Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

ΟΣΜΙΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ

 ΟΣΜΙΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ



     Η αποστολή μιας Σχολής πολεμικών τεχνών πόρρω απέχει από την ..."σωτηρία ασώτων ψυχών" , κυρίως, λόγω του ...ανεφίκτου του αντικειμένου! Αντιθέτως, η αποστολή μιας τέτοιας Σχολής είναι πολύ υψηλότερη και σημαντικότερη, ούσα αυτή της υποστυλώσεως όσων ψυχών αξίζουν να συνεχίσουν ...υπάρχουσες!

     Η "καθ΄ οδόν" απώλεια αναξίων, αυτών που αποκαλούμε "άσωτους" αποτελεί φυσική νομοτέλεια και συνιστά ύβρη κάθε απόπειρα παρεμβάσεως στην φυσικήν οικονομία προς αποτροπή αναποτρέπτων αποτελεσμάτων. Συνεπώς, τα αποτελέσματα της φυσικής οικονομίας επί του υπαρξιακού ορίζοντος, όσο λυπηρά και εάν είναι, όσον απογοητευτικά, δεν παύουν να νοηματοδοτούν την εξέλιξη, ακόμη και στην υπελικτικότερην εκδοχή της, άρα, είναι καλοδεχούμενα!

     Εκείνο που έχει σημασία για μία Σχολή πολεμικών τεχνών και δη, για μία Σχολή όπως αυτή των "Ελλήνων Κενταύρων" είναι να δείχνει ευκρινώς το "μονοπάτι" σε όσους "οσμίζονται ουσία" πίσω από τις ανθρωποκατασκεύαστες "rank lists", μη αρκούμενοι στην ...αίγλη τους.

     Και ο Eugen Herrigel, με το βιβλίο του "Ζεν στην Τέχνη της Τοξοβολίας" μας βοηθά να απεγκλωβισθούμε από αυταπάτες σπάζοντας τις αλυσίδες του "εγώ" μας, αυτού που μας κρατά αιχμάλωτους ουτοπιών που καταδυναστεύουν υπάρξεις. 

     Και η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" είναι υπερήφανη που, πρώτη φορά σε παγκόσμια κλίμακα, αναδεικνύει την ουσία αυτού του συγγράμματος με μία συστηματική παραστατικήν ανάλυση επί της Γραμμής Βολής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.