Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

ΙΔΑΝΙΚΗ "ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ"

 ΙΔΑΝΙΚΗ "ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ"



     H Έφιππη Τοξοβολία είναι ένας διάφανος "δοκιμαστικός σωλήνας" μέσα στον οποίο, το εξασκημένο "μάτι" μπορεί να παρακολουθήσει την αλληλουχία των διεργασιών ενός, αληθώς, μαχητικού χαρακτήρος ο οποίος ανελίσσεται.

     Μέσα σ΄ αυτό τον "δοκιμαστικό σωλήνα" η ανέλιξη του χαρακτήρος του αυθεντικού Εφιπποτοξότη είναι εμφανής, όπως εμφανής είναι και η υπέλιξη, με την ανέλιξη να τεκμηριώνεται από την επιμονή στην κατάκτηση του τελικού σκοπού και την υπέλιξη στην, αργά ή γρήγορα, εγκατάλειψή του.

     Κακό δεν είναι να υστερείς σε μαχητικότητα και να χαρακτηρίζεσαι από περίσσεια υποτακτικότητος και, βεβαίως, εννούμε ότι δεν είναι κακό για τους ...άλλους! Έτσι, δεν είναι κακό να μη σου ταιριάζει η Έφιππη Τοξοβολία ενώ μπορεί να σου ταιριάζει το ...κέντημα ή το πλέξιμο αφού κι αυτές οι δύο τέχνες, έστω ως μη μαχητικές, είναι πολλαπλώς ωφέλιμες για όλους! Κακό κι αυτή τη φορά για σένα τον ίδιο είνα να νομίζεις ότι η κορυφαία των πολεμικών τεχνών, η Έφιππη Τοξοβολία, προσφέρεται για να σε αφήσει λίγη από τη λαμπρότητά της για να συμπληρώσεις την υπαρξιακή σου "γκριζάδα", χάνοντας πολύτιμο χρόνο από το πραγματικό όφελος του εαυτού σου που είναι να ακολουθήσεις αγόγγυστα τη ρότα του DNA σου αφού σε λίγο εκεί θα καταλήξεις συναισθανόμενος ότι, απλώς, αν δεν είσαι αυτόφωτος το "ξένο φως" δεν θα σε φωτίσει.

     Και, στη Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" ανάμεσα σε εξακόσιους ...τόσους διελαύνοντες μαθητές, παραμένουμε ευτυχείς διότι αρκετοί, πράγματι, είναι αυθεντικοί Εφιπποτοξότες, με μαχητικότατο DNA και επιμονή στον αντικειμενικό σκοπό της πολεμικής τέχνης μας όπως και ο σημερινός εκπαιδευόμενος ο οποίος βοηθήθηκε να επανεκκινήσει την εκπαίδευσή του μετά από μία μακρά αποχή.

     Ο φύσει μαχητικός ψυχισμός του μας οδήγησε στην απόφαση να επιχειρήσουμε αυτό το επανεκκινητικό μάθημα σε ανοικτό έδαφος και όχι στο Ιππευτήριο ώστε, ταυτοχρόνως, να εξοικειώσουμε και τον νεόλεκτον Ίππο μας με το φυσικό έδαφος της εργασίας του που δεν είναι άλλο από το ανοικτό πεδίο, τον χώρο που συνάδει με τον πόλεμο για τον οποίο προορίζεται η Έφιππη Τοξοβολία!

     Κι αυτή την φορά, ούτε ο Μέλιος στερήθηκε την αγκαλιά του μπαμπά του, ούτε ο μπαμπάς του τον ύπνο του διότι τίποτε το αστρολογικώς δυσοίωνο δεν σκίαζε την ημέρα. Εξαιρετικός Ίππος, εξαιρετικός εκπαιδευόμενος, εξαιρετικό Ιππευτήριο, εξαιρετικό και το πέριξ φυσικό πεδίο κατάφυτο και ήρεμο, όλα συνέτειναν στην οικογενειακή μας χαλάρωση και δίπλα, στο υπόλοιπο σπίτι, στον ..."γυναικωνίτη", η μαμά, η Μέλια και η κουφή τετράποδη μπόρεσαν, επιτέλους, να χαλαρώσουν κι αυτές.

     Ένα ακόμη ιδανικό μάθημα χωρίς κανένα "απρόοπτο" και με τον εκπαιδευόμενο να ξαναβρίσκει όσα είχε αφήσει "πίσω", ένα μάθημα - "διασύνδεση" με την βαθύτερη φυσικότητα της Ιππασίας.

     Ένα μάθημα με πραγματικά δύσκολους χειρισμούς διευθύνσεως επί εδάφους με αντίξοες ιδιαιτερότητες και όχι μόνον...

      Ένα μάθημα επαναζεύξεως με την Έφιππη Τοξοβολία και με όσα την ...αφορούν! 

     Και να φαντασθούμε ότι ο συγκεκριμένος Ίππος, σήμερα, είχε μόλις την δεύτερη εμπειρία Έφιππης Τοξοβολίας, εργαζόμενος για δεύτερην ημέρα άνευ στομίδος και, μάλιστα, επί ανοικτού πεδίου, ανταποκρινόμενος με υποδειγματική συνέπεια και ηρεμία στα καθήκοντά του.

     Ακόμη μια επικύρωση του φυσικού εδάφους ως ιδανικού πεδιου εκπαιδεύσεως εφίππων πολεμιστών!

     Βεβαίως δε, ακόμη μία ευκαιρία υπηρετήσεως του υπέροχου Ίππου ως ένδειξη ελάχιστης ευγνωμοσύνης του Ανθρώπου για τις υπηρεσίες και, κυρίως, την αγάπη που μας προσφέρει. Διότι κανένα μάθημα δεν ολοκληρώνεται αν ο Άνθρωπος δεν ιπποκομίσει το πλάσμα που τον διδάσκει όχι μόνον Ιππασία αλλά και άδολον Ήθος, δίδαγμα μέγα το οποίο κανείς όμοιός μας δεν μπορεί να επικαλεσθεί ότι μπορεί να διδάξει.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.