Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013


"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 2013
 

 

     Μέσα από τις ρωγμές του «μεγαλιθικού» ιστορικού παρελθόντος της, η σημερινή Ελλάδα δείχνει τόσο ασήμαντη, τόσο ευτελισμένη, όσο ασήμαντοι και ευτελισμένοι είναι οι επήλυδες νεογραικύλοι που την κατοικούν, μιαίνοντάς την με τη δημοκρατική ασκήμια της οποίας φορείς είναι! Αυτά τα υπελικτικά ανθρωποσκούπιδα τα οποία ταυτίστηκαν με τη διαιώνιση της δημοκρατικής ασκήμιας, αφού ασέβησαν ενώποιον Θεών, κατέληξαν να αναζητούν τα προς το ζην στους σκουπιδοτενεκέδες ανασύροντας από αυτούς προς επιβίωση όσα εν καιρώ Φασισμού δεν  εδίδοντο ούτε σε ζώα! Και όμως…

 
Τα δημοκρατικά ανθρωποσκούπιδα βεβηλώνουν όπου πατούν! 
 
     Όμως, εν μέσω των εκατομμυρίων υπελικτικών ανθρωποαπορριμμάτων, αυτών των οποίων η ακροδεξιά αντιφασίσουζα νεο - κομματική "ναυΑρχίδα" αποπειράται να παρατείνει την κατάντια αντιπαρέχοντας «πινάκιον φακής» έναντι ψήφων,  εξακολουθούν να υπάρχουν αυθεντικοί Έλληνες, φορείς εθνικών αξιών οι οποίοι λαμπρύνουν την Ελλάδα και τιμούν τα απομένοντα αποτμήματα του ευκλεούς παρελθόντος της.

 
 
     Mεταξύ αυτών των ολιγίστων Ελλήνων και η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΦΙΛΩΝ» η οποία και φέτος,για 12η συνεχή χρονιά, διοργάνωσε τα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» στον ιερό τείχος των Πλαταιών προς Τιμή των νεκρών αμυντόρων του! Μία εκ των τριών προσκεκλημένων η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με την Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ».
 
 
 
     Από νωρίς το πρωί τα Μέλη του Αγήματος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" υπό την αρχηγία του Γεωργίου ετοίμασαν, στον χώρο του Σπυρίδωνος τον χειροποίητο στέφανο που θα κατέθεταν στην τελετή και το οκταμελές Άγημα ήταν στη θέση του όπως το πρόγραμμα όριζε.
 
 
Λαμπρή η παρουσία του τιμητικού Αγήματος "ΛΕΩΝΙΔΑΣ"

 
     Η τελετή υπήρξε σεμνή και μεστή νοημάτων, ενώ η κατάθεση στεφάνων σύντομη και χωρίς αμετροεπή λογύδρια τα οποία συνηθίζονται σε ανάλογες περιστάσεις. Ο σεβαστός διοργανωτής Παναγιώτης Μαρίνης διακρίνεται, άλλωστε, για την σοβαρότητα και το βάθος της σκέψεώς του.
 
 
 
     Η κατάθεση του στεφάνου από τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" υπήρξε συντεταγμένη αλλά και διακριτική, όπως η περίσταση θα το ήθελε! Την κατάθεση έκανε ο Αγηματάρχης Γεώργιος με παραστάτη τον σημαιοφόρο Σπυρίδωνα, ενώ η αναπληρώτρια-Αρχηγός Χαρά με την Συνασκουμένη Βαρβάρα ετόξευσαν τιμητικά βέλη με άριστο συντονισμό προ του ιερού τείχους. 
 
 
 
     Το κυρίως Άγημα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" με την κλασική, απέριττη, εμφάνισή του, προκάλεσε τον θαυμασμό πολλών παρευρισκομένων οι οποίοι στο τέλος της εκδηλώσεως συνεχάρησαν την παρούσα αναπληρώτρια-Αρχηγό της Ομάδος και τον Αγηματάρχη.
 
 
 
     Ευτυχής συγκυρία η συνεύρεση Ελλήνων με Συνέλληνες, η ανταλλαγή θερμών συναισθημάτων και ομονοουσών απόψεων, καθώς και η υπόσχεση μιας ακόμη πιο λαμπρής διοργανώσεως τον επόμενο χρόνο "συν Αθηνά" και "χερσί ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΦΙΛΩΝ" της οποίας είμεθα ευγνώμονες για την τιμητική πρόσκληση!
 
Ο ευπατρίδης Παναγιώτης Μαρίνης
με τον ευγενή υιό του εκ δεξιών
και τον ιδρυτή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" εξ ευωνύμων.
 
     Βεβαίως, παρά την ροή του προγράμματος της τελετής, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" δεν παρελείψαμε να συνευρεθούμε στον καθιερωμένο "Κύκλο" προς διευθέτηση ζητημάτων της Ομάδος και αυτός ο "Κύκλος" υπήρξε ο πλέον ιδιαίτερος αφού έλαβε χώρα μέσα σε ένα οχυρωματικό ακροπύργιο του αρχαίου τείχους με Έλληνες και "Πέρσες" (Μέλη της Ομάδος τα οποία ετέθησαν στην διάθεση του σκηνοθετήσαντος) εν αγαστή, όπως πάντοτε, ...συνεννοήσει!
 

 
     Διότι, ειρήσθω εν παρόδω, δύο "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" υπεδύθησαν επί σκηνής ...Πέρσες, προς μεγάλην ενόχληση των ιδίων, πλην όμως, κατ΄επιταγή των αναγκών της σκηνοθεσίας.
 
 
     Έτσι, το ιερόν τείχος, παραμένει επίκεντρον Τιμής ημών των Ελλήνων οι οποίοι ευγνωμονούμε τους πεσόντες Προγόνους μας υπέρ της δικής μας ελευθερίας και επαναλαμβάνοντες αυτό το οποίο ανεφώνησαν σήμερα τα Μέλη του Αγήματός μας καταθέτοντα στέφανον:
 
 
"Toις κείνων ρήμασι πειθόμενοι!"
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.