Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ"

 ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 

ΤΩΝ 

"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ"



     Η Αισθητική της ανθρώπινης καθημερινότητος είναι βασικό στοιχείο του πραγματικού "ευ ζειν" και αυτό είναι κάτι που "αγγίζει" κατά ουσιαστικό τρόπο και την Τοξοβολία, κάτι που το έχουν υπ΄ όψη τους οι "Έλληνες Κένταυροι Κερκύρας" και το σέβονται σε κάθε δραστηριότητά τους, όπως και στην τελευταία τους Προπόνηση.


     Έτσι, κατά την τελευταία Προπόνησή τους, οι "Έλληνες Κένταυροι Κερκύρας" επέλεξαν ως προπονητικό πεδίο τους μια φυσική περιοχή ιδιαίτερου κάλλους, από τις πολλές που διαθέτει το πανέμορφο νησί της Κερκύρας.


     Η άσκηση σε παρόμοια φυσικά περιβάλλοντα, όμως, δεν υπηρετεί μόνον την ανάγκη της Αισθητικής την οποία θα πρέπει πάντοτε να σταθμίζει ο ποιοτικός Άνθρωπος, αλλά και την ανάπτυξη της τοξευτικής δεξιότητος η οποία είναι προαπαιτούμενο σε κάθε προπονητική δράση διότι η φυσικότητα του τοπίου προσιδιάζοντας σε πραγματικές συνθήκες Τοξοβολίας συντελεί στην τελείωση του Τοξότη.


     Ωραία "παρένθεση" της Προπονήσεως των Κερκυραίων Συνασκουμένων μας η τυχαία παρουσία μιας τριμελούς οικογενείας Βρεταννών περιηγητών οι οποίοι, συμπτωματικώς, ήσαν και ...Τοξότες, οπότε οι Κορφιάτες μας τους προσέφεραν Τόξα και βέλη για να συμπροπονηθούν με τους Βρεταννούς να τα αποδέχονται ευχαρίστως!


     Πατέρας, Μητέρα και ο δεκάχρονος γιος, με άψογη τεχνική, οι Βρεταννοί τόξευσαν μαζύ με τους Κερκυραίους Συνασκουμένους μέσα σε αυτό το ιδανικό τοπίο, αποχωρώντας με μία απρόσμενη ταξιδιωτική εμπειρία στις "αποσκευές" τους!


     Σημαντικές "ψηφίδες" προόδου συνθέτουν την πορεία των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" και εμπνευστής τους ο επικεφαλής της Σχολής τους Συνασκούμενος Χριστόφορος Κασφίκης και η ανέλιξη και η χαρά είναι τα μόνα δεδομένα υπ΄ αυτές τις προϋποθέσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.