Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

ΚΗΔΟΜΕΝΟΙ ΑΞΙώΝ...!



     Αν και πάντα οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" προετοιμαζόμαστε για τα ...δυσκολότερα, ποτέ δε θα μπορούσαμε να ισχυρισθούμε ότι θα μπορούσαμε να φαντασθούμε εαυτούς μαχόμενους στην ...επική λάσπη του Στάλιγκραντ! Στη σημερινή Αττική οι καιρικές συνθήκες μπορεί να προκαλούν σοβαρά προβλήματα αλλά οι συνέπειές τους ποτέ (ας ελπίσουμε!) δε φτάνουν στα σημεία εκείνων των ηρωικών εποχών!


     Η σημερινή τακτική εβδομαδιαία Προπόνηση στη Παραδοσιακή Τοξοβολία είχε εγκαίρως ακυρωθεί λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, αλλά το ρηθέν "έξις δευτέρα φύσις" φαίνεται να ισχύει στην Ομάδα μας "δένοντάς" μας άρρηκτα με την Κοιλάδα μας κάθε Σάββατο, γι αυτό και παρά το ακυρωτικό κάποιοι δεν αντέχουμε μακρυά της...


     Έτσι παρά την ακύρωση λόγω της λάσπης και των φαινομένων, παρά τη κατήφεια και τον σκεπτικισμό του όχλου για την αυριανή εκλογική μασκαράτα, η Κοιλάδα μας "ζωντάνεψε" και πάλι με χαρούμενους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" που ωφελούν εαυτούς και ..."όσους ζωντανούς"!


     Ο Αρχηγός της Ομάδος μας, Αρπάλυκος, πρόλαβε λίγο πριν αρχίσει η μπόρα να ολοκληρώσει τη Προπόνησή του εν όψει της καθόδου μας στη Κύπρο όπου έχει πολλά να μεταφέρει στην Αρχηγό της εκεί Σχολής μας, την αγαπημένη μας Αναστασία και στους μικρούς μαθητές της.


     Στη Κύπρο, την ίδια στιγμή, η Αρχηγός και τα Μέλη της εκεί Σχολής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" εργάζονται για το καλύτερο ώστε η Αποστολή μας να βρει κατάλληλες συνθήκες για την επιτυχία της βιωματικής εκπαιδευτικής διημερίδος μας.  


     Εδώ, στη Κοιλάδα, εργασθήκαμε σήμερα κι εμείς ώστε να προετοιμαστούμε για την όμορφη εμπειρία στον Αγ. Σωζόμενο.

                           

     Ο Ιφικράτης δοκιμάζει το παραδοσιακό όπλο των Ελλήνων Στρατιωτών, το βραχύ ακόντιο στη καλπαστική ευθεία της Κοιλάδος ενώ η Χαρά εκφράζει θορυβωδώς την έκπληξή της.
     

      Οι υπόλοιποι, σήμερα στη Κοιλάδα, ασχοληθήκαμε με τη δοκιμή βελτιωμένων βελών προς χρήση της Ομάδος μας στην Εκπαίδευση αλλά και στους μελλοντικούς Αγώνες.


     Και ο Σπύρος μας υπήρξε γι άλλη μια φορά πολύτιμος με τις παρατηρήσεις και τις βελοποιητικές κατασκευές του από τα δείγματα των οποίων ξεχώρισαν τρία, τουλάχιστον, για τις ανάγκες της Ομάδος μας.


     Η πρόνοια ενός γαντιού στη τοξοφόρο χείρα προστάτευσε τον Σπύρο από μια δυσάρεστη εξέλιξη όταν ένα από τα φτερά του πτερώματος ενός βέλους κατά την τόξευση σφηνώθηκε μέσα στο γάντι χωρίς να τραυματίσει το χέρι του. Ο Σπύρος, με τη γνωστή αφοσίωσή του στη Τοξοβολία, ούτε καν αντελήφθη το περιστατικό συνεχίζοντας να τοξεύει όταν τον σταματήσαμε για να αποκαταστήσουμε το ...γάντι του! Η αυτοσυγκέντρωση, πλέον, στη δράση των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" είναι κανόνας!


     Αμέριμνα τα τετράποδά μας, παρά τη βροχή απολάμβαναν το γεύμα τους ελεύθερα σε μια γωνιά της Κοιλάδος ενώ οι παρόντες συνέχιζαν τις βολές υπό τον χαιρετισμό του υετίου Διός.


     Υετός, κρύο, καταμεσής Γενάρη και το κέφι των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" αμείωτο, με όλη τη γκάμα των ετερόκλητων πλασμάτων ένα-γύρω να απολαμβάνει καθένας αυτό που τον ωφελεί... Μπορεί η κιβωτός του Νώε να είναι ακόμη ένα δογματικό παραμύθι ανάμεσα σε πολλά παρόμοια, όμως, το νόημά της υλοποιείται συνεχώς στη Κοιλάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ". 


     Και, μάλιστα η χαρά μας από την υλοποίηση αυτής της αλληγορίας πολλαπλασιάζεται όταν υποδεεχόμαστε νέα Μέλη όπως τα δύο αδέλφια, τον Ματέο και τον Πάολο που ξεκίνησαν να ιππεύουν μαζύ μας.


     Η Χαρά φρόντισε να ξανακάνει αυτά τα δύο ευγενικά πλάσματα να αποκτήσουν και πάλι την εμπιστοσύνη τους προς τον Ίππο έχοντες "πικρές" προηγούμενες εμπειρίες από τη "δυτική" Ιππασία.


     ταθερές Αξίες" οι παλιότεροι, αποτελούν τις όμορφες ζωντανές..."πινελιές" της εφιπποτοξοτικής μας δραστηριότητος.


     Η πρόοδος καθημερινή και η χαρά να τη συνοδεύει! Επάνω στον Ίππο και επί γης! Κι όταν το οξυγόνο αναζωογονεί τα κύτταρα του εγκεφάλου δε προσδοκάται παρά μόνον η ψυχοπνευματική ισορροπία που, σε μας, περισσεύει, σε αντίθεση με τους ανοξυγόνωτους που σε λίγες ώρες ξαναστήνονται στις κάλπες για να αναδείξουν τους εκμεταλλευτές τους!


     Αύριο με την ανατολή του ηλίου ξεκινά για μια νέα τετραετία (...) η δύση των ελπίδων μιας κοινωνίας που διαιωνίζει τη μασκαράτα των εκλογών σε μία χώρα ερειπωμένη! Εμείς καλπάζουμε κρατώντας ψηλά τη "Σημαία" μας, περήφανοι για ένα μονοπάτι που ακολουθούμε ως μία ολιγάριθμη Κοινωνία αρίστων, κηδόμενοι των αριστοκρατικών Πλατωνικών Αξιών!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.