Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

IΠΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ "ΑΡΤΕΜΙΣ"

Ο ΧΩΡΟΣ 
ΤΩΝ 
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"


     Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" από σήμερα, ημέρα Εαρινής Ισημερίας και πρώτης ημέρας της Ανοίξεως, εγκαθίσταται, πλέον, στο δικό της χώρο, το Ιππικό Κέντρο "ΑΡΤΕΜΙΣ", ένα κατάφυτο περιφραγμένο κτήμα με ένα εξαιρετικό ακίνητο το οποίο διαθέτει δυνατότητα φιλοξενίας μαθητών αλλά και αίθουσα διδασκαλίας και συγκεντρώσεων όπου θα φιλοξενούνται πλέον όλες οι δραστηριότητές της πρωτοπόρου, αυτής, Ομάδος αλλά και η Azva Yoga με την Σοφία Νερομηλιώτη. 


     Προστατευμένο από πυκνή περιμετρική βλάστηση η οποία το οροθετεί μέσα σε ένα εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον, με ειδικές εγκαταστάσεις Έφιππης Τοξοβολίας και σχεδιασμένο τερέν Παραδοσιακής Τοξοβολίας, αλλά και με ένα άνετο παραδοσιακό οίκημα που θα μπορεί να φιλοξενήσει μαθητές και εκδηλώσεις, το Ιππικό Κέντρο "ΑΡΤΕΜΙΣ" θα διευθύνεται από την Υπαρχηγό της Ομάδος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" Χαρά-Σαμπρίνα Πολυζοπούλου και θα διδάσκουν οι ανεγνωρισμένοι Εκπαιδευτές μας, υπό την επίβλεψη του Αρχηγού της Ομάδος Αρπάλυκου.


     H αλέα εισόδου στην εγκατάσταση χαρίζει στον επισκέπτη την πρώτη θετική ενέργεια, προδιαθέτοντάς τον για την απόλαυση ενός από τα πιο όμορφα και φυσικά τοπία στα οποία ο Άνθρωπος έχει επιχειρήσει μια διακριτική προσέγγιση γεμάτη σεβασμό προς το περιβάλλον.


     Η αγροικία που αποτελεί το μοναδικό κτίσμα, είναι προσεκτικά σχεδιασμένη ώστε να μη της ξεφεύγει καμία αρχιτεκτονική φλυαρία, χαμένη ανάμεσα σε δένδρα και φυτά.


     Το ξύλο κυριαρχεί παντού, σ΄ αυτή την σεμνή αλλά και πολύ άνετη αγροικία με το ξύλο της δίριχτης οροφής της κεντρικής αίθουσας να "ζεσταίνει" όσους θα απολαύσουν τη φιλοξενία της.


     Βεβαίως, το ίδιο πανέμορφα κατεργασμένο και βερνικωμένο ξύλο κυριαρχεί και στα εξωτερικά στέγαστρα τα οποία καλύπτουν γαλήνιους χώρους και προς την ανατολική και προς τη δυτική πλευρά της αγροικίας.


     Στο εσωτερικό η αρχιτεκτονική σεμνότητα παρακολουθείται από την διακοσμητική διακριτικότητα και ίσως δεν είναι τυχαίο ότι τα φωτιστικά οροφής της κεντρικής αίθουσας είναι αυθεντικές ...Ουγγρικές λάμπες!


     Το καλαίσθητο, πάντοτε ξύλινο, πατάρι ως υπερώο της κεντρικής αίθουσας θα είναι και ο χώρος του γραφείου του Ιππικού Κέντρου "ΑΡΤΕΜΙΣ".


     Εντυπωσιακή, τέλος, η κάθε αρχιτεκτονική λεπτομέρεια αυτού του κτίσματος που σε προκαλεί να το απολαμβάνεις σε όποιο του σημείο κι αν βρίσκεσαι.


