Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ
"ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ"
 
 
      Κάθε 1η Σεπτεμβρίου ξεκινά η ετήσια Προπονητική Περίοδος της Ελληνικής Ομάδος Έφιππης Τοξοβολίας των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" και σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου 2013 ξεκινά, αισίως, η 6η, κάτι που σημαίνει έξι ολόκληρα χρόνια αδιάκοπης και συστηματικής, καθημερινής, εκπαιδευτικής λειτουργίας της Ομάδος μας. Σε λίγες ημέρες θα δημοσιευθεί και ο ετήσιος Απολογισμός Έργου ώστε τα Μέλη μας αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος να ενημερωθεί για τα όσα καταφέραμε κατά την Προπονητκή Περίοδο που πέρασε. Ωστόσο, θα δώσουμε τον "λόγο" σε έναν κορυφαίο Άνθρωπο της Ιππικής αλλά και της Αρχαιολογίας, τον Καθηγητή Θεόδωρο Γ. Αντίκα, επίτιμο Μέλος της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ", ο οποίος σε ανύποπτη στιγμή δημοσίευσε τον δικό του "απολογισμό" έργου της Εταιρείας ως εξής:
 
     "Ιπποσημείωση που ίσως πρέπει να μάς κάνει τόσο περήφανους ώστε ν' αγνοήσουμε ττο φτωχό επίπεδο της 'αγωνιστικής' ιππασίας μας τα τελευταία 100 χρόνια...Στην Αθήνα, Πέλλα, Λάρισα, Φέρες κι άλλες πόλεις-κράτη, το ιππικό απόκτησε μεγάλη σημασία μετά τα Μηδικά. Απο το 440 π.Χ. για παράδειγμα, η Αθήνα διέθετε περίπου 1000 ιππείς [τριακοσιομέδιμνους] και 200 ιπποτοξότες. Σήμερα διαθέτει πιο μεγάλο αριθμό ιπποτοξοτών! ΕΥΓΕ. Αν είχαμε και καλύτερη ιπποπαραγωγή... Ευχή να τους τριπλασιάσετε, ξεπερνώντας τους...Πάρθιους, Μεμελούκους, Βακτριανούς και Σαυρομάτες! Ήδη θαρρώ πως έχετε ξεπεράσει τους...μέτριους ως ελαφρώς καλούς ιππείς των λεγόμενων 'ολυμπιακών' αγωνισμάτων, με αθρόες 'κρατικές' κ.α. επιχορηγήσεις που πάνε στο βρόντο με 'αντίτιμο' ολίγα... βαλκανικά μετάλλια."
 
     Ευχαριστώντας τον έγκριτο Καθηγητή για την επισήμανσή του την οποία, η δική μας μετριότητα ούτε καν είχε προσέξει, υποσχόμεθα να συνεχίσουμε με την ίδια σοβαρότητα και ένταση προσπαθειών να υπηρετούμε τον αδελφό Ίππο, την Ιππική και τις Έφιππες Πολεμικές Τέχνες με πρώτη την Έφιππη Τοξοβολία, πάντοτε ως αρχάριοι μαθητές σοφών και γενναίων Δασκάλων, όπως ο Καθηγητής Θεόδωρος Γ. Αντίκας και ο Kassai Lajos.  
 
 
     Με την έναρξη της νέας Προπονητικής Περιόδου, το Δ.Σ. και οι Εταίροι της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ" εύχονται ολόψυχα στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" κάθε πρόοδο, με σκληρή εργασία και αυτοπειθαρχία, όπως αρμόζει σε κάθε πολεμική Ομάδα!
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.