Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΣΜΟΙ

ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΣΜΟΙ



     Αμέτρητες είναι οι παρανοήσεις και οι παρερμηνείες μέσα στις οποίες ταλανίζεται η ανθρώπινη κοινότητα και μία από αυτές η χρησιμότητα του ...καθρέφτη στην επιφάνεια του οποίοι οι άνθρωποι αναζητούν την ομορφιά τους και μόνον... Κι όμως! Αυτό το χρησιμότατο σκεύος απεικονίζει κάτι πολύ σημαντικότερο από την ομορφιά του παρατηρητή του, κάτι πολύ ουσιωδέστερο γι αυτόν που, κατά κανόνα, το "χαζεύει" ναρκισσιστικά και αμήχανα... Ο καθρέφτης μας αποκαλύπτει τον πλέον επικίνδυνο αντίπαλό μας του οποίου η όψη περνά απαρατήρητη, συχνά, εφ΄ όρου ζωής και που θα μας την έκανε πολύ καλύτερη εάν εγκαίρως καταλαβαίναμε το "τι" βλέπαμε... Αυτό το είδωλό μας, με όλες τις, αθέατες αλλά υπαρκτές, ατέλειες της υπάρξεώς μας δεν είναι τίποτε άλλο παρά ο πραγματικός μας αντίπαλος ο οποίος μας καλεί να τον κάνουμε συμπαίκτη μέσα από την διαδικασία του βιωματικού διαλογισμού ο οποίος οδηγεί στην φώτιση, μέσα από το Ζεν που καταλήγει στο σατόρι!


     Όχι, δεν αναφερόμαστε σε "θρησκεία", σε δογματική που άγει σε "σωτηρίες" ...ψυχών, αλλά σε μία πνευματική εκπαίδευση η οποία απελευθερώνει τον Άνθρωπο από τον "κλωβό" της υπαρξιακής του αιχμαλωσίας που λέγεται "εγώ", επιτρέποντάς του, τελικώς, να κυριαρχήσει αληθινά στο νου και στο σώμα του, απολαμβάνοντας τη ζωή και τύχην αγαθή!


     Με επικέντρωση στο ουσιαστικό όφελος για τα Μέλη της, η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" αξιοποιώντας ως "εφαλτήριο" την Τοξοβολία, εισάγει την μελέτη του βιβλίου "Ζεν στην Τέχνη της Τοξοβολίας" του Γερμανού Φιλοσόφου Eugen Herrigel και το αναλύει με παραστατικότητα επί της Γραμμής Βολής, ώστε να μετατρέψουμε τον κυριότερο αντίπαλό μας σε ...συμπαίκτη μας.


     Αυτή την Κυριακή, 15η Ιανουαρίου 2023 στις 11:00 π,μ,, στην Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" θα τολμήσουμε να δούμε το είδωλό μας στον "καθρέφτη" και να ξεκινήσουμε ένα "ταξίδι" παράλληλο με την απελευθερωτική αλληγορία του "Σπηλαίου" του Πλάτωνος το οποίο, εν προκειμένω, είναι ο ίδιος ο "κλωβός".


   Περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.