο υπήρξε υπόδειγμα ομαδικής συνασκήσεως με απόλυτην εφαρμογή του "Σχολείου Σιωπής" αλλά και τήρηση των αρχών μιας ισορροπημένης γεωμετρικότητος, όπως την επιζητούν οι μακρινοί Δάσκαλοί μας.     Ασκήσεις αρκετές, όλες εκτελεσμένες στην εντέλεια, έδειξαν -κυρίως!- τα αδύναμα σημεία σε όλους τους μετέχοντες αφού, τακτική της Ομάδος μας δεν είναι να "χαϊδεύει αφτιά" αλλά να επισημαίνει σημεία προς βελτίωση!


     Εκτός γραμμής Βολής, άλλα Μέλη και Στελέχη της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ" και της Ομάδος μας απολάμβαναν, χαλαρώνοντας, στο υπέροχο φυσικό τοπίο. Η σημερινή μέρα ήταν μια "πινελιά" ανεμελιάς εν όψει πολλών εργασιών που περιμένουν την Ομάδα μας αυτό το καλοκαίρι.


     Πίσω, στη Προπόνησή μας, στο ιδιότυπο "Bauhaus" τεκτόνημα, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" ολοκλήρωναν σιωπηλά τις τοξεύσεις τους.


      Η αγαπημένη μας σκηνοθέτις και οι τεχνικοί της απαθανάτιζαν τις τροχιές των βελών που θα δραματοποιήσουν σκηνές μάχης του ντοκιμαντέρ "ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ".


     Και τα δύο Μέλη του Δ.Σ. της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ", η Φλώρα Παπαδοπούλου κι ο Γιάννης Δρίτσας μάλλον "έθαβαν" τον ...Ιδρυτή της Ομάδος σε κάποια γωνιά του μεταλλικού στεγάστρου.   


     Όταν σήμανε η λήξη της κυρίως Προπονήσεως, οι Συνασκούμενοι αφέθηκαν στις ενδυματολογικές φροντίδες της επιμελήτριας του "γυρίσματος" για να αλλάξουν την ενδυμασία της Ομάδος με στολές αρχαίων Ελλήνων, Περσών και Σκυθών για τις ανάγκες κάποιων σκηνών που "γυρίστηκαν" επί τόπου, σε αυτό το υποβλητικό τοπίο.


     Αυτό το ντοκιμαντέρ της κ. Ελένης Βλάσση "ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ" με τη συμμετοχή της Ομάδος μας, μας θυμίζει εκείνη την ...ανεξάντλητη υπερπαραγωγή, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής διακυβερνήσεως, "Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ" που ...τελειωμό δεν είχε, με το ...συνταγματάρχη Βαρτάνη και τον ταγματάρχη Ψάχο που, όλοι εμείς οι "σιτεμένοι", θυμόμαστε από τα ...μικράτα μας. Κάποτε είπαμε να λάβουμε μέρος σε ένα ντοκιμαντέρ με μια συμμετοχή λίγων ωρών και αισίως, υπό την ενθουσιώδη διεύθυνση μιας σκηνοθέτιδος με δεκατετράχρονη σκηνοθετική εμπειρία στη Γαλλική τηλεόραση, φτάσαμε να "γυρίζουμε" σκηνές για ...πέμπτη εβδομάδα, χωρίς καμία κούραση αλλά και με ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για την απόδοση αρίστων σκηνών. 


     Πράγματι, το να εργάζεσαι με μία πραγματική καλλιτέχνιδα απορροφημένη από το όραμά της είναι ό,τι πιο συναρπαστικό! Και όταν η Ομάδα διαθέτει και ...Σκύθισσες όπως η Μαρίλη μας οι εικονολήπτες είναι καταδικασμένοι σε ...υπερκόπωση!


     Δεινό σκαρφάλωμα σε γλιστερά βράχια προέβλεπε το σημερινό "γύρισμα" αλλά οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" είτε σανδαλοφορεμένοι, είτε ξυπόλητοι έχουν αποδείξει ότι αποτελούν πραγματικούς στρατιώτες και όχι μόνον του Μεσαιωνικού Ελληνισμού αλλά και του αρχαίου!


     Και οι σημερινές "εικόνες" των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" ήσαν τέτοιες που ακούσαμε τη σκηνοθέτιδα να λέει ότι την εμπνέουμε να γυρίσει ένα επόμενο ντοκιμαντέρ με τη δραστηριότητα της Ομάδος μας.


     Από το φακό της κάμερας των εικονοληπτών δε κατάφερε να ξεφύγει ούτε κι ο Ιδρυτής της Ομάδος, όταν η Μαρίλη τον καπέλλωσε με μία φρυγική σκούφια και η κ. Ελένη Βλάσση θεώρησε ότι στο πρόσωπό του βρήκε έναν κακομούτσουνο Σκύθη ζητώντας, αμέσως, από τους τεχνικούς να του κάνουν κοντινά πλάνα! Αυτή η Μαρίλη μας, εμφανίζεται εκεί που δε τη σπέρνουν για να δουλεύει αλύπητα τον μπάρμπα-στρουμφ της Ομάδος... Αλλά δε πειράζει, εκείνος της τα φυλάει! Θα τη ντύσει νυφούλα στο πανηγυρικό γάμο Ελληνων- Περσίδων που ετοιμάζει η σκηνοθέτις μας και θα ...μάθει!


