Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014

ΤΑ ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΤΟΥ ΙΠΠΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

"ΑΡΤΕΜΙΣ"


     Τα σημερινά θυρανοίξια του Ιππικού Κέντρου "ΑΡΤΕΜΙΣ", της Κοιλάδος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ", δεν υπήρξαν απλώς λαμπρά αλλά απετέλεσαν και μία μελλοντική υπόσχεση για την κάλλιστη εξέλιξη της μοναδικής αυτής Ομάδος Έφιππης Τοξοβολίας και Παραδοσιακής Τοξοβολίας η οποία, με βήματα σταθερά, κατακτά τους στόχους της!


     Η ευρύχωρη αίθουσα της αγροικίας του κτήματος με δυσκολία φιλοξένησε τους προσελθόντες και ο φωτογραφικός φακός δεν κατάφερε να περιλάβει στα "κάδρα" του όλους τους συμμετασχόντες, όμως, αυτός ο "Κύκλος" σε κλειστό χώρο βοήθησε, κυρίως, τα νέα Μέλη που και σήμερα μας έκαναν την Τιμή της παρουσίας τους να καταλάβουν το τι ακριβώς επιδιώκουμε. 


     Με πολύ μεγάλο αριθμό Συνασκουμένων που έκανε ένα κατάφυτο κτήμα πολλών στρεμμάτων να δείχνει πολύ μικρό να τους υποδεχθεί, το Ιππικό Κέντρο "ΑΡΤΕΜΙΣ" ξεκίνησε σήμερα να γράφει την ιστορία του ως η Ελληνική "Κοιλάδα" Έφιππης Τοξοβολίας και "λίκνο" της Παραδοσιακής Τοξοβολίας στη χώρα μας. 


     Με την ευκαιρία της Α' Διήμερης Εκπαιδευτικής Κατασκηνώσεως, κατά την πρώτη ημέρα οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" κατ΄αρχήν, ενημερώθηκαν για τον πυρήνα της Εκπαιδεύσεώς μας ο οποίος δεν είναι άλλος από την αφύπνιση του ενστίκτου αλλά και την επίτευξη της αξιοποιήσεως του μεγίστου "δυναμικού" του ανθρώπινου εγκεφάλου.


     Όλη η, πανηγυρική, Προπόνηση Παραδοσιακής Τοξοβολίας διεξήχθη στο γνώριμο κλίμα του "Σχολείου Σιωπής" το οποίο η, εύλογη, χαρά των Συνασκουμένων για το νέο μας χώρο, συχνά ...παρεβίαζε. 


    Όμως, παρά τις δυσκολίες της προσαρμογής στο νέο, μαγευτικό, περιβάλλον, την προσέλευση νέων Μελών αλλά και την καλοδεχούμενη προσέλευση στη Γραμμή Βολής προσώπων που ποτέ προηγουμένως δεν έχουν τοξεύσει, αυτή η Προπόνηση θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως "επική" με αρκετές ομαδικές βολές που θα εκτιμούσαν πολλές Ομάδες του εξωτερικού.


     Λόγω του υπεραρίθμου των προσελθόντων κάποιες από τις ασκήσεις έγιναν σε, περισσότερες της μιας, Γραμμές Βολών και πάντοτε υπό "ασφυκτικές" συνθήκες τοξεύσεως οι οποίες εντείνουν την, για λόγους ασφαλείας, προσοχή αλλά και την δεξιότητα χειρισμών.


     Δεν παραλείψαμε να φέρουμε στην Γραμμή Βολής και τον Ίππο-Δάσκαλό μας "Ποσειδώνα" εξοικειώνοντάς τον με τις προπονητικές μας συνθήκες μέσα στο νέο του περιβάλλον. Και όπως ήταν αναμενόμενο, ο γλυκύτατος τετράποδος ποσώς ησχολήθη με τις ...ταπεινότητές μας όντας μέσα σε έναν "παράδεισο" ολόφρεσκων, καταπράσινων, χορταρικών...


     Και, βεβαίως, "βαφτίσαμε" εντελώς απρογραμμάτιστα και τον φίλτατο Χαράλαμπο στην Ιππική διαπιστώνοντας το καλό του "κάθισμα" ευθύς εξ αρχής, ευχόμενοι γι αυτόν το καλύτερο εν όψει του, μετ'  ου πολύ, ξεκινήματος των μαθημάτων του!


     Παρά τον αιφνιδιαστικά μεγάλο αριθμό Συνασκουμένων, η σημερινή προπόνηση απέδειξε ότι οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" δικαίως φέρουν τον τίτλο της καλύτερα οργανωμένης Ομάδος Έφιππης Τοξοβολίας, παγκοσμίως, με την συνεργασία όλων σε άριστο επίπεδο καθ'  όλες τις δύσκολες φάσεις των τοξεύσεων.


     Ευχάριστο "φινάλε" της Προπονήσεώς μας ήταν η αθλοθέτηση από τον κατασκευαστή των κοσμημάτων της Ομάδος μας, Συνασκούμενο, Αλέξανδρο Γαλάνη τριών αργυρών δημιουργημάτων του για τους τρεις αντίστοιχους νικητές μιας δοκιμασίας ευστοχίας. Στη δοκιμασία αυτή πρώτος ανεδείχθη ο αντιπρόεδρος της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ" Νικόλαος Καραίσκος, δεύτερος ο Συνασκούμενος Σταμάτης Διαμαντόπουλος και τρίτος ο Συνασκούμενος Steven Campbell. 


     Ο αγαπημένος μας Συνασκούμενος Steven Campbell φρόντισε για τις "εκπλήξεις" της ημέρας και, οργανωτικός όπως πάντοτε, προετοίμασε τα νέα "σερβίτσια" του Ιππικού Κέντρου μας τα οποία, πραγματικά, αντιπροσωπεύουν την Αισθητική της "ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ" όπως την εκφράζει ο λογότυπος τον οποίο φιλοτέχνησε, με όλους τους συμβολισμούς του η Οικοδέσποινα Χαρά-Σαμπρίνα Πολυζοπούλου.     Υπερβαίνοντας σε οργανωτικότητα και τον ...εαυτό του, ο Steven δεν παρέλειψε να κατασκευάσει και για τα Μέλη της Ομάδος μας (και όχι μόνον...) καλαίσθητες κονκάρδες με το έμβλημα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"! Πρωτοβουλίες που δείχνουν την σχέση αγάπης των Ελλήνων Εφιπποτοξοτών με την Ομάδα τους.  


     Mε την πτώση του απογευματινού ήλιου αλλά και την πτώση της θερμοκρασίας στο απέραντο κτήμα, η Προπόνησή μας ολοκληρώθηκε κάνοντάς μας όλους να αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη στην Υπαρχηγό των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" Χαρά-Σαμπρίνα Πολυζοπούλου και στον Εφιπποτοξότη Γεώργιο Τροβά οι οποίοι, ως Οικοδεσπότες του Ιππικού Κέντρου "ΑΡΤΕΜΙΣ", μας προετοίμασαν μια τόσο αποδοτική ημέρα. Πολλοί Συνασκούμενοι απόψε διανυκτέρευσαν στο Ιππικό Κέντρο "ΑΡΤΕΜΙΣ" διασκεδάζοντας, μαγειρεύοντας και απολαμβάνοντας την όμορφη ζωή των νομαδικών "παρεών" μέχρι λίγο πριν το χάραμα, συνήθεια όχι και τόσο "αθλητική" αλλά ...συγχωρητέα λόγω της ειδικής περιστάσεως των ...θυρανοιξίων. Το πρωί, όμως, όταν θα ξυπνήσουν, θα νοιώθουν καλύτερα ο ένας τον άλλο κι όλοι μαζύ τον Ίππο, το Τόξο και, βεβαίως και την Φύση! Πάντα η επόμενη ημέρα είναι καλύτερη για τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ".     Και, πράγματι, η ανατολή του επόμενου πρωϊνού στη Κοιλάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" ήταν τόσο μαγευτική όσο και το ίδιο το φυσικό τοπίο.


     Ο Αρχηγός της Ομάδος μπορεί να μη ξύπνησε από τους πρώτους αλλά δε παρέλειψε να βεβαιωθεί για το "καλώς έχειν" των αγαπημένων του τετραπόδων, πριν ο Λάμπρος μας δείξει με τις δοξαριές της κρητικής λύρας του πόσο συγγενεύει ο ήχος της με εκείνο του μακρυνού μογγόλικου Morin Khuur. 


     Αν και η μουσική αποτελεί ένα σοβαρό κεφάλαιο της ζωής όλων μας, η Προπόνηση της δεύτερης μέρας άρχισε στο Ιππικό Κέντρο "ΑΡΤΕΜΙΣ" με μία προθέρμανση από τον Αρχηγό της Ομάδος που έκανε τους Εφιπποτοξότες μας να ...πετάνε χαμηλά!


     Αυτό το μενεξεδένιο πρωϊνό βοήθησε όλους μας να απελευθερωθούμε, νωρίς, από τα καθημερινά "φορτία" ώστε να βιώσουμε νέες εκπαιδευτικές εμπειρίες και παιγνίδια σχεδιασμένα από την Οικοδέσποινα της "ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ" Χαράς-σαμπρίνας Πολυζοπούλου.


     Στην αρχή όλοι οι Συνασκούμενοι τόξευσαν κατά ιπτάμενων δίσκων. Άριστος ο Αρχηγός της Ομάδος ...δε μας εντυπωσίασε καθώς είναι γνωστές οι ικανότητές του. Αντιθέτως, μας εντυπωσίασαν πολλοί άλλοι Συνασκούμενοι καταρρίπτοντας δίσκους με αρκετή άνεση.


     Εν συνεχεία, η Οικοδέσποινα Χαρά-Σαμπρίνα Πολυζοπούλου ανέλαβε να παρουσιάσει το πρώτο από τα εκπαιδευτικά παιγνίδια που σχεδίασε για τους επισκέπτες της Κοιλάδος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ", ένα ευφυές ...χαρτοπαίγνιο με Τόξο!


     Σύμφωνα με το πρωτότυπο επινόημα της Υπαρχηγού της Ομάδος μας Χαράς-Σαμπρίνας Πολυζοπούλου, οι Συνασκούμενοι θα έπρεπε να τοξεύσουν επιλεκτικά σε τραπουλόχαρτα καρφιτσωμένα σε ένα στόχο ώστε το άθροισμά τους να δίνει τον αριθμό "21". Η συγκέντρωση των βελών της Ειρήνης μας που φαίνεται στη φωτογραφία είναι απλώς ...εντυπωσιακή.


     Μετά από αυτό το παιγνίδι, άρχισε να προετοιμάζεται το επόμενο με μπαλλόνια γεμάτα νερό τα οποία θα έπρεπε να τρυπήσουν δύο σειρές αγωνιζομένων οι οποίες όμως, αν και αντίπαλες διεκδικώντας η κάθε μία το τρύπημα όσων δυνατών περισσοτέρων μπαλλονιών, θα έπρεπε να τοξεύουν ...συντονισμένα! Ασύλληπτη αρμονία ...ανταγωνιστικότητος που δείχνει το γόνιμο μυαλό μιας κοπέλλας όπως η Χαρά μας! Το λέμε συχνά κι επιμένουμε: Εκ γυναικός ερρύη τα κρείττω!


     Τα μπαλλόνια ετοιμάσθηκαν και το παιγνίδι άρχισε αλλά ποιος να φανταστεί το τι θα συνέβαινε... και πάλι από την Ειρήνη μας...


     Η εξαιρετική Συνασκούμενη Ειρήνη όχι μόνον πέτυχε ένα μπαλλόνι αλλά αυτό, παρά το ότι το διαπέρασε το βέλος ανοίγοντάς του δύο (!) τρύπες, εν τούτοις δεν άδειασε το νερό που περιείχε αλλά, ως δια μαγείας, οι τρύπες ...σφραγίστηκαν από μόνες τους! Η Ειρήνη μας τρομάζει... Ακραία ...μεταφυσικά φαινόμενα! Ο υέτιος Ζευς ...σηκώνει τα χέρια ψηλά!


     Μετά τη δράση, οι Συνασκούμενοι χωρίστηκαν σε μικρές συντροφιές και απόλαυσαν τσάι και κουβεντούλα παίρνοντας μια σύντομη ανάσα ώσπου ξαναβγήκαν για ...δράση!


     Επίδειξη φόρμας μεσαιωνικής σπαθασκίας στο νοτιοδυτικό τμήμα του κτήματος από τον Σπύρο Νικόλη πλάι στον αμέριμνο Ποσειδώνα ο οποίος, αδιαφορώντας πλήρως, συνέχισε τη βοσκή του.


     Παραστατικός και μεταδοτικός ο Σπύρος μας πάντοτε μας ξαφνιάζει με την αφιέρωσή του στα αντικείμενα της Εκπαιδεύσεώς μας και στη διαρκή αναζήτησή του όχι μόνον στον τομέα της κατασκευής και βελτιώσεως των βελών μας αλλά και σε πολλά άλλα εφιπποτοξοτικά ενδιαφέροντα.


     Αμέσως μετά, τα ζωηρά σκυλάκια των επισκεπτών που χάρηκαν κι αυτά μαζύ μας έναν απέραντο, καταπράσινο φυσικό χώρο, ...δέθηκαν διότι η επόμενη δραστηριότητα απαιτούσε πλήρη ηρεμία και αυτοσυγκέντρωση: η Σοφία Νερομηλιώτη ξεκινούσε ένα ομαδικό μάθημα Yoga και η Σοφία, ως τελειομανής, ήταν πολύ φυσικό να θέλει γιόγκικη ησυχία...


     Αυτό το μάθημα Yoga όχι απλώς το εξετίμησαν όλοι οι συμμετασχόντες απεριόριστα αλλά ο ίδιος ο Αρχηγός της Ομάδος, ο Αρπάλυκος, ο οποίος το παρακολούθησε, στο τέλος, δήλωσε ότι το θεωρεί μοναδική εμπειρία για κάθε ασχολούμενο με την Ιππασία!


     Μετά από όλα αυτά, αργά το απόγευμα και της δεύτερης μέρας ολοκληρώθηκαν οι δραστηριότητες της Α' Διήμερης Εκπαιδευτικής Κατασκηνώσεως των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" και τα θυρανοίξια του Ιππικού Κέντρου "ΑΡΤΕΜΙΣ" το οποίο, εφεξής θα "στεγάζει" τη δράση της Ομάδος μας.


     Στον "Κύκλο" απολογισμού που ακολούθησε, οι συμμετασχόντες ευχαρίστησαν από καρδιάς τους Οικοδεσπότες Γεώργιο Τροβά και Χαρά-Σαμπρίνα Πολυζοπούλου οι οποίοι, πραγματικά προσέφεραν το καλύτερο δυνατό για την επιτυχία αυτής της διοργανώσεως υποσχόμενοι να κάνουν το ίδιο και στο μέλλον!


     Το Διοικητικό Συμβούλιο της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ" εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στους δύο Συνασκουμένους μας, το Γεώργιο και τη Χαρά-Σαμπρίνα και για την οργάνωση του Ιππικού Κέντρου "ΑΡΤΕΜΙΣ" και για την υποδοχή της Α' Διήμερης Εκπαιδευτικής Κατασκηνώσεως των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" που υπήρξε μία μοναδική εμπειρία για όλους μας και ένα οργανωτικό άλμα για τη μοναδική αυτή Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας η οποία, πλέον, περνά σε άλλα επίπεδα οργανωτικών δυνατοτήτων.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.