Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΙΖ' ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ 

ΙΖ' ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ



     O πολυήμερος καύσων που υπομένουμε στο λεκανοπέδιο της Αττικής, δυστυχώς, δεν μας επιτρέπει καμία δραστηριότητα Ιππευτηρίου με γνώμονα, ασφαλώς, την ευημερία του Ίππου! Αν και κάποιοι ανάλγητοι "επίσημοι φορείς" εξαγγέλλουν μέχρι και ιππικές αγωνιστικές διοργανώσεις, οι "Έλληνες Κένταυροι", σεβόμενοι τον Ίππο, απέχουμε κάθε κοπώσεώς του μέχρι την επάνοδο των θερμοκρασιών στα φυσιολογικά τους επίπεδα. Κι όμως... Η επιτελική δουλειά εκτός Ιππευτηρίου συνεχίζεται αδιάκοπα στην έδρα της Σχολής σχεδιάζοντας την επερχόμενη ΙΖ' Προπονητική Περίοδο σε ένα ακόμη πιο δυναμικό και πιο ωφέλιμο πλαίσιο για τα Μέλη μας. 

     Έτσι, για τους "Έλληνες Κενταύρους", από 1ης Σεπτεμβρίου 2024, όταν ξεκινά η ΙΖ' Προπονητική Περίοδος, προετοιμάζεται μια σειρά δραστηριοτήτων οι οποίες, ενώ συνιστούν μέγα όφελος σε όσους τις παρακολουθήσουν, θα αποτελέσουν έμπρακτο πλήγμα(!) στα δύο συρμώδη διαστροφικά "ρεύματα" ("woke" και "cancel") τα οποία υποθάλπει ο σιωνισμός για την περαιτέρω αποδόμηση των παραδοσιακών Αξιών των δυτικών κοινωνιών! Διότι, επιδίωξη των "Ελλήνων Κενταύρων" ως παραδοσιοκρατικής κοινωνικής "νησίδος" είναι, όχι απλώς η ανάπτυξη κάποιων σημαντικών μαχητικών δεξιοτήτων, αλλά η εμπέδωση αξιακού υποβάθρου επί του οποίου οικοδομούνται χαρακτήρες ικανοί να συνεισφέρουν στον Πολιτισμό! Και για τους λόγους αυτούς, η ΙΖ' Προπονητική Περίοδος, ήδη διαρθρώνεται ως εξής:

     1. Στις αρχές Σεπτεμβρίου έχει προγραμματισθεί η ειδική εκπαιδευτική "Ημερίδα Εξοικειώσεως Ίππου και Ερπετών" η οποία, βεβαίως, δεν θα περιορισθεί στο αντικείμενο του τίτλου της αλλά θα επεκταθεί ευρύτερα στον τρόπο με τον οποίον εκπαιδεύουμε έναν Ίππο στην Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων", έχοντας ήδη μιαν εμπειρία επιτυχών αποτελεσμάτων επί 100 Ίππων! Κατ΄ αυτή την ημερίδα θα αναλύσουμε τους τρεις "πυλώνες" επί των οποίων αναπτύσσεται η εκπαίδευση του Ίππου  και δια των οποίων επιτυγχάνεται η επικοινωνία με αυτό το υπέροχο πλάσμα, κάτι που αφορά σε όλον τον "κόσμο" που καταγίνεται με τον Ίππο και την Ιππασία. Γι αυτό κι αυτή η εκπαιδευτική ημερίδα είναι σημαντική για πολλούς αλογατάρηδες οι οποίοι θέλουν να βελτιώσουν τις γνώσεις τους και, βεβαίως, όπως τα πάντα στην Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων", προσφέρεται δωρεάν σε κάθε ενδιαφερόμενο.

     2. Τον Οκτώβριο έχει προγραμματισθεί μία ειδική εκδήλωση με τίτλο "ΔΙΑ ΦΩΝΗΣ ΠΡΟΓΟΝΩΝ..." για την οποία πληροφορούμεθα τα εξής:

     «Όσοι επιμένουν να αγνοούν ότι ζουν σε μία κοινωνία ερειπίων των Αξιών ας μη συνεχίσουν να διαβάζουν... Όσοι νουνεχείς, υπόλοιποι, ας προετοιμαστούμε να ακούσουμε έναν Εκπαιδευτικό, έναν άξιο Δάσκαλο της στοιχειώδους εκπαιδεύσεως από αυτούς που καταθέτουν την ψυχή τους για να διαμορφώσουν χαρακτήρες αξίων Πολιτών, να μας μιλά για το πόσο χαμηλά έχουν κατέβει τα σύννεφα του χαλασμού πάνω από την Πόλη μας και να μας μεταφέρει την φωνή των Προγόνων μας περί του πρακτέου!

     Ο Νίκος Ζήσης, Μέλος των "Ελλήνων Κενταύρων" μας κάνει ην Τιμή να ξαναζωντανέψει τους αρχαίους Προγόνους μας, να τους ανασύρει από τους τάφους τους, να τους ξαναδώσει "φωνή" και να μας μεταφέρει το απάνθισμα των σοφών προτροπών τους περί του ενδεδειγμένου, σημερινού, πρακτέου ώστε να καταπολεμήσουμε το "νέφος" που μας πνίγει!

     Ολοκληρώνοντας την προσφορά του προς την Κοινωνία και προς χιλιάδες μαθητές, ο Νίκος Ζήσης ο οποίος φθάνει πια στο όριο της συνταξιοδοτήσεώς του από την Δημόσια Εκπαίδευση, καλείται να μας δεχθεί ως τους τελευταίους μαθητές του και να μοιρασθεί μαζύ μας την σοφία της ανεκτίμητης εκπαιδευτικής εμπειρίας του επί ενός τόσον φλέγοντος προβλήματος της εποχής μας, όσο η συλλογική μας επιβίωση και συνέχεια ως Ελλήνων!»

      3. Εκ της αρχής της περιόδου επανεκκινεί η λειτουργία της Σχολής Ιππικού Θεάτρου, μετά από ενδελεχή ανασχεδίαση του πλαισίου της κατόπιν σημαντικών εμπειριών, επαφών και διασυνδέσεων που επέτυχε ο Ιδρυτής της κατά την διάρκεια της περσινής παραμονής του στο εξωτερικό. Και εξ αυτών των επαφών αναδεικνύεται, πλέον, μια επαγγελματική προοπτική για όσους εκπαιδευθούν μαζύ μας, αφού η εργασία της Σχολής μας έχει εκτιμηθεί ευρύτερα. Όλα αυτά, δηλαδή, οι νέες ευχάριστες εξελίξεις, θα αναλυθούν σε ειδική εσωτερικήν εκδήλωση της Σχολής μας στους ενδιαφερομένους οι οποίοι θα ειδοποιηθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου ώστε να παραστούν.

     4. Εντατικοποιείται η διδασκαλία της Έφιππης Σπαθασκίας η οποία αναδεικνύει Ιππείς υψηλότερου επιπέδου, συντελώντας στη διαμόρφωση ευσταθέστερου "καθίσματος". O χειρισμός των αγχεμάχων θα διδάσκεται πλέον σε όλους, ανεξαιρέτως, τους μαθητές μας με κύριο όπλο ασκήσεως την Σπάθη των "Ελλήνων Κενταύρων", αλλά και με ελαφρύτερα όπλα, πάντοτε επί τη βάσει του περιεχομένου του στρατιωτικού εγχειριδίου που συνέταξε ο Αμερικανός Στρατηγός George S. Patton Jr. αφού, ό,τι διδάσκεται στη Σχολή μας προέρχεται από έγκριτες πηγές και μόνον. 

     5. Ακόμη πιο δυναμική και, όπως πάντοτε, πλήρης θα είναι και η διδασκαλία Ιππηλασίου στο οποίο καλλιεργούμε όλες τις έφιππες πολεμικές τέχνες με την εξάσκηση σε διάφορα όπλα όπως Δόρυ, Ακόντιο κλπ. Ήδη η υψηλή ποιότητα ατομικής εκγυμνάσεως του μείζονος μέρους των Συνασκουμένων μας, επιτρέπει θαρραλέα "άλματα" ασκησιολογίου τα οποία μελετήσαμε και είμαστε έτοιμοι να τα εφαρμόσουμε απί του στίβου.

     6. Ο Σκηνοθέτης κ. Παναγιώτης Γλυνός συνεχίζει και θα ολοκληρώσει τα γυρίσματά του με θέμα την δράση της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων" και βιογραφικά στοιχεία του Ιδρυτή της, κάτι που έχει ξεκινήσει με αποτέλεσμα την συγκομιδή ενός, ήδη, πλούσιου υλικού το οποίο θα συμπληρωθεί με ατομικές εμφανίσεις Συνασκουμένων ιδιαιτέρων δεξιοτήτων.  

     7. Ενώ η εκπαίδευση του 100ού Ίππου βρίσκεται στο απολύτως πρώιμο στάδιό της και, βεβαίως, θα συνεχισθεί, οι ανάγκες της Σχολής μας υπαγορεύουν την παράλληλη εκπαίδευση και του 101ου σχολικού Ίππου μας, για την έναρξη της οποίας αναμένουμε τις ηπιότερες φθινοπωρινές θερμοκρασίες.  Η προσθήκη και του δεύτερου σχολικού Ίππου στο δυναμικό μας θα μας επιτρέψει πολύ πιο σύνθετες ασκήσεις Ιππηλασίου αλλά και ανετότερην εκτέλεση μαθημάτων. 

     8. Ενώ ο Συνασκούμενος Περικλής Τελιορίδης, ανακατασκευαστής του αρχαίου Ελληνικού Τόξου θα συνεχίσει την μελέτη του ιστορικού αντικειμένου του το οποίο ήδη είχε την πρώτη του διεθνή αναγνώριση, η Σχολή μας θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί στις τοξευτικές δραστηριότητές της (έφιππες και άμιππες) τα Τόξα του πρωτοπόρου Συνασκουμένου μας προκειμένου να δοκιμαστούν όσο το δυνατόν πληρέστερα και παρά το ότι μέχρι σήμερα απεδείχθησαν αξιόπιστα ακόμη και υπό την σκληρή, έφιππη, δοκιμασία Ιππευτηρίου.

     9. Ο προσφάτως διαπιστευμένος ως Εφιπποτοξότης και ήδη Εκπαιδευτής υπό επίβλεψη, Εμμανουήλ Τσαγκαρογιαννάκης, λόγω ιδιοσυγκρασίας, θα αναλάβει την ευθύνη της εκπαιδεύσεως συγκεκριμένων Συνασκουμένων οι οποίοι κατευθύνονται περισσότερο προς την μαχητικήν Ιππική ώστε και ο ίδιος να "αυτοπαρατηρηθεί" με όσα ψυχωφελή αυτό συνεπάγεται, αλλά και να βοηθήσει Συνασκουμένους να προοδεύσουν. Στο έργο του θα έχει την συνεχή και αδιάπτωτη επίβλεψη του Ιδρυτή της Σχολής και, βεβαίως, την αμέριστη βοήθειά του.  

     10. Πέραν όσων προανεφέρθησαν, η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" διατηρεί στο ακέραιο τον αρχικό χαρακτήρα της ως Σχολή Έφιππης και Παραδοσιακής Τοξοβολίας, πολεμικές τέχνες τις οποίες πρώτη εισήγαγε στην Ελλάδα το 2005. Τούτο σημαίνει ότι η Σχολή μας, ασφαλώς και θα συνεχίσει να προάγει την διδασκαλία της Έφιππης και της Παραδοσιακής Τοξοβολίας ως επικέντρων του προγράμματός της κάτι που σημαίνει ότι θα συνεχίσουν κανονικά, όπως και επί 19 χρόνια συνεχίζονται, τα σχετικά μαθήματα και. βεβαίως, υπό τους όρους εισδοχής οι οποίοι ισχύουν για τους "Έλληνες Κενταύρους".     


Οι πολέμιοι της φυσικής τάξεως θα ηττηθούν νομοτελειακώς διότι βγήκαν με ...γομολάστιχες να "cancel"-άρουν τον Πολιτισμό και να εγκαταστήσουν στη θέση του την αποτροπιαστικήν ασκήμια η οποία και τους χαρακτηρίζει! Αγνοούν όμως ότι τα μάρμαρα δεν σβήνονται με ...γομολάστιχα αλλά πέφτουν και πλακώνουν κατακέφαλα εκείνους που νομίζουν ότι μπορούν να τα σβήσουν! Απέναντι στην διαστροφή, αιώνες τώρα, αντιπαρατίθεται επιτυχώς η δύναμη της Παραδόσεως και η απαράμιλλη αντοχή των φορέων της με την διαχρονική ψυχική υγεία η οποία κατανικά την ψυχασθένεια όσων τραγικών αμφισβητούν την ζωοδότιδα ευθεία της φύσεως επιλέγοντας ατραπούς αυτοκαταστροφής.

     

Και το καλό είναι ότι στους "Έλληνες Κενταύρους" διαθέτουμε όλη την απαραίτητη "τεχνογνωσία" όπως, κυρίως και την "φτυαριστικήν" ικανότητα και διάθεση να αντιμετωπίσουμε επιτυχέστατα την "κόπρο του Αυγεία"  που μας περιβάλλει διατηρώντας καθαρά τα όρια των δραστηριοτήτων της Σχολής μας η οποία λειτουργεί ανελλιπώς, με επιτυχία, επί  19 συναπτά χρόνια και με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων! Και όσο "φτυαρίζουμε" από γύρω μας την "κόπρο του Αυγεία", τόσο αηδιάζουμε με τους καναπεδάριους πουθενάδες οι οποίοι αναλώνονται με διαδικτυακές αντιπαραθέσεις ανόητης ιδεολογίζουσας φληναφηματολογίας, προσδοκώντας την σωτηρία εκ της κάλπης και μεμφόμενοι την "εποχή" και την "τύχη" τους, χωρίς να εννοούν ότι αυτά τα δημιουργούμε οι ίδιοι με το καθημερινό μόχθο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.