Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2016

ΟΙ 
"ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" 
ΕΥΧΟΜΕΝΟΙ...


...και...

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟ 2016


     Με μία ομαδική Προπόνηση υπό χαμηλότατη θερμοκρασία σε ένα φυσικό τοπίο την ίδια ώρα που οι υπόλοιποι απολάμβαναν τη θαλπωρή ενός τζακιού, εμείς απολαύσαμε την ακόμη μαγαλύτερη θαλπωρή μιας δυναμικής συνασκήσεως με πρωταγωνιστή τον Αρχηγό της Ομάδος μας ο οποίος, μεταφέροντας τις εμπειρίες του από τη πρόσφατη στρατιωτική θητεία του, μας αιφνιδίασε με μία πρωτότυπη έφοδο για να μας υποδείξει ότι μία Ομάδα όπως οι 'ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" θα πρέπει να επικεντρώνεται ανά πάσα στιγμή στη στρατιωτική υπόστασή της! Έτσι...


     Ο Κωνσταντίνος μας, καθυστερώντας να εμφανισθεί στη προπονητική γραμμή και την ώρα που όλοι ήμασταν απασχολημένοι με τα προπονητικά καθήκοντά μας, κατάφερε να μας ...αρπάξει τη φαρέτρα με τα κοινόχρηστα βέλη και να μας αιφνιδιάσει εμφανιζόμενος μέσα από ένα παρακείμενο ...θάμνο, τονίζοντάς μας όσι ασχέτως κάθε περιστασιακής ενασχολήσεως, ως "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" θα πρέπει να διατηρούμε αυξημένη επαγρύπνηση και ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο! 


     Κάπως έτσι ξεκίνησε η τελευταία Προπόνηση του 2016 με ένα δίδαγμα από τον Αρχηγό μας τόσο απαραίτητο για τις καταιγιστικές στιγμές που φέρνει ο νέος χρόνος... κι ενώ ο Ιδρυτής της Ομάδος είχε ήδη ανακοινώσει τα συμπεράσματα από την τελευταία αξιολόγηση που έγινε προ εβδομάδος με μία λεπτομερή βιντεοσκόπηση τοξεύσεων στη Γραμμή Βολής.


     Ως Αρχηγός Βολής ο Κωνσταντίνος και πάλι απέδειξε ότι μπορεί να προαγάγει τις ικανότητες των Συνασκουμένων, επιλέγοντας μία θεμελιώδη άσκηση του, αμιγώς, εφιπποτοξοτικού ασκησιολογίου και επιμένοντας σε όλη τη διάρκεια αυτής της Προπονήσεως μέχρι την τελεία εκτέλεσή της από όλους.
     Η άσκηση αυτή που αποτελεί τη "ραχοκοκκαλιά" του ασκησιολογίου μας, έχει εκτελεσθεί πολλές φορές αλλά σήμερα, με την οργανωτική σκέψη του Κωνσταντίνου έδειξε να καταλήγει σε ένα ακόμη βαθύτερο αποτέλεσμα το οποίο είδαμε στον Συνασκούμενο Γεώργιο, όπως θα αναλύσουμε εν συνεχεία.


     Η άσκηση διδάχθηκε από τον Κωνσταντίνο διεξοδικότατα και με εξατομικευμένη προσοχή.


     Ούτε τα διαφορετικά επίπεδα ικανοτήτων, ούτε οι διαφορετικοί σωματότυποι, ούτε τα διαφορετικά φύλα και ηλικίες στάθηκαν εμπόδια ώστε στο τέλος το όραμα της ομαδικής αποδόσεως του Αρχηγού μας να επιτευχθεί στο ακέραιο, με αποτέλεσμα να προσέξουμε ότι κατά την διάρκεια της εκτελέσεως της ασκήσεως ο Συνασκούμενος Γεώργιος είχε αναπτύξει μεγαλύτερη ευκαμψία των προσωπικών του δεδομένων αλλά, κυρίως, πολύ υψηλή τεχνική και ευστοχία χωρίς καν να βλέπει τον στόχο, κάτι που έδειξε μία αξιοσημείωτη πρόοδο ενστίκτου.


     Και γι αυτή την πρόοδο του Γεωργίου δεν εντυπωσιαστήκαμε μόνον εμείς που τον παρατηρούσαμε αλλά και τα τρία τετράποδα "παιδιά" του τα οποία, καθ΄ όλη την διάρκεια των θεαματικών προσπαθειών του τον παρακολουθούσαν υπερήφανα από απόσταση σεβόμενα την αυτοσυγκέντρωσή του! 


