Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014

ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ...

[ΟΛΑ ΑΥΤΑ ...ΣΗΜΕΡΑ!]


     Mε επίκεντρο τη σωστή προετοιμασία των δύο "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" που θα συμμετάσχουν στους διεθνείς Αγώνες Έφιππης Τοξοβολίας του "Grunwald" (Πολωνία) χαρακτηρίζεται το εντατικό καθημερινό πρόγραμμα της Ομάδος μας στο Ιππευτήριό μας.


     Ήδη η Χαρά Πολυζοπούλου ασκείται κοπιαστικά ώστε να μπορεί να διεκδικήσει μια πολύ καλή θέση στην αναμενόμενη τελική κατάταξη, παρά το ότι η εμπειρία της είναι ασήμαντη προ της εμπειρίας των διεθνών Εφιπποτοξοτών που θα λάβουν μέρος στους επικείμενους Αγώνες οι οποίοι διοργανώνονται από το "Μουσείο της Μάχης του Grunwald" και την "Πολωνική Εταιρεία Έφιππης Τοξοβολίας".


     Μαζύ με τη Χαρά Πολυζοπούλου και ο Γεώργιος Τροβάς, αν και απολύτως αρχάριος Εφιπποτοξότης, με διαπίστευση που έλαβε μόλις τη 1η Φεβρουαρίου 2014, αναπτύσσει καθημερινά τη τεχνική του στην Έφιππη Τοξοβολία την οποία "μεταφέρει" παντού, ακόμη και σε έναν ...αυτοκινητόδρομο, προκειμένου να την κάνει καθημερινό βίωμά του με άριστα αποτελέσματα και όχι μόνον...


     Ακολουθώντας ειδικό προπονητικό πρόγραμμα, βελτιώνεται διαρκώς με επιπρόσθετες ασκήσεις πολεμικού Ιππηλασίου οι οποίες ενισχύουν το καλό "κάθισμα" και την άνεση χειρισμών που διαμορφώνουν, πλέον, τον τέλειο Εφιπποτοξότη, κάτι στο οποίο επιμένει η Εκπαίδευση των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"!


     Ήδη, σήμερα ο Γεώργιος Τροβάς κατάφερε, πέραν των ενόπλων υπερπηδήσεων εμποδίων, καλπαστικούς σπαθισμούς μεγάλης ακριβείας χωρίς καμία ιδιαίτερη δυσκολία, κάτι που τον προετοιμάζει πολύ σύντομα να μπορεί να βοηθήσει Συνασκουμένους του στην Έφιππη Σπαθασκία.


     Παράλληλα με την αμιγώς εφιπποτοξοτική μας δραστηριότητα, σήμερα η Εκπαιδεύτρια της "Azva Yoga", Σοφία Νερομηλιώτη, παρουσίασε στις μαθήτριές της και Μέλη της Ομάδος μας μία τρίωρη σεμιναριακή ημερίδα πλήρη ωφέλιμων ασκήσεων αλλά και υποδειγματικού πνεύματος και πειθαρχίας.


     Με την άψογη συνεργασία του νεαρού Ίππου μας, οι ασκούμενες στην "Azva Yoga" χάρηκαν με απόλυτη ασφάλεια το πρόγραμμα το οποίο τους δίδαξε η Σοφία Νερομηλιώτη και απέδειξαν ότι ακόμη και Άνθρωποι καθημερινοί, του "γραφείου", μπορούν να μεταβληθούν σε ευλύγιστα και καλώς οξυγονωμένα πλάσματα επάνω στη ράχη ενός τετράποδου.


     Εκμηδένιση φόβου, ευκαμψία, συντονισμός κινήσεων, έφιππο παιγνίδι και οξυγόνωση, όλα αυτά τα ωραία "πήραν" μαζύ τους φεύγοντας οι μαθήτριες της Σοφίας Νερομηλιώτη και τώρα, που θα θυμούνται το τι κατάφεραν επάνω στη ράχη ενός Ίππου θα καταλάβουν πόσα παραπάνω μπορεί να καταφέρει ο Άνθρωπος από τα όσα νομίζει ότι, απλώς, μπορεί...


     Όμως και ο Ίππος-Δάσκαλος ξεκινά από σήμερα μια σημαντική εκπαίδευση διότι, στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" και οι Δάσκαλοι παραμένουν ισόβιοι μαθητές. Τι σημαίνει μία βαλβίδα τυλιγμένη με ...κοτετσόσυρμα και ποιό μεγάλο εκπαιδευτικό "κεφάλαιο" για τις ικανότητες ενός Ίππου μπορεί να ξεκινήσει από μία τέτοια βαλβίδα;...


     ...Πάντως, σήμερα ο τετράποδος Δάσκαλός μας έκανε μια πολύ καλή αρχή και δείχνει ότι ..."τα παίρνει τα ...γράμματα"!


     Όπως ακριβώς και οι μαθητές της Σχολής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" που συνέχισαν να γεμίζουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της σημερινής ημέρας με τα προγραμματισμένα μαθήματα έδειξαν ότι "τα παίρνουν τα γράμματα"! Από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα της σημερινής Παρασκευής η εργασία και η πρόοδος όλων μας, όπως κάθε μέρα, έδειξε ότι μόνον με προσπάθεια και ιδρώτα κατακτάται η ικανοποίηση του αληθινού μαχητή της ζωής.


     Στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" η εργασία είναι σκληρή και καθημερινή και είναι φυσικό οι πολλοί να μη την αντέχουν. Κι αυτοί οι πολλοί μπορεί να ...καθεύδουν στον καναπέ αλλά άλλο ...λούτρινο γατάκι κι άλλο Κένταυρος! Και η διαφορά δεν είναι απλώς ταξιδερμική αλλά ουσιαστικά βιολογική!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.