Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΟΝΑΣΤΙΣΜΩΝ

 ΣΥΓΚΡΙΣΗ  ΚΑΙ  ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΟΝΑΣΤΙΣΜΩΝ



     Από την, προ-ρωμαϊκής κατακτήσεως, εποχή την οποία ακολούθησε η καταλυτική και ανεπίστρεπτη ξένη κυριαρχία, η Ελλάδα έπασχε από αδυναμία ορθών επιλογών η οποία και της κόστισε την ύπαρξή της. Τελευταία από όλες τις εσφαλμένες επιλογές της η παραχώρηση "βήματος" στον εβραίο εχθρό του ανθρώπινου Πολιτισμού, Σαύλο εν μέσαις Αθήναις, με ό,τι ολέθριο ακολούθησε ως προς την απεμπόληση της πατρώας των Ελλήνων θρησκείας... Και, όπως ήταν φυσικό, οι ολέθριες επιπτώσεις συνεχίσθηκαν από τότε μέχρι σήμερα δι΄ όλων των τραγικών παραμέτρων του εισαχθέντος εβραιοχριστιανικού δόγματος μεταξύ των οποίων και ο μοναστισμός του.

     Πτωματολάτρις, η ξενόφερτη θρησκεία, υμνεί τα λείψανα και σύρει τους πιστούς της γύρω από αυτά, υποχρεώνοντάς τους να προσκυνούν κομμένα κεφάλια, κομμένα χέρια και πόδια και άλλα νεκροτομικά παρασκευάσματα τα οποία υπό ομαλές συνθήκες θα έπρεπε να είχαν αποτεφρωθεί ή ενταφιασθεί! Το ίδιο και ο μοναστισμός της του οποίου τα ιδανικά είναι  η παραίτηση από τη ζωή και τα εγκόσμια και ο θάνατος!

     Εν αντιθέσει προς τον εβραιοχριστιανικό μοναστισμό, ο βουδιστικός μοναστισμός, ακολουθώντας εντελώς διαφορετικό "μονοπάτι" ενθαρρύνει την σχέση με την ζωή και τα εγκόσμια αναδεικνύοντας μοναχούς υγιείς και δυνατούς, μοναχούς πολεμιστές όπως απαιτεί η διαιώνιση της ζωής.

     Ο βουδιστικός μοναστισμός οξυγονώνει τον μοναχό και τον οδηγεί στην αρμονία ενός βίου συνυφασμένου με την φύση και την κίνηση, εμπνέοντάς τον να ασκείται τόσο πνευματικώς όσο και σωματικώς, δηλαδή,  π λ ή ρ ω ς!

     Δυστυχώς, οι επί αιώνες εσφαλμένες "επιλογές" μας έχουν ως αποτέλεσμα την απονέκρωση ενός λαού ο οποίος έχει ως εθνικό του ύμνο την εξύμνηση ..."κοκκάλων", αντί της ιαχής "Ω! τριακόσιοι σηκωθείτε...!" και το κατάντημά του να ελέγχεται από αναξίους! Είναι ζήτημα υπάρξεως των Ελλήνων η συνέγερση και η αποτίναξη των ολεθρίων, μέχρι τώρα, επιλογών οι οποίες χρειάζονται άρδην αναθεώρηση! Και σε αυτό οι "Έλληνες Κένταυροι" είμαστε από 17ετίας στρατευμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.