Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

"ΙΠΠΑΣΙΑ" ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ κ. ΜARIA BOTSI

 "ΙΠΠΑΣΙΑ"  ΓΙΑ  ΤΑ  ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ 

ΚΑΙ ΤΗΝ κ. ΜARIA BOTSI



     Συμπαθέστατη η κυρία Μαρία, όπως και όλες οι κυρίες Μαρίες που ανοίγουν φύλλο για να φτιάξουν μπακλαβά στη κουζίνα τους που στολίζεται από αστραφτερά μπακιρένια σινιά και κατσαρολικά! Σε προχωρημένη ηλικία, συμμετέχει σε ομαδικές εκδρομές θρησκευτικού τουρισμού, σε εκδηλώσεις εναντίον των «κακών κατακτητών» και, επιπλέον, έχει και άποψη για την ...Ιππασία, προφανώς, μην έχοντας πλησιάσει αλογάκι...! Βεβαίως, η κυρία Μαρία, έχει και λογαριασμό, όχι μόνον στην τράπεζα, αλλά και στο Facebook όπου, αδίστακτα, αποφαίνεται και επί παντός ...επιστητού, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση της φωτογραφίας ενός Ιππέως από ένα λαϊκό πανηγύρι στο Μεσολόγγι, το πανηγύρι του Άη Συμιού, βοήθειά μας... Και η κυρία Μαρία μας δεν κρύβει τον θαυμασμό της για το ...θελκτικό θέαμα, σημειώνοντας: «Υπεροχη εικονα.Ανθρωπου -Αλογου»! Ναι, η κυρία Μαρία ...απεφήνατο για μία φωτογραφία την οποία τράβηξε ο κύριος «Tsomakos photography» όπως υπογράφει και θεώρησε και πρέπον να την δημοσιεύσει προς είσπραξη "like" από τις απανταχού κυρίες Μαρίες του μέσου δικτυώσεως!

     Δυστυχώς όμως για την κυρία Μαρία, τον κύριο «Tsomakos photography» και, δυστυχέστατα, για τον ίδιο τον εικονιζόμενο, το «μάτι» του ειδικού της Ιππασίας όχι μόνον δεν θα συμφωνήσει με τους διθυράμβους των ασχέτων, αλλά θα  δ α κ ρ ύ σ ε ι  από τα όσα αλγεινά αποκαλύπτει το συγκεκριμένο στιγμιότυπο όχι απλώς για ένα «κακώς ιππεύειν», αλλά για την  Ο Δ Υ Ν Η  που υφίσταται και αποκαλύπτει ο ίδιος ο Ίππος, ενώ καταγράφεται ακέραιη στο φακό. Αλλά, ας δούμε αναλυτικώς τα αρνητικότατα σημεία της φωτογραφίας:

     1. Η στομίδα που φέρει ο Ίππος, με σχεδίαση βαρύτατης μοχλικής επενεργείας η χρήση της οποίας απαιτεί επιδεξιότατον αναβάτη με «ελαφρές χείρες», προκαλεί ισχυρότατο πόνο στην υπερώα του Ίππου με αποτέλεσμα αυτός, για να μειώσει τον πόνο, ανοίγει το στόμα του το οποίο ήδη είναι αφρισμένο από την ένταση! Και δυστυχώς, ο Ίππος προσπαθεί με αγωνία να ανοίξει το στόμα του για να απαλλαγεί από τον πόνο που του προκαλεί η στομίδα παρεμποδιζόμενος από το σφιχτά στερεωμένο περισιαγώνιο, κάτι που του επιτείνει την αγωνία.

     2. Το υποδέραιο είναι πολύ σφιχτά στερεωμένο γνωστού όντος ότι η σωστή στερέωσή του προϋποθέτει την δυνατότητα διεισδύσεως μεταξύ αυτού και του λαιμού του Ίππου μιας κάθετης ανθρώπινης γροθιάς. 

     3. Ο αναβάτης κρατά στο ένα χέρι και τις δύο ηνίες, ταυτοχρόνως με ένα ...μαστίγιο σε λάθος πλευρά (κανονικώς πρέπει να φέρεται στην εξωτερική και όχι στην εσωτερική όπως εδώ). Κρατώντας και τις δύο ηνίες στο ίδιο χέρι και, μάλιστα, όχι στο κέντρο αλλά προς τα δεξιά (λόγω δεξιοχειρίας) εντείνει τις συνέπειες τις στομίδος στην υπερώα πολλαπλώς, όντας αναγκασμένος και να διατηρεί σε ασφαλή λαβή και το μαστίγιο.

     4. Απαράδεκτη εφαρμογή του ποδιού στον αναβολέα η οποία και επικίνδυνη για τον αναβάτη είναι και δείχνει αναβάτη άσχετο με την Ιππασία, κάτι που δείχνει και η προς τα πίσω μεγάλη κλίση της κνήμης του! Άρα ο αναβάτης αυτός κάθε άλλο παρά καλός Ιππέας μπορεί να χαρακτηρισθεί και όλα τα υπόλοιπα ...ερμηνεύονται!

     5. Βασανιστικό σπιρούνι εντελώς πλεονάζον αφού ήδη υπάρχει και ...μαστίγιο. Είναι προφανές ότι αυτός ο αναβάτης υποδύεται ρόλο ...western αλλά ο δύσμοιρος Ίππος...

     Έχουμε αναφερθεί και πάλι στην οικτρή κατάσταση της Ιππασίας στην Ελλάδα και σε ό,τι και όσα παρατηρούνται στα λαϊκά πανηγύρια όπου κακοποιούνται ατυχείς Ίπποι για ένα επιδεικτικό και συχνά απάνθρωπο "θεαθήναι"! Δυστυχώς οι συμπαθέστατες κυρίες Μαρίες, όμως, θα συνεχίσουν να θεωρούν «υπέροχες» τέτοιες «εικόνες», ίσως ενθουσιασμένες από τον ...σταυρό του υποσάγματος μιας και είναι βέβαιο ότι δεν ξεχωρίζουν το υπόσαγμα από τον ...Ίππο, όπως δεν τα ξεχωρίζουν και οι αναβάτες των ελλαδικών πανηγυριών για τα οποία είναι ολόκληρη η ντόπια Ιππασία πλην ελαχίστων εξαιρέσεων...          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.