Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

ΑΛΜΑ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΕΩΣ!

 ΑΛΜΑ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΕΩΣ!



     Μέσα σε μία συναρπαστική περιβαλλοντική πολυμορφικότητα της οποίας κύριος "παρονομαστής" είναι η φυσικότητα του τοπίου, η "βάση" πλέον, των "Ελλήνων Κενταύρων" μορφοποιείται ως μέρος των επιτυχών σχεδιασμών του Εφιπποτοξότη και Εκπαιδευτή υπό επίβλεψη Αντώνη Διαγούπη ο οποίος, από σήμερα, αναλαμβάνει και τις ευθύνες του Αρχηγού της αθηναϊκής Σχολής.

     Αγγίζοντας την ουσία της Ιππικής η οποία υπαγορεύει την προτεραιότητα της ευημερίας του Ίππου, ο Αρχηγός των "Ελλήνων Κενταύρων" Αθηνών, αναλαμβάνει τα καθήκοντά του, όχι έφιππος, αλλά αρχίζοντας από την οικοδόμηση ευπρεπούς οικητηρίου χώρου του Ίππου της Σχολής δίνοντας το παράδειγμα εργασίας προς όλα τα Μέλη μας τα οποία πλέον θα πρέπει να είναι προετοιμασμένα, πριν απολαύσουν τις χαρές και την "αίγλη" της ράχης του Ίππου, να τον υπηρετήσουν!

     Οι εργασίες οι οποίες ξεκίνησαν και με την βοήθεια των Αδελφών "Ελλήνων Κενταύρων Σπάρτης" και του πάντοτε αξίου συμπαραστάτη μας Συνασκουμένου Σταύρου Γεωργάκη, θα ολοκληρωθούν τάχιστα, εντός ...ωρών, αφού, οι κανόνες ακριβείας και ταχύτητος της Ομάδος των "Ελλήνων Κενταύρων" καθώς και τα προσφερόμενα "χέρια" που είναι πολλά και πανάξια, επιτρέπουν ώστε ο νέος Αρχηγός να μπορέσει με την βοήθεια όλων να ξεκινήσει τις δράσεις της Σχολής των Αθηνών, βάσει των δικών του προγραμματισμών και σχεδιάσεων. 

     Στον νέο χώρο, καθιερώνεται, πλέον, η πραγματική εικόνα της Ιππικής όπως την αποτυπώνει με το ατομικό παράδειγμά του ο Αρχηγός της Σχολής Αθηνών Αντώνης, ο οποίος συνδέει τον Ίππο-πρωταγωνιστή με το επίσης "πρωταγωνιστικό" έργο υποδομής που υπαγορεύει η, πρωτίστως βιοηθικώς, σωστή λειτουργία μιας Σχολής που σέβεται τον τετράποδο συνεργάτη θεωρώντας ότι αυτός μπορεί να είναι "καλός", δηλαδή, αξιόπιστος μόνον εάν είναι ευτυχής σε ανθρώπινα "χέρια" που τον τιμούν και κουράζονται για την ευημερία του!

     Σκληρή και απαιτητικότατη η επανεκκίνηση η οποία αναλαμβάνει έναν ιπποδρομιακό Ίππο και υποχρεούται να μετατρέψει σε παρελθόν τις μέχρι τώρα συνθήκες διαβιώσεώς του.

     Μια επαναφορά η οποία αναλαμβάνει μια δυσκολότατην αποκατάσταση από ένα παρελθόν που βαρύνεται από το προηγούμενες στρεσογόνες "εμπειρίες" κι απαιτεί μεθοδευμένη επανάταξη σε ένα ουμανιστικό πλαίσιο Φυσικής Ιππικής, με τον Αντώνη, πλέον, να είναι σε θέση να το επιτύχει πλήρως! 

     Και είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα, με την έναρξη των τεχνικών εργασιών, τόσο ο Αντώνης όσο και ο Σταύρος, παρά την κούρασή τους με το στρώσιμο της τσιμέντινης βάσεως της νέας φάτνης, ασχολήθηκαν και με μία πρώτη συραγώγηση του Ίππου, ώστε να τον "ξεμουδιάσουν" μετά από μία μακρότατη περίοδο εγκλεισμού κι ακινησίας.

     Ναι κι οι δυο τους, παρά την κούρασή τους, βρήκαν και το κουράγιο και τον χρόνο να ασχοληθούν και με τον ίππο, αφιερώνοντάς του τον ελάχιστο χρόνο των διαλειμμάτων τους με λαμπρό αποτέλεσμα.

      Και ήταν χαρακτηριστικό ότι και ο Αντώνης και ο Σταύρος, εξαντλημένοι από τις δεκάδες "καροτσιών" με τσιμέντο και αμμοχάλικο που ετοίμασαν, σήμερα κατάφεραν τις καλύτερες "συραγωγήσεις" του, μάλιστα, υπό τις δυσκολότερες συνθήκες Ίππου.

      Σοφό το ρηθέν "Arbeit macht frei!" και για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η εργασία, όσο σκληρότερη τόσο πιο πολλές ικανότητες του Ανθρώπου απελευθερώνει σε ένα γόνιμο αποτέλεσμα και αυτό το δώρημα τούτη τη μέρα δεν ήταν απλώς το στρώσιμο της βάσεως της νέας φάτνης, αλλά και δύο εξαιρετικές συραγωγήσεις! 

      Ωστόσο, οι εργασίες συνεχίζονται και θα ολοκληρωθούν, όπως είπαμε, τάχιστα αφού οι "Έλληνες Κένταυροι" δεν είναι δημοκρατική φατρία όπου υπαρξιακά κατακάθια διαγκωνίζονται για ...μίζες, οφίκια και ακόπιαστη "καλοπέραση", αλλά πλατωνική συνέργεια φύσει αριστοκρατών, όπου οι πάντες συνεισφέρουν ανιδιοτελές έργο και αναποζημίωτον ιδρώτα επ΄ αγαθώ της κοινότητος Ομοίων. 

      Εδώ, η εργασία θα συνεχίζεται μέχρι τη δύση του ηλίου διότι μόνον έτσι προσδοκάται πρόοδος, μια πρόοδος που καταλήγει στη λυτρωτική ενσωμάτωση του Ανθρώπου με τη φύση και την "είσπραξη" των "ευσήμων" μιας τέτοιας επιτυχίας όπως είναι τα "Συγχαρητήρια" που δέχεται στο ...αφτί, ο νέος Αρχηγός Αντώνης Διαγούπης από τον Μπάλιο, αλλά και απ΄ όλους μας!


Πλήρες Φωτογραφικό Λεύκωμα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.