Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΔΥΝΑΜΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ



     Οι ενασχολούμενοι με τις Πολεμικές Τέχνες, κυρίως οι εξ αυτών "δυτικοί", δίνουν μεγάλη έμφαση στην μυοσκελετική ενδυνάμωσή τους αλλά παραβλέπουν αισθητά την ενδυνάμωση του ψυχισμού τους, νομίζοντας ότι ο Πόλεμος διεξάγεται με τα "μπράτσα", ή έστω, με οπλική υπεροχή! Δυστυχώς γι αυτούς, η πραγματικότητα του Πολέμου απέδειξε ότι όσο κι αν κάποια σκανδάλη πυροδοτεί ένα φονικό διαμέτρημα, η ψυχική δύναμη που έλκει την σκανδάλη και η ευστροφία αναπτύξεως αιφνιδιαστικής πρωτοβουλίας καθορίζουν το αποτέλεσμα! Τραβώντας το "πιστόλι" από τη θήκη του, αν δεν αντέχεις να δεις "αίμα" είναι καλύτερα να μη το κάνεις και, αν δε το κάνεις πρώτος είναι καλύτερα να μη παρασυρθείς σε σύγκρουση της οποίας τη πρωτοβουλία θα έχει ο αντίπαλος. 



     Η Έφιππη Τοξοβολία ενδυναμώνει, κατ' αρχήν, την ψυχή του Πολεμιστή, Ίππου και Ιππέως, επιτρέποντάς τους να ξεπερνούν  τους φόβους τους.


     Το σύστημα εργασίας που εφαρμόζουμε τόσο κατά την εκπαίδευση του νεολέκτου Ίππου όσο και κατά την εκπαίδευση του Εφιπποτοξότη,  έχει ως αφετηρία του την απαλλαγή και των δύο από φόβους που μπορεί να οδηγήσουν σε αποτυχία της εφιπποτοξοτικής αποστολής, δηλαδή, του μαχητικού πνεύματος που σημαίνει "πυρ και κίνηση"! Έτσι, η Έφιππη Τοξοβολία αναδεικνύεται σε κορυφαίο τομέα όχι απλώς της Ιππικής αλλά και της ενδυναμώσεως του μαχητικού πνεύματος.


     Παρατηρώντας, όπως πάντα, προσεκτικά το περιεχόμενο της τελευταίας εφιπποτοξοτικής Προπονήσεώς μας, επιβεβαιώνουμε για μια ακόμη φορά τα παραπάνω συμπεράσματά μας. Αρχάριοι Εφιπποτοξότες που "συναντούν" για πρώτη φορά εντελώς άγνωστους προς αυτούς Ίππους και Συνασκουμένους, συνεργάζονται με απόλυτη επιτυχία σε ένα εξαιρετικά δύσκολο είδος Ιππικής και Τοξοβολίας αφού, από την πρώτη στιγμή, έχει εδραιωθεί ανάμεσά τους σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης, άρα, αποκλεισμού κάθε φόβου που θα μπορούσε να διαταράξει την ομαλότητα της συνεργασίας τους. Συγκεκριμένα:


     O Aρπάλυκος, απολύτως αρχάριος Ιππέας και Εφιπποτοξότης με εννέα μόλις "μαθήματα", πρωτοσυναντά τον "Δία", τον εμπιστεύεται ώστε να τοξεύσει όρθιος επάνω στη ράχη του και τα καταφέρνει θαυμάσια!


     Η Υπατία, απολύτως αρχάρια, επιχειρεί για πρώτη φορά Έφιππη Τοξοβολία και την επιτυγχάνει με τον "Ερμή" τον οποίο συναντά για πρώτη φορά!


     Ο Σταμάτης, απολύτως αρχάριος κι αυτός, επιχειρεί για πρώτη φορά Έφιππη Τοξοβολία με άριστα αποτελέσματα με τον "Δία" που συναντά για πρώτη φορά!


     Ο Λάμπρος, ανεβαίνει για πρώτη φορά στον Ίππο! Δεν έχει προλάβει καν να παραγγείλει το Επινώτιό του! Ξεκινά μόλις τώρα τη δική του ωραία "περιπέτεια" Ιππικής από το "α"! Δεν είχε ούτε καν την αίσθηση του βάδην και βρίσκεται, τελικώς, να τοξεύει ...καλπάζοντας από το πρώτο, μόλις, μάθημα!


     Η Μαρία πρωτομπαίνει στην Ομάδα, παρατάσσεται στη γραμμή βολής με ένα Τόξο που μέχρι χθες δεν γνώριζε και τοξεύει με αξιοπρόσεκτη ευχέρεια χωρίς να διακρίνεται ως "αρχάρια" ανάμεσα στους ως μέχρι χθες αγνώστους Συνασκουμένους της...

     Τι, αλήθεια, συμβαίνει εδώ;


     Αν κάποιος ρωτήσει "Τι είναι Ζεν;" και κάποιος άλλος του "απαντήσει", το μόνο βέβαιο είναι ότι ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος ξέρουν τι είναι πραγματικά Ζεν!


     Η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" και, συνακολούθως, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" δεν επιθυμούμε να είμαστε και δεν είμαστε "Σχολή" διδασκαλίας του ο,τιδήποτε! Δεν θέλουμε και δε διαθέτουμε "Δασκάλους" για να διδάξουμε το ο,τιδήποτε! Απλώς, η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" και οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" επιδιώκουμε να αποτελούμε ένα εργαστήριο αυτοανακαλύψεως των εσωτερικών μας δυνατοτήτων, κυρίως της ψυχικής δυνάμεώς μας, με "όχημα" την Πολεμική Τέχνη της Έφιππης Τοξοβολίας. Και, απ΄ ό,τι φαίνεται στα πέντε χρόνια της αδιάκοπης λειτουργίας μας, αυτό το πετυχαίνουμε κατά τον πλέον αγαθό, σίγουρο και δυνατό τρόπο την περιγραφή του οποίου αποφεύγουμε γιατί, εμείς, γνωρίζουμε εξ αρχής ότι το Ζεν βιώνεται αλλά δεν ...περιγράφεται! Γιατί, εμείς δε θέλουμε τον Κόσμο έτσι :



αλλά, έτσι:




     Σε κάθε περίπτωση καθένας μπορεί να διαλέξει! Άλλωστε, η δημοκρατία βαρύνεται με εγκληματικά μειονεκτήματα αλλά διαθέτει κι ένα "καλό" : σε καθιστά απολύτως υπεύθυνο για τα λάθη σου καλώντας σε πάντα να τα πληρώσεις ...εντόκως!



    
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.