Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

ΕΝΑ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟ ΠΡΟΣΚΤΗΜΑ


     Ο εξαίρετος φίλος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" και διαπρεπής νομικός, κ. Γεώργιος Κωσταρέλλος προσέφερε στην Βιβλιοθήκη της Ομάδος μας ένα ανεκτίμητο έγγραφο το οποίο τιτλοφορείται "ΠΡΑΓΜΑΤΕΙΑ ΙΠΠΙΚΟΥ", του Στρατιωτικού Σχολείου Ευελπίδων [σχολικού έτους 1924-1925] το οποίο, πέραν των, άλλων, σημαντικότατων γενικών περιεχομένων του περιλαμβάνει και ένα κεφάλαιο ιδιαιτέρως πολύτιμο για την εκπαίδευση της Ομάδος μας: Την διδασκαλία της εφίππου χρήσεως της Σπάθης εν καιρώ πολέμου, επί του πεδίου της μάχης.



     Το πολύ σπάνιο αυτό εκπαιδευτικό υλικό, θα μελετηθεί και θα μεταφερθεί στην καθημερινή εκπαίδευση των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" όπου επιδιώκουμε να ασκούμεθα επί τη βάσει των εγκυροτέρων πηγών, αναβιώνοντας τις εθνικές ιππικές Παραδόσεις μας.


     Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" είμεθα βαθύτατα ευγνώμονες προς τον ευγενή δωρητή αυτού του τεκμηρίου ιστορικής γνώσεως, αξιότιμο κ. Γεώργιο Κωσταρέλλο για την προσφορά του, όπως είμεθα ευγνώμονες και προς τους πολλούς εξαίρετους φίλους της Ομάδος μας οι οποίοι μας υποστηρίζουν ευγενώς στη συνεχή μας προσπάθεια για την εκπαιδευτική πρόοδο των Μελών μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.