     Τέλος, στην προσήλια πλευρά του ο Σταύλος "ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΝΤΙΚΑΣ" (προς Τιμή του επιτίμου Μέλους της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ" Καθηγητή Ιππιατρού και Αρχαιολόγου Θεοδώρου Αντίκα) θα φιλοξενεί τους Ίππους των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" .


     Οι αχανείς καλπαστικές ευθείες αναδεικνύουν τα περιφραγμένα στρέμματα του Ιππικού Κέντρου "ΑΡΤΕΜΙΣ" στον πλέον ιδανικό χώρο διδασκαλίας της Φυσικής Ιππικής αλλά και της Έφιππης Τοξοβολίας.


     Όλη η διάταξη των εξωτερικών χώρων αναδεικνύει τον νέο χώρο των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" σε ένα μοναδικό Ιππικό Κέντρο πολλαπλών χρήσεων αλλά και δυνατοτήτων αναπτύξεως τερέν Παραδοσιακής Τοξοβολίας υπερ-μακρών αποστάσεων σε έναν χώρο, πραγματικά, ειδυλλιακό, με άριστο φωτισμό και πλήρη ηρεμία, χωρίς τη παραμικρή εξωτερική ενόχληση αφού το κτήμα είναι εντελώς μακράν κυκλοφοριακής οχλήσεως ή οχλήσεως γειτόνων.. 


     Αξίζει να σημειωθεί ότι μία και μόνον ευθεία μήκους, σχεδόν 800 μέτρων, οριζόμενη μεταξύ πυκνής δενδροφυτεύσεως, σηματοδοτεί ένα "βήμα" Έφιππης Τοξοβολίας το οποίο ανάλογό του δεν φαίνεται να διαθέτει καμία Σχολή Έφιππης Τοξοβολίας, οπουδήποτε!


     Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" σήμερα έφτασαν στο νέο τους χώρο μεταφέροντας τη Σημαία, τους Ίππους, τα Τόξα και τον λοιπό εξοπλισμό της Ομάδος μας. Προς το παρόν τα Μέλη της Ομάδος ξεκινούν την διαμόρφωση των εγκαταστάσεων Ιππικής και Παραδοσιακής Τοξοβολίας με στόχο το Ιππικό Κέντρο "ΑΡΤΕΜΙΣ" να αποτελέσει σημείο αναφοράς της Έφιππης Τοξοβολίας στην Ευρώπη. Σε λίγο περισσότερες πληροφορίες...


     Ήδη, η γαλήνη σε όλη την έκταση του νέου χώρου είναι αισθητή, όπως έδειξε και η συμπεριφορά του Ίππου-Δασκάλου μας ο οποίος "ξεναγήθηκε" ακόμη και στο σαλόνι της αγροικίας.


     Ο "Ποσειδώνας" μας βγαίνοντας κι επιστρέφοντας και πάλι στο απέραντο εξωτερικό του "γρασίδι", ήταν το ίδιο ...ευτυχής με όλους μας για τον νέο χώρο που θα δεχθεί στους κόλπους του τη δραστηριότητα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"!


     Ωστόσο, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τον Τάσο Μυλωνάκο ο οποίος αφιλοκερδώς, μέχρι σήμερα, όχι μόνο μας φιλοξένησε στον Ιππικό Όμιλό του αλλά και συνέβαλε σημαντικά ώστε η Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" να αναπτυχθεί ραγδαία και να φτάσει στο σημείο που έχουμε την Τιμή να βρισκόμαστε σήμερα ως διεθνείς "πρέσβεις" της Χώρας μας στην Έφιππη Τοξοβολία και στην Παραδοσιακή Τοξοβολία. Και, εδώ θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι, παρά την μετακίνηση της κυρίως δραστηριότητος της Ομάδος μας στο νέο μας χώρο, θα εξακολουθούμε να διεκπεραιώνουμε ένα άλλο μέρος της δραστηριότητός μας στον Όμιλο του Τάσου Μυλωνάκου ο οποίος παραμένει ανεκτίμητος φίλος και αρωγός της προόδου μας!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.