Κυριακή, 28 Αυγούστου 2016

ΕΝΑΡΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΝΕΟΛΕΚΤΟΥ ΙΠΠΟΥ


     Υπό την παρουσία ενός εξαιρετικού φιλίππου και Εκπαιδευτή Ιππικής, όσο και λαμπρού επιστήμονος Αξιωματικού του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, του φίλτατου Ευθύμη, ο αναπληρωτής Αρχηγός της Ομάδος μας Μηνάς με τους μαθητές του, ξεκίνησαν να εκπαιδεύουν τον νέο Ίππο της Σχολής μας "Ηρακλή" στα εκπαιδευτικά καθήκοντά του.


     Παρά το ότι το "κεφάλιο" της εκπαιδεύσεως ενός νεολέκτου Ίππου είναι ακόμη πιο προχωρημένο από τις γνώσεις του απλού Εφιπποτοξότη, ο Μηνάς