Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

"ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΣΗ" ...ΕΡΓΟΤΑΞΙΩΝ

 "ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΣΗ" ...ΕΡΓΟΤΑΞΙΩΝ



     Και ξαφνικά τα εργοτάξια έγιναν δύο, όπου στο ένα κυριαρχούσε ο αθόρυβος συραγωγέας και οι διακριτικοί ρυθμικοί ήχοι των οπλών του Ίππου στο μαλακό χώμα και στο άλλο τα πολύβουα ηλεκτροδράπανα και οι σπινθηρίζουσες, αλλά και θορυβώδεις, ηλεκτροσυγκολλήσεις.


     Σήμερα, ο αγαπημένος μας τετράποδος μπήκε σε μια πιο τεχνική συραγώγηση, έχοντας ανάγκη να επιβραδύνει τον καλπασμό που του έμαθε η προηγούμενη ιπποδρομιακή του εμπειρία.


     Παραλλήλως, στο "γιαπί" που προορίζεται να στεγάσει τον σχολικό Ίππο μας, συνεχίστηκαν οι εργασίες που έχουν αρχίσει εδώ και λίγες ημέρες.


     Με πολύ ισχυρό νότιο άνεμο που δεν αφήνει σε ηρεμία κανένα ιπποειδές, ο Μπάλιος μας εξέπληξε με την πολύ καλή διάθεση συνεργασίας κι έτσι αδράξαμε την ευκαιρία να τον συραγωγήσουμε επί κύκλου διαμέτρου πλήρους εκτάσεως συραγωγέως ακόμη και σε καλπασμό, δίνοντας έμφαση στις φωνητικές και μόνον, εντολές, βεβαίως χωρίς δείκτη (μάστιγα) και, οίκοθεν νοείται, χωρίς στομίδα.


     Σταθερά αδίστακτο εργατόσκυλο ο Αρχηγός της Σχολής των Αθηνών να ..."μασάει" και να κόβει σίδερα "στο γόνατο" προκαλώντας συχνές επεμβάσεις του ασκούντος την ..."πατρικήν επιτήρηση" διότι, όλως ...συμπτωματικώς, στην Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" η "πατρική" επιτήρηση δεν ανατίθεται ευθυνοφοβικώς σε ...τρίτους, όπως κάποιοι συνηθίζουν!


     Κι όλα τούτα, όσο στο άλλο "εργοτάξιο" ο Μπάλιος μάθαινε πανεύκολα τα νέα του καθήκοντα απολαμβάνοντας επαίνους και χάδια από τον ίδιο ασκούντα την "πατρικήν επιτήρηση", αφού, κατά κανόνα οι Ίπποι είναι σωφρονέστεροι και νουνεχέστεροι των Ανθρώπων!


     Τελικώς, στο επιλεκτικώς προτιμώμενο "περιθώριο" μιας χουλιγκάνικης δημοκρατικής κοινωνίας η οποία αποπνέει αισθητικό ξερατό, μπορεί να υπάρχουν πολύ διαφορετικότερες εικόνες!


     Μπορεί να υπάρχουν εικόνες όπως αυτές μιας αριστοκρατικής και αρμονικήγς κοινότητος Ομοίων σαν την δική μας, όπου πρωταγωνιστεί ένα ευγενέστατο πλάσμα όπως ο Ίππος που μας διδάσκει το μεγαλείο της φυσικότητος με ό,τι αυτή σημαίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.