     Ο Κωνσταντίνος, παρά την μικρή αρχηγική εμπειρία του ήδη δείχνει μία αναπτυσσόμενη αρχηγικότητα με μεγάλη ωφελιμότητα για τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" και μία ισχυρή εγγύηση εφαρμογής των υποδείξεων που μας δόθηκαν για την ακόμη υψηλότερη βελτίωση του ομαδικού επιπέδου μας, οιωνός άριστος για την ανάπτυξή μας στο νέο χρόνο.


      Μετά ήταν η σειρά του Πρωτεσίλαου να προσφέρει ένα ακόμη μάθημα Σπαθασκίας, το τελευταίο του 2016!


     Στο μάθημα αυτό ο Πρωτεσίλαος επέμεινε σε τεχνικές αφοπλισμού.


     Στις εφαρμοσμένες ασκήσεις ο Πρωτεσίλαος επέλεξε τόσο κλασικά δυτικά ξίφη όσο και ...Katana για έναν πολύ βασικό λόγο: Διότι "κλειδί" στη συγκεκριμένη διδακτική είναι ο υποφυλακτήρας.


     Έτσι, οι Συνασκούμενοι  κατενόησαν τον ρόλο του ευμεγέθους υποφυλακτήρος ενός τυπικού δυτικού ξίφους αλλά και εκείνον του, σχεδόν, αμελητέου υποφυλακτήρος ενός Katana. 


     Μπορεί πολλοί να πέρασαν καλά αυτές τις τελευταίες ώρες του απερχόμενου 2016 αλλά οι 'ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" περάσαμε όχι μόνον εξίσου καλά αλλά και πολύ πιο ωφέλιμα μέσα σε ένα ιδανικό φυσικό περιβάλλον και χωρίς ...μελομακάρονα, αλλά όταν έχεις Συνασκουμένους όπως η χρυσή μας Χρυσούλα, τελικώς, δεν αποφεύγεις και μία εκπληκτική πίτα φτιαγμένη από χεράκια της την οποία μας έφερε ώστε να την χαρούμε όλοι μαζύ στη συνέχεια που "γράφτηκε στην έδρα της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗς ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ", αμέσως μετά τη σημερινή μας Προπόνηση.

     Τι ωραιότερος επίλογος μιας χρονιάς η απόλαυση μιας μοναδικής σε γεύση και εμφάνιση πίτας που μας έφτιαξε η ευγενέστατη Χρυσούλα μας η οποία, ασχέτως εάν ως Μητέρα βρέφους αντιμετώπιζε την αδιαθεσία του απιδιού της δε παρέλειψε ούτε να προπονηθεί ούτε και να μας προσφέρει ό,τι καλύτερο έχουμε απολαύσει σε εορταστικό γλύκισμα!  


     Μπορεί ο χώρος να ήταν περιοριστικός από πλευράς διαστάσεων και ανέσεων, όμως, η Χρυσούλα μας και ο αγαπημένος Σύζυγός της μας άφησαν τη καλύτερη "επίγευση" μιας πολύ γόνιμης προπονητικής χρονιάς, ανοίγοντας την "αυλαία" της νέας για την οποία αναμένονται τα καλύτερα!


     Απίστευτη η ικανόντητα της Χρυσούλας μας και στη ...ζαχαροπλαστική με τα κομμάτια της πίτας να ...τιμώνται ιδιαιτέρως, ώσπου ανεδείχθη και ο ευρέτης του φλουριού!


     Ο Γεώργιός μας, ο τυχερός όχι μόνον των πολλών συγχαρητηρίων που δέχθηκε για την πολύ επιτυχημένη δημόσια διάλεξή του περί του Αποσυμβολισμού της Ασπίδος του Αχιλλέως αλλά και του φλουριού της πίτας του 2017! Όλοι του ευχόμαστε ο συμβολισμός της ευρέσεως να εξελιχθεί στη πραγμάτωση των ευγενών προσδοκιών του μέσα στη χρονιά που μόλις αρχίζει.


     ΟΛΒΙΟΝ & ΓΟΝΙΜΟΝ, λοιπόν, το 2017 
για τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" 
και όλους τους Συνανθρώπους μας 
σε όλα τα μήκη και πλάτη της μάνας Γης! 

ΕΦΙΠΠΗ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.