     Με τα πλάνα που δημιουργεί η κ. Ελένη Βλάσση μέχρι σήμερα στο συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ, εμφανίζονται τοπία βάλτου, βράχων, λίμνης, ποταμού, στέπας, καταρρακτών, εσωτερικού περσικών σκηνών, δηλαδή, ένα χάρμα ιδέσθαι όπου το μάτι του θεατή θα "χαθεί" μέσα στη πιο φυσική "εικόνα".


     Και οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" εκπαιδευτήκαμε πλέον και στη ...σκηνική παρουσία υπό τη διδασκαλία της κ. Ελένης Βλάσση, ώστε να συντελούμε στα πειστικότερα πλάνα ακόμη και υπό συνθήκες δυσκολότατου πεδίου.


     Ακολουθώντας τη πάγια τακτική του να μας ξαφνιάζει με ολοένα και περισσότερες και ετερόκλητες δεξιότητες, σήμερα, ο Αρχηγός της Ομάδος μας φρόντισε να μας αιφνιδιάσει πείθοντάς μας ότι είναι και ένας ταλαντούχος κατασκευαστής ...κινηματογραφικών εφέ, μιας και προετοίμασε τα ...μακάβρια εφέ για τους σκοτωμένους από βέλη!


     Κουβαλώντας μαζύ του, εκτός από το βαρύ δίχτυ της Ομάδος και ένα χαρτόκουτο με όλα τα απαραίτητα, κατάφερε να συντελέσει σε πειστικότατα πλάνα σκοτωμένων Ελλήνω και Περσών από βέλη χωρίς να λερώσει τις στολές που ο ίδιος δημιούργησε και θα αποτελέσουν μέρη του μονίμου βεστιαρίου της παραγωγού!


     Πραγματικά ανατριχιαστικό το αποτέλεσμα των εφέ του Αρπάλυκου, προετοιμάστηκαν έτσι που και την "εικόνα" να αποδίδουν και το βέλος να στηρίζουν σε πειστική φορά προσκρούσεως και τις ενδυμασίες να μη λερώνουν και να μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα ίδια τα εφέ σε αμέτρητες μελλοντικές σκηνές χωρίς κανένα πρόβλημα!


     Τι να πούμε, πια, για τον Αρχηγό μας και τα "χρυσά του χέρια"; Μάλλον κερδίζει τον τίτλο του εμψύχου ..."πολυεργαλείου" των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" άνευ ορίου δυνατοτήτων!


     Μιλώντας, όμως, για "χρυσά χέρια" διαπιστώνουμε σήμερα ότι το παράδειγμα του Αρπάλυκου επεκτείνεται και σε άλλους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ", όπως στη νεαρή Εφιποοτοξότρια Κατερίνα μας η οποία σήμερα μας έδειξε με πολλή περηφάνια το πρώτο βέλος που κατασκεύασε η ίδια! 


     Ύστερα από αυτό το πρώτο δείγμα είμαστε βέβαιοι ότι ο Πρωτεσίλαος ο οποίος κατασκευάζει τα βέλη της Ομάδος μας θα νοιώσει ότι στο πρόσωπό της βρίσκει την άξια αντικαταστάτριά του. 


     Και μετά από όλα αυτά τα ωραία, ακολούθησε μία συζήτηση επί τη λήξει της Ζ' Προπονητικής Περιόδου, λίγο πριν αλληλοευχηθούμε "Καλό καλοκαίρι" αν και με τις τελευταίες εσωτερικές εξελίξεις αυτό προβλέπεται μάλλον ...πυρφόρο!


     Κατόπιν ο Αρπάλυκος σταθερά "ζαλωμένος" με ...πλήρη φόρτο, ωσεί ...δρομάς εν ερήμω, προπορεύθηκε ως τη δημοσιά με τη φλεγματικότητα εξερευνητή του 19ου αιώνος κάπου στη ...Μπούρμα!


     Να σας ευχηθούμε κι εμείς "Καλό καλοκαίρι" και "Καλές διακοπές"! Μα, τι λέμε τώρα! Ξεχάσαμε ότι αύριο έχουμε συνέχεια των "γυρισμάτων" του ντοκιμαντέρ "ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ" σε ένα μαγευτικό σημείο του λεκανοπεδίου με ...καταρράκτες, μεθαύριο τη συγκρότηση του τελικού προγράμματος της Σχολής Ιερακοθηρίας, στη συνέχεια την ολοκλήρωση της προετοιμασίας του Σεμιναρίου "HAKAN - AMAROK" και καθημερινώς πολλά-πολλά μαθήματα Ιππασίας και Έφιππης Τοξοβολίας με τον ακούραστο έως ...χαλκέντερο Αρπάλυκο στη νέα μας Κοιλάδα. Ωστόσο, ναι "Καλό καλοκαίρι και καλές διακοπές!" ...για σας ασφαλώς, διότι εμείς συνεχίζουμε εργαζόμενοι και από αυτό το Ιστολόγιο θα ενημερώνεστε για τις καθημερινές εξελίξεις των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" που προοιωνίζονται ουκ ολίγες και κάθε άλλο παρά ασήμαντες!
     

Για το Β' Διεθνές Φεστιβάλ Ιεραπέτρας 2015
υπό τη αιγίδα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.