Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΤΙΔΟΤΟ


     Η Ελλάδα βρίσκεται σε μία, θανασίμως, εκπτωτική τροχιά!



     Η ανέχεια που συνεχώς διευρύνεται σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, το μόνο που προμηνύει είναι την διόγκωση της μιας αρρωστημένης οργής η οποία θα καταλήξει στο αίμα! Κι ενώ αυτή η οργή όλοι μέχρι σήμερα είχαν την εντύπωση ότι είχε τις ρίζες της στη περιρρέουσα οικονομική δυστοκία, σήμερα όλοι "οσφραίνονται" ότι τα αίτιά της είναι πολύ βαθύτερα... αναγόμενα στη κρίση των Αξιών!



     Η αγριότητα με την οποία ολοένα και περισσότερο χαρακτηρίζεται η καθημερινή εγκληματικότητα, δεν υπονοεί αλλά στιγματίζει την κατάπτωση των ηθών με γεωμετρική πρόοδο στην, άλλοτε, χώρα της "φαιδράς πορτοκαλέας".


     Οι άνθρωποι, πια, στη σημερινή Ελλάδα δεν χαμογελούν αλλά αποπνέουν μια γκριζάδα θανάτου λες και στο τέλος κάθε εικοσιτετραώρου νοιώθουν ευτυχείς γιατί κατάφεραν να επιζήσουν ακόμη μια μέρα χωρίς να ξέρουν αν θα επιβιώσουν και την επόμενη...


     Η δημοκρατία νίκησε τη λογική των αυτοχείρων! Όμως, η δημοκρατία δεν κατάφερε και δεν θα καταφέρει να νικήσει τους Έλληνες και τον Κόσμο διότι αντιμέτωπό της στέκεται το βιολογικό ένστικτο αυτοσυντηρήσεως των Λαών! Και δεν το κατάφερε και δεν θα το καταφέρει όσο εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται, ανά τον Κόσμο, ατομικές ή και ομαδικές "νησίδες" αυτοβελτιώσεως και παραγωγής Πολιτισμού, του πλέον σημαντικού εχθρού της δημοκρατίας.


     Ευτυχώς, εν μέσω της εν εξελίξει κοινωνικής καταιγίδος, της διογκώσεως της ήδη ανεξέλεγκτης οργής και των θανατηφόρων συνεπειών της,  παρατηρούμε την συνεχή εμφάνιση θετικών δειγμάτων προσηλώσεως στον Πολιτισμό και στην υπηρέτησή του από ελάχιστους, βεβαίως, οραματιστές ενός καλύτερου μέλλοντος.



     Με καθυστερημένη, ασφαλώς, την Ελλάδα, σε πολλά σημεία του πλανήτη βλέπουμε την αναβίωση των αρχέγονων Αξιών της Ανθρωπότητος και μία ισχυρή τάση επανόδου σ' αυτές. Μετά τις ολέθριες συνέπειες του εκδημοκρατισμού, η λαβωμένη Ανθρωπότητα αναθεωρεί άρδην αυτή την παρά φύσει ανοησία της και επανέρχεται στο φυσικό πλαίσιό της που "δείχνει" την Πολιτεία με τις συνιστώσες του αριστοκρατικού πνεύματος και της ψυχοπνευματικής ισορροπίας.



     Παντού, αρχίζουν να οργανώνονται Ομάδες, δηλαδή, μικρές Κοινωνίες συνειδητοποιημένων ατόμων με σκοπό την ενδυνάμωση της ψυχοπνευματικής υγείας τους. Εμφανίζονται είτε ως αναβιωτές, είτε ως εναλλακτικοί, είτε ως παραδοσιακοί αλλά, πάντως, εμφανίζονται και αυτή είναι η πλέον βαρύνουσα υπόσχεση επιβιώσεως των Κοινωνιών.


     Και οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ", μία Ομάδα παραγωγής Πολιτισμού και επανόδου στις φυσικές, αρχέγονες, Αξίες, με το έργο της επισφραγίζει την θέληση των Κοινωνιών να επιβιώσουν μέσα στη λαίλαπα της εξαπλούμενης άγριας οργής δια της αυτοβελτιώσεως των Εφιπποτοξοτών της και της υπηρετήσεως του Πολιτισμού.


     Αν προσέξουμε το περιεχόμενο του τελευταίου μηνύματος του Δασκάλου μας Kassai Lajos που εμφανίζεται στο πρώτο (από επάνω προς τα κάτω) εικονίδιο παραπλεύρως, θα διαβάσουμε για τις "κοινές Αξίες" που συνδέουν τους Εφιπποτοξότες όλου του Κόσμου, μία εκ των οποίων είναι εκείνη της αενάου παραγωγής Πολιτισμού!


     Κάποιοι, καταφέραμε να εντοπίσουμε το πλέον δραστικό "αντίδοτο" σ'  ετούτες τις "Dies Irae" που "ξημέρωσε" η δημοκρατική τυραννίδα που δεν είναι άλλο παρά η πείσμων αποστασιοποίησή  μας από το κομματικό μίσος και τη δημοκρατική νοσηρότητα και η προσήλωσή μας στο πολιτισμικό κι εκπολιτιστικό έργο μας, λειτουργώντας μέσα στο πλαίσιο της "Πολιτείας" του Πλάτωνος. 


     Εμείς, όπως και αρκετοί άλλοι, τα καταφέραμε. Aριστοτελικώς "πολιτικοί" γνωρίζουμε υπέρ ποίου και κατά ποίου πολεμάμε, διότι πολεμάμε, γνωρίζοντας ότι πρέπει να πολεμήσουμε!  Το ευχόμαστε και στους υπολοίπους!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.