Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

ΕΓΚΥΚΛΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΧΟΛΗΣ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ": ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

 ΕΓΚΥΚΛΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΧΟΛΗΣ

"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"


ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΦΑΙΝΟΜΕΝΑ



     Αφαιρέστε από την όρασή σας τον στόχο πάνω στον οποίο τοξεύετε. «Θολώστε» την εικόνα του στόχου πάνω στον οποίο πρόκειται να τοξεύσετε και «αδειάστε» τον νου σας απ΄ ο,τιδήποτε έχει σχέση με την τόξευση.

     Κρατάτε Τόξο, αλλά …δεν κρατάτε, κρατάτε βέλος, αλλά …δεν κρατάτε, τοποθετείτε το βέλος, αλλά δεν το …τοποθετείτε κι εκείνο εγκαθιδρύεται από …μόνο του, δείχνετε προς τον στόχο, αλλά δεν …δείχνεται και η αιχμή του βέλους από …μόνη της στρέφεται προς αυτόν, αφού δεν κρατάτε τίποτε κάποια δύναμη …από μόνη της ανοίγει την χορδή και κάποια άλλη την απελευθερώνει και, να!, το βέλος επάνω στον στόχο αλλά σε  π ο ι ο ν  στόχο, σ΄ εκείνο που σας κρύβει τον πραγματικό στόχο ο οποίος είναι η υπέρτατη αλήθεια που παραμένει πάντοτε αθέατη και κρύβεται πίσω από τα επιφαινόμενα!

     Διότι, στη ζωή δεν είναι αυτά που φαίνονται, αλλά τα άλλα που μας κρύβουν κάνοντάς τα αθέατα αυτά που βλέπουμε.

     Αλλά, με όλα τούτα, έχοντας «αδειάσει» όραση, νου και συνείδηση (διότι αυτή η τελευταία είναι το προπύργιο που μας δεσμεύει…) από κάθε επιφαινόμενο, ο Τοξότης και αποφεύγει τον πανικό στόχου που είναι ο εγγύς στόχος, αλλά και ακουμπά την υπέρτατην αλήθεια για την οποία θα μιλήσουμε εκτενέστερα στη πρώτη ημερίδα (Μέρος 1ο) της αναλύσεως του βιβλίου του Eugen Herrigel «Ζεν και Τοξοβολία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.