Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2013

EΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ AΠΟΓΕΙΩΣΗ!
 
 
 
     Η επιστροφή από τις καλοκαιρινές διακοπές των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" βρήκε αυτή την Ομάδα σε φάση ...απογειώσεως!
 
 
      Οι μέχρι τώρα ομαδικές Προπονήσεις Παραδοσιακής Τοξοβολίας έδειξαν ότι όχι μόνο η ραστώνη των θερινών διακοπών δεν "απεμάκρυνε" τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" από τις επιδόσεις που έχουν κατακτήσει κατά τα τελευταία χρόνια της εξασκήσεώς τους, αλλά και, αντιθέτως, τους έφεραν πολύ παραπάνω!
 
 
     Οι δύσκολες κινητικές τοξευτικές ασκήσεις οι οποίες υπεδείχθησαν από τους Ιάπωνες Δασκάλους μας, φάνηκαν αρχικά ότι θα έστελναν τα βέλη τους στις πέρα...βουνοπλαγιές, αντιθέτως, όμως, παρά το ότι είχαν να τρέξουν με όλη τους τη ταχύτητα και να υπερπηδήσουν θάμνους (σύμφωνα με το υποδειχθέν "σενάριο") τα αποτελέσματα ήσαν εντυπωσιακά.
 
 
     Ένας-ένας, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" ξαναβρέθηκαν, εκτός από το Τοξευτήριο και στο Ιππευτήριο όπου φάνηκε ότι παρά την απουσία τους, κανείς δεν ξέχασε τα όσα είχε μάθει. Πρώτος απ΄όλους ο Ιφικράτης μας ο οποίος έχοντας μόλις αφυπηρετήσει, εφίππευσε μετά από, σχεδόν, έναν χρόνο απουσίας και τόξευσε σε πλήρη καλπασμό με το αξιοπρόσεκτο "στυλ" που μας είχε συνηθίσει.
 
 
 
     To ίδιο αποτελεσματικός και στη Μένδεια Έφιππη Τοξοβολία, ο Ιφικράτης απέδειξε ότι δεν ξέχασε τίποτε απ΄ όσα διδαχθηκε στο Α' Δίμηνο Σχολείο Ιππικής από το οποίο απεφοίτησε.
 
 
 
     Βεβαίως, δε μας παραξενεύει που οι σχολικοί Ίπποι μας κάνουν υποκλίσεις στον Ιφικράτη αφού ο ίδιος είναι ένας από τους πλέον αγαπημένους χειριστές τους.
 
 
 
     Μία άλλη εντελώς αρχάρια μαθήτρια, η Κατερίνα μας, αποτελεί ζωντανό τεκμήριο της σπουδαίας διδασκαλίας που καταφέρνει η Χαρά με τους μαθητές της, δίνοντας την εικόνα Αμαζόνας της ...Ισπανικής Σχολής με το υπέροχο "κάθισμά" της που το διατηρεί ακόμη και κατά τη υπερπήδηση εμποδίων!
 
 
     Η Κατερίνα μαζύ με τον "Ποσειδώνα" αποτελούν, πλέον, πρότυπο ζευγάρι για την τέλεια εικόνα Ιππασίας, είτε στην επίπεδη εργασία είτε στην υπερπήδηση εμποδίων.
 
 
     Και, ασφαλώς, στην ορεινή περιίππευση, η Κατερίνα διατηρεί το άψογο "κάθισμά" της δίνοντας την αίσθηση έμπειρης Αμαζόνας, ασχέτως εάν οι ημερίδες που έχει κάνει με τη Χαρά είναι ...μονοψήφιες!
 
 
     Ένας άλλος εντελώς αρχάριος με τρία μόλις μαθήματα, πάντοτε με την Εκπαιδεύτρια Χαρά Πολυζοπούλου, είναι ο Αντώνης μας ο οποίος, κυριολεκτικώς, εξελίσσεται ραγδαία μέσα κι έξω από το Ιππευτήριο, όπως δείχνει το φωτογραφικό υλικό των μαθημάτων.
 
 
     Ο Αντώνης, αφού εκτέλεσε τις βασικές εισαγωγικές ασκήσεις με απόλυτη άνεση, προχώρησε, ήδη, στο πρώτο μάθημά του στην Έφιππη Τοξοβολία με αυτοπεποίθηση και ακρίβεια, όπως δείχνουν οι εν συνεχεία εικόνες.
 
 
     Ίππος ανεπίσακτος, μάτια κλειστά, τόξευση, από έναν αρχάριο στο πρώτο (!) μάθημά του, χωρίς προηγουμένως να έχει κρατήσει Τόξο στο χέρι. Και όχι μόνον...
 
 
     ...Και όχι μόνον, διότι, Ίππος ανεπίσακτος, μάτια κλειστά, τόξευση, από έναν αρχάριο στο πρώτο (!) μάθημά του, χωρίς προηγουμένως να έχει κρατήσει Τόξο στο χέρι δεν είναι αρκετά για έναν εκπαιδευόμενο της Χαράς Πολυζοπούλου. Ο Αντώνης, μαζύ με όλα τα προαναφερθέντα κλήθηκε να τοξεύσει και σε μένδεια ίππευση όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα και τα κατάφερε άψογα!

 
     Βεβαίως, τι να πούμε για τον Αντώνη ο οποίος στην πρώτη έξοδό του σε ορεινή περιίππευση κι ενώ ο Ίππος του βγήκε από μόνος του σε ενθουσιώδη καλπασμό επάνω σε πετρώδες έδαφος, ο Αντώνης όχι μόνο έδειξε να διασκεδάζει αλλά και δε ...καταδέχθηκε να χαλάσει το "κάθισμά" του, ως άλλος ένας γνήσιος ...Κένταυρος!
 
 
     Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίσαμε και τον αγαπημένο μας Στήβεν ο οποίος επέστρεψε νικητής από μία επέμβαση υγείας. Στο πρώτο του, μετά την επάνοδό του, μάθημα με την Χαρά ήταν πραγματικά ακούραστος και υποδειγματικός.
 
 
 
     Ο Πάρης αν και έγινε δεκτός από έναν "ξαναμμένο" Ίππο ο οποίος τον "γύμνασε" στο πιο ...κεφάτο "ροντέο", παρέμεινε ...μνημειακά ψύχραιμος και ετόξευσε τα βέλη του, παρά το ...ταρακούνημα, κατευθείαν πάνω στο στόχο! Άξιο παράδειγμα μαχητή που παραμένει ανέγγιχτος από ...αιφνιδιασμούς και απρόοπτα! Αυτοί είναι οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ"!
 
  
     Η ίδια η Εκπαιδεύτρια Χαρά Πολυζοπούλου ανέλαβε και υποχρεώσεις εκγυμνάσεως Ίππων και δη νεολέκτων και εκτός Ομάδος με άριστα αποτελέσματα ήδη από την πρώτη στιγμή! Με λεπτότητα και αποτελεσματικότητα άρχισε να εκγυμνάζει σε ασκήσεις εμπιστοσύνης ολιγόμηνους Πώλους οι οποίοι βρήκαν ενδιαφέροντα πλάι στον Άνθρωπο.
 
 
     Επίσης, η Χαρά κατά την δική της Προπόνηση απέδειξε την ραγδαία βελτίωση του καθίσματος, των χειρισμών της αλλά και της ευστοχίας της με συνεχείς πλήξεις του στόχου κατά τις καλπαστικές εξόδους της.
 
 
    Αλλά και ο Νικόλας μας, ένα πολύ νέο Μέλος μας αλλά, παρά την ηλικία του, εμπειρότατος Ιππέας ξεκίνησε τις συστηματικές εφιπποτοξοτικές Προπονήσεις του με το νεοαποκτημένο Ίππο του ο οποίος, μόλις σήμερα ήρθε σε επαφή με το Τόξο και την Τοξοβολία για να τα αποδεχθεί αμέσως, χωρίς κανέναν φόβο ή ενδοιασμό.
 
 
    Από πλευράς μας, του ευχόμαστε να χαρεί υγιέστατη και καλογυμνασμένη τη καινούργια του φοραδούλα η οποία καθ'  όλη την ...εφιπποτοξοτική συμπεριφορά της έδειξε έναν θαυμάσιο "εαυτό", βοηθώντας τον Νικόλα μας, από την πρώτη στιγμή να ευστοχήσει με ποσοστό επιτυχίας περισσότερο του 90% των βελών του.
 
 
 
     Και οι "Κύκλοι" οι οποίοι οργανώθηκαν τούτο τον μήνα έδειξαν την πλήρη συνοχή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" καθώς και τη σύμπνοια που κυριαρχεί μέσα στην Ομάδα. 
 
 
    Διότι, ο "Κύκλος" δεν είναι παρά ο συνδετικός κρίκος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" σε μια προσπάθεια που μας θέλει όχι ανταγωνιστικούς και διαιρετικούς αλλά συμπολεμιστές σε μια ομαδική προσπάθεια για την ατομική μας αυτοβελτίωση και ψυχοπνευματική μας ισορροπία.

 
     Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" βρίσκονται σε μία πλήρη "απογείωση" επιδόσεων και δεξιοτήτων, κυρίως δε, ομαδικού πνεύματος συντονισμού και αλληλεγγύης, "πετώντας" πάνω από τα γήινα και τετριμμένα μιας Κοινωνίας που βασανίζεται από διαιρετικότητα, ανταγωνισμό και ασυνεννοησία!
 
 
     Η νέα, 6η, Προπονητική Περίοδος που μόλις άρχισε για τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" επαληθεύει τη πρόοδο μιας Ομάδος της οποίας ο στόχος είναι το "Νους υγιής εν σώματι υγιεί!" έστω και μέσα σε μία περιρρέουσα νοσηρή "ατμόσφαιρα" για την "ίαση" της οποίας κάποτε συνεγράφη η Πλατωνική "Πολιτεία" την οποία αγνοούν οι πολλοί και η οποία αποτελεί το "πηδάλιο" της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ". 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.