Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ"

 ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 

ΤΩΝ 

"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ"



     Ο κανόνας θέλει τον αρχάριο Ίππο με καλώς εκπαιδευμένο αναβάτη και τον αρχάριο αναβάτη με καλώς εκπαιδευμένο Ίππο. Περιέργως πως, αυτός ο κανόνας έχει καταλυθεί στην Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" και ο σχολικός Ίππος που μόλις έχει ξεκινήσει να εκπαιδεύεται στην υπερπήδηση εμποδίων διερχόμενος υπεράνω βαλβίδων και καβαλέτι, έχει ανατεθεί στον αρχάριο μαθητή Χρύσανθο Δρίτσα ο οποίος, με άψογους χειρισμούς ηνιών τις οποίες διατηρεί διαρκώς χαλαρές και δυνατά "πόδια" (όπως δείχνει το οπτικοακουστικό υλικό) βοηθά το ανενστόμιστο τετράποδό του να καταλάβει αμέσως τις ανυψώσεις των ποδών του που απαιτεί αυτή η εκπαιδευτική διαδικασία!

     Με γνωστή την εμμονή του Εκπαιδευτή και Αρχηγού της τοπικής Σχολής Αθανασίου Ψωρομύτη στην ορθή και επιμελή ιππική εργασία, δεν απορούμε για την αλματώδη πρόοδο του μαθητή του Χρύσανθου αλλά δεν παύουμε να εκπλησσόμεθα για την αποτελεσματικότητα των χειρισμών ενός τόσο αρχαρίου αναβάτη σε μια τόσο απαιτητική περίπτωση. 

     Κυρίως, μας εντυπωσιάζει η ευπείθεια και η χαλαρότητα ενός πρώην ιπποδρομιακού Ίππου ο οποίος εισάγεται σε έναν νέο τομέα εργασίας στίβου με τέτοια ευδιαθεσία που του επιτρέπει να λειτουργεί χωρίς καν να συσπειρώνεται, διατηρώντας την άνεση και ελαφρότητα της κινήσεώς του! Και πόσο όμορφο για όλους να χαιρόμαστε γαλήνιες εικόνες προόδου σε μιαν ιππική Σχολή, όπως αυτή των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.