Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ"

 ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 

ΤΩΝ 

"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ"



     Αυτή την φορά, τίποτε πιο αυθεντικό, ατμοσφαιρικό και καλογραμμένο από την Αναφορά μετά το πέρας Προπονήσεως, όπως συνηθίζεται στην Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων", από τον επικεφαλής της Κερκυραϊκής Σχολής μας Συνασκούμενο Χριστόφορο Κασφίκη, μετά την τελευταία εξόρμηση-Προπόνηση στο νησί των Φαιάκων! Απολαύστε την ...αυτολεξεί!

Αγαπητοί Συνασκούμενοι καλησπέρα σας.

Άλλη μια βροχερή μέρα στο νησί.

Μια και λοιπόν οι Συνασκούμενοι αρκέστηκαν στην θαλπωρή του σπιτιού και ειδοποίησαν ότι δεν θα έλθουν, η απόφαση πάρθηκε άμεσα.

Περάσαμε με λίπος φώκιας τα τόξα μας, κερώσαμε τις χορδές, επιλέξαμε carbon βέλη, φορτώσαμε τον αυτοσχέδιο στόχο και το πανί και κινήσαμε για  «κεῖ που συνδυὸ δὲν περπατοῦν, συντρεῖς δὲν κουβεντιάζουν, παρὰ πενῆντα κ’ ἑκατό, καὶ πάλε φόβο νἔχουν κ’ εμεις µονάχοι πηγαμε πεζοί κι’ ἁρματωμένοι»...

Ένα πανέμορφο μέρος περίπου στα 600 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας με πλήρη ησυχία απομονωμένο από κάθε λογής άθλιους ήχους της πόλης.

Αφού στήσαμε τα πράγματα με ταχύτητα και πειθαρχία κομάντος ξεκινήσαμε την προπόνηση μας.


ΖΕΝ

Μετά το ζέσταμα πραγματοποιήσαμε διάφορες ασκήσεις αναπνοής, οξυγονώνοντας επαρκώς κάθε κύτταρο του σώματος μας, και εκτελέσαμε mokuso προετοιμάζοντας έτσι το σώμα μας για σκληρή προπόνηση.

Το ψιλόβροχο και τα στοιχεία της φύσης σύμμαχός μας .

Γνωρίζοντας ότι η μακρά απόσταση 35+  μέτρα σε συνδυασμό με την υγρασία και την ψιχάλα και το αεράκι θα επηρέαζαν τις βολές μας χρησιμοποιήσαμε για πρώτη φορά καταδείκτες ανέμου σε διάφορα σημεία (κατεύθυνση των φύλλων των  δέντρων) για να επιτευχθεί σωστή βολή, μια και η ταχύτητα των τόξων μας δεν είναι μεγάλη ώστε να εξαλείψει σε μακρές αποστάσεις, τυχόν, ριπές ανέμου .


Commandos

Ε! Σε ένα τέτοιο περιβάλλον σιγά να μην το εκμεταλλευτούμε. Κινητικές ασκήσεις ελεύθερου σεναρίου ενός εκάστου. Πυρ και κίνηση με επιτιθέμενο τον Γιώργη, αμυνόμενο την αφεντιά μου. Με βολές αμφιδέξιες, άλματα από αναβαθμίδες, και γενικά όσα άντεχαν τα ταλαίπωρα γόνατα μας.


Δυναμώνοντας η βροχή.

Δοκιμάσαμε βολές με σχετικά καλή επιτυχία με μπόρα. Εδώ δεν υπάρχει φωτογραφικό υλικό μια και προστατέψαμε τα κινητά μας. Το βουνό μίλησε. Έπρεπε να φύγουμε. Μαζέψαμε γρήγορα. Ευχαριστήσαμε τον όποιο Θεό για την στροφή που έδωσε στον εγκέφαλο μας ώστε να εκτελέσουμε αυτήν την πανέμορφη προπόνηση και αποχωρήσαμε κατευχαριστημένοι.

Αυτά από το βροχερό μας νησί.

Με εκτίμηση,

Κασφίκης Χριστόφορος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.