Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΣ


     Παρά τις βαρύτατες επαγγελματικές υποχρεώσεις του ο Υπαρχηγός της Ομάδος μας Σπυρίδων Νικόλης-Πρωτεσίλαος, αν και ετοιμάζεται για πολυήμερο ταξίδι με καταδυτικές δραστηριότητες κλπ, πρόλαβε, παραμονή της αναχωρήσεώς του να συναντηθεί με την αναπληρώτρια Αρχηγός της Ομάδος μας Χρυσούλα Ηλιάδη προκειμένου να τις φρεσκάρει την "μνήμη" σε φόρμες Σπαθασκίας την οποία ο ίδιος διδάσκει στους "Έλληνες Κενταύρους" ώστε η αναπληρώτρια Αρχηγός να ολοκληρώσει το πρόγραμμα παρουσιάσεως της Ομάδος μας σε μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι, κάτι που προγραμματίζεται για τις επόμενες ημέρες.


     Α! Ναι, σωστά, παραλείψαμε να σας ενημερώσουμε και για τα ευχάριστα νέα μιας ακόμη τηλεοπτικής παρουσιάσεως της Ομάδος των "Ελλήνων Κενταύρων" την οποία προετοιμάζει εντατικότατα η αναπληρώτρια Αρχηγός μας με τον Εκπαιδευτή μας Εφιπποτοξότη Κωνσταντίνο Δαμιανάκη, αλλά αυτό δεν είναι το μόνο ευχάριστο που παραλείψαμε διότι αυτή την περίοδο υπάρχουν πολλά ευχάριστα για την Ομάδα μας...


     Αν και σε ώρα προχωρημένη, ο Πρωτεσίλαος με την Χρυσούλα "ξεσκόνισαν" δεδιδαγμένες σπαθασκητικές φόρμες τις οποίες η Χρυσούλα με τους παρτνέρ της θα παρουσιάσουν ενώπιον της τηλεοπτικής κάμερας και η όλη συνεργασία υπήρξε υποδειγματική και ταχύτατη.


     Η έκτακτη, αυτή, συνεργασία, έγινε με την χρήση πραγματικών σπαθιών δύο χειρών με ακονισμένες ατσάλινες λεπίδες και χωρίς μέσα προστασίας παρά τον μειωμένο φωτισμό του φυσικού περιβάλλοντος χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.


     Άλλωστε, στην Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" η γνώση του ορθού και όχι η φοβία του ενδεχομένου "κακού" είναι εκείνη η οποία μας προστατεύει σε όλες τις δραστηριότητές μας!


     Η Χρυσούλα μας, για άλλη μια φορά έδειξε ότι έχει "μυαλό σφουγγάρι" και σε ελάχιστο χρόνο κατάφερε να ξαναθυμηθεί από τον Πρωτεσίλαο το βασικό ασκησιολόγιο της σπαθασκητικής εκπαιδεύσεώς μας.


     Φαντασμαγορικό το "δίδυμο" των δύο Σπαθιστών στο υποβλητικό ημίφως με τις λάμες να λαμπυρίζουν στο σεληνόφωτο.


     Οι σπαθισμοί "ωσεί μάχης" και οι ζεύξεις πειστικότατες και ...εικονοπλαστικότατες, πάντοτε με τις σοφές παρεμβάσεις του Πρωτεσίλαου, πρόσφεραν ένα αληθοφανέστατο σενάριο συμπλοκής σε κάθε δευτερόλεπτο αυτής της ωραίας βραδυάς.


     Το ίδιο και οι αφοπλισμοί που κατέληγαν σε έναν θεαματικό "επίλογο" με φινάλε καταβολής του αντιπάλου.


     Πράγματι, ο Πρωτεσίλαος εξελίσσεται σε έναν πολύ καλό Εκπαιδευτή Σπαθασκίας και η Χρυσούλα τον ακολουθεί κατά πόδας και, ασχέτως εάν λόγω των διακοπών που μεσολάβησαν, τα Μέλη μας έχουν καιρό να ασκηθούν στην σπαθασκία φαίνεται ότι τα μαθήματα του Πρωτεσίλαου έχουν "εγγραφεί' βαθιά στη μνήμη όλων.


     Μετά την ολοκλήρωση του σπαθασκητικού προγράμματος, στην έδρα της Ομάδος, υπήρξε συνεργασία των δύο Στελεχών μας κατά την οποία η αναπληρώτρια Αρχηγός μας ενημέρωσε, διαβάζοντας από το σημειωματάριό της, σημαντικές παρατηρήσεις σχετικές με την βελτίωση της διεξαγωγής των Ομαδικών Προπονήσεων οι οποίες και θα ανακοινωθούν, τιθέμενες σε ισχύ, από το μεθεπόμενο Σάββατο.


     Πάντα έγκυρη, έγκαιρη και, κυρίως, επιμελέστατη η Χρυσούλα μας, εφαρμόζει την τριαδικότητα της αρχηγίας ως: ΠΡΟΒΛΕΠΕΙΝ, ΠΡΟΝΟΕΙΝ και ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.