Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΛΑΓΙΟ-ΕΚΠΤΩΤΙΚΟΙ ΣΠΑΘΙΣΜΟΙ
 
 
 
   Η Εκπαιδεύτρια των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" αποτελεί, πια, έναν (!) αυθεντικό Πολεμιστή παντός πεδίου και ...καιρού! Γνήσια απόγονη Πολωνών Ουσάρων, κάνει καθημερινή πράξη το "κάρμα" των Προγόνων της, δικαιώνοντάς τους κατά τον καλύτερο τρόπο. Κατά τις Προπονήσεις της η Χαρά δεν υπολείπεται σε τίποτε των αρσενικών πολεμικών ομολόγων της ιππεύοντας με τόλμη, ακρίβεια και άμεση εκτέλεση των εντολών του Προπονητή της,φθάνοντας κάθε φορά σε ένα ολοένα και καλύτερο τελικό αποτέλεσμα.
 
 
 
     Σήμερα η Χαρά, βοηθούμενη από τον Συνασκούμενο Αντώνη, βελτίωσε κατά πολύ τις επιδόσεις της στην περισυλλογή κρίκων επί "ανοικτού" ορεινού εδάφους, ως βασική άσκηση Ιππηλασίου, κάτι που βελτιώνει το "κάθισμα". 
 
 
 
     Επίσης, μια που οι μέρες έκαναν της μόδας και, μάλιστα, κατά λίαν αιματηρό τρόπο,  τα "δημοκρατικά μαχαίρια", αποφασίσαμε κι εμείς να αναλάβουμε τα δικά μας αγχέμαχα και κρατώντας ανά ένα ανά χείρα να καλπάσουμε στις βουνοπλαγιές του Υμηττού ασκούμενοι στην καλπαστική επέλαση. Και, βεβαίως, η Χαρά δε μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση...
 
 
 
     Ήδη η Χαρά οργώνει καλπάζοντας κάθε είδος εδάφους και μπορούμε να πούμε ότι στην ύπαιθρο δείχνει μίαν άνεση πολύ σπάνια ακόμη και για άνδρες Ιππείς! Έφτασε πια σε ένα σημείο να νοιώθει αυτάρκης και γι αυτό ο Προπονητής της θα την αφήνει να αυτο-προπονείται περισσότερο! Η χειραφέτηση αποτελεί την καλύτερη παιδαγωγική μέθοδο για έναν που δεν δέχεται απλώς την ελευθερία του άλλου αλλά και την απαιτεί, κάτι που αποτελεί κανόνα στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ"!
 
 
 
     Πίσω στο Ιππευτήριο, τώρα, το ...ωρολόγιο πρόγραμμα έδειχνε για τους δύο μαθητές "Πλαγιο-Εκπτωτικούς Σπαθισμούς" ή μονομαχητικές καλπαστικές επελάσεις, προκειμένου να βελτιώσουν το "κάθισμά" τους. Δύο απολύτως αρχάριοι αλλά με άριστες επιδόσεις, όπως για ισχύει για όλους τους μαθητές αυτής της ιδιαίτερης Σχολής.
 
 
τ
 
     Κατά διδασκαλία της Χαράς μας, οι δύο μαθητές ανέλαβαν τις σπάθες τους (οι οποίες, σημειωτέον, ζυγίζουν πλέον του διπλασίου μιας κανονικής!) και άρχισαν να επελαύνουν ο ένας κατά του άλλου, διαξιφιζόμενοι εν κινήσει.
 
 
 
     Οι δύο Συνασκούμενοι, η Μαρίλη και ο Αντώνης, εξετέλεσαν με ακρίβεια κινήσεως και σπαθισμών ιππεύοντας, όπως πάντοτε, ανεπίσακτους και ανενστόμιστους Ίππους χωρίς να εκδηλώσουν καμία δυσφορία για τις υπέρβαρες σπάθες τους τις οποίες κράτησαν για πολλήν ώρα.
 
 
 
     Η ημέρα "έκλεισε" με υπερπηδητικές καλπαστικές επελάσεις από τον Πάρη ο οποίος ίππευσε κρατώντας δύο σπάθες (μία ανά χείρα) με ό,τι αυτό συνεπάγεται!
 
 
 
     Και πάλι, στη Σχολή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" έλαβε χώρα μια σειρά επικίνδυνων πολεμικών ενόπλων ασκήεων χωρίς να "ανοίξει μύτη", χωρίς ούτε ένα δυσάρεστο απρόοπτο, χωρίς ούτε μία πτώση, κάτι πολύ φυσικό, άλλωστε, σε κάθε μάθημα Ιππασίας οπουδήποτε αλλού. Αντιθέτως, η χώρα είναι ανάστατη από έναν μαχαιρωμένο νεκρό σε μία ...καφετέρια όπου πήγε να ...διασκεδάσει! Η δημοκρατία κατήντησε να έχει τόσους πολλούς νεκρούς στις πλατείες και στους δρόμους, ώστε να παραμένουν "στεγνά" τα (ανύπαρκτα, έτσι κι αλλιώς...) ...πεδία των μαχών της.
 
 
Περισσότερα - Furthermore:
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.