Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015


Ο ΛΥΚΟΣ ΤΗΣ ΣΤΕΠΑΣ ...ΜΕΙΔΙΑ


     Απύθμενη έλλειψη αυτογνωσίας και σοβαρότητος συνεργεί σε εκτονωτικά πάρεργα τα οποία υποκαθιστούν στο σύγχρονο άνθρωπο την ουσία της μεθέξεως στη πραγματική βίωση της αλήθειας μιας λυτρωτικής πραγματικότητος.

     Άσχετοι, ευαγγελιζόμενοι άσχετα σε ασχέτους, αναμηρυκάζοντας βερμπαλιστικά ...βαρύγδουπα, επιχειρούν να δικαιώσουν τη προσκόλλησή τους στη θαλπωρή του καναπέ και την απόλαυση της πίτσας με "μπυρόνι" παρακολουθώντας το δελτίο ειδήσεων των "8" και νομίζοντας ότι μάχονται στο πλευρό του von Salza τους απίστους, κάπου στις όχθες του Nogat. Mας μιλούν για "Ιππότες" λες και αναφέρονται σε ...πότες, μας μιλούν για "Αγώνες" για να μη μας πουν ότι παραμένουν γραφικές υπάρξεις ...μόνες κι έρημες πίσω από κλιματιζόμενες πόρτες, μας μιλούν για ...δράκους αφού το παραμύθι τους περιλαμβάνει και τέτοιους... Απορίας άξιο είναι το τι νομίζουν ότι καταφέρνουν με τη παραμυθολογία της παρενδύσεως ...χλαμύδας η οποία το μόνο που αποκαλύπτει είναι δυό αγύμναστα κατάλευκα ποδαράκια τα οποία, υποτίθεται, ανήκουν σε Σπαρτιάτη ...πολεμιστή.


     Με αυτούς τους γραφικούς φαντασιόπληκτους νεο-εποχήτες ασχοληθήκαμε σε σύντομο προηγούμενο δημοσίευμά μας. Και, ασχοληθήκαμε όχι βεβαίως διότι πιστεύουμε ότι θα αναλογισθούν τη κενότητά τους αλλά διότι πιστεύουμε ότι παρόμοια νεο-εποχήτικα φαινόμενα πρέπει να επισημαίνονται προς αποφυγή απωλείας πολύτιμου χρόνου από ανυποψίαστους φιλομαθείς οι οποίοι, τελικώς, εγκλωβίζονται σε κακά αεριζόμενες αίθουσες υφιστάμενοι τις επιπτώσεις μιας εξοντωτικής υπνηλίας με τάσεις αποκολλήσεως της κάτω ...σιαγόνος από το χασμουρητό, δοκιμασία που το υπέστημεν και ημείς! 


     Kαι θα αποφύγουμε χάρη οικονομίας ..."οξυγόνου" κάθε αναφορά στους αμέτρητους "θεωρητικούς", "ερευνητές", "στρατιωτικούς αναλυτές", "ιστορικούς μελετητές" οι οποίοι καθημερινώς κατακλύζουν τα αμφιθέατρα και τις αίθουσες διαλέξεων καθώς και τις σελίδες διαφόρων εντύπων "στρατιωτικού" συρμού, με τις πομφολυγούσες ανοησίες τους επί παντός ...πολεμοκαπηλικού επιστητού, νομίζοντας ότι η πολυθρόνα τους ταυτίζεται με τα πεδία μαχών της Ανθρωπότητος! Περί αυτών, μόνον οι ψυχίατροι θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμοι...


     Βεβαίως, ο λύκος της στέπας θα εξακολουθεί να σαρκάζει κάτω από το γούνινο σκούφο του απολαμβάνοντας "σούργελα" ...βαρυγδούπως φθεγγόμενα από καθέδρας περί τα ηρωϊκά και μέγιστα με τα οποία ουδεμία σχέση έχουν.
   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.