Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

ΤΑ ΜΗΛΑ ΤΗΣ ΚΟΙΛΑΔΟΣ

 ΤΑ ΜΗΛΑ ΤΗΣ ΚΟΙΛΑΔΟΣ



     Όταν ο Kassai Lajos ίδρυε την Κοιλάδα του είχε, ήδη, ένα ολοκληρωμένο όραμα απότοκο ενός ολοκληρωμένου χαρακτήρος με καθορισμένη φιλοσοφία ζωής! Αυτή η ιδρυτική πράξη δεν ήταν μία περιστασιακή απόπειρα αναζητήσεως...λόγου υπάρξεως, αλλά η υλοποίηση του πλαισίου υπάρξεώς του, όπως το υπαγόρευε η προσωπική του κοσμοθέαση! 

     Αυτός ο πραγματικός Δάσκαλος όχι μόνον της Έφιππης Τοξοβολίας αλλά ενός πολυπρισματικού "γνωστικού αντικειμένου" που συνοψίζει την πολυεδρικότητα της ίδιας της ζωής, στην πραγματικότητα, "φύτεψε" έναν μεγάλο "κήπο" με θρεπτικά και καλλίγευστα φρούτα για να τα προσφέρει με ευγένεια ψυχής σε όποιον ήθελε να τα γευθεί! Και τα προσέφερε!

     Δεν επεδίωξε να ανοίξει "μαγαζάκι" και, δη, χωρίς "εμπόρευμα", δεν εμφανίστηκε από το πουθενά και χωρίς να υπάρξει μαθητής δεν δήλωσε "Δάσκαλος" αποζητώντας τα "like" των "social media" με ...αγορασμένους "ακολούθους", ούτε σκέφθηκε ότι η ...ρακέτα του ...τένις θα ήταν μια εναλλακτική ψευδαίσθηση όταν ...βαρεθεί το Τόξο...! 

     Αφιερώθηκε σ΄ εκείνο που τον "κάλεσε" και δεν το πρόδωσε ποτέ κι όταν είπε "Έφιππη Τοξοβολία μέχρι θανάτου!" το εννοούσε! Και συνέχισε να προσφέρει τα μήλα της Κοιλάδος του! 

     Ευτυχείς, όσοι γευόμαστε, σήμερα, αυτά τα μήλα, τα τόσο γευστικά όσο και θρεπτικά σε μιαν εποχή παρακμής και στερήσεως των "απαραιτήτων"!   

Όλες οι φωτογραφίες είναι ιδιωτικές λήψεις του γράφοντος και προέρχονται από την παρουσία του  στις εκπαιδεύσεις της Κοιλάδος του Οργανισμού "KASSAI" (2005-2007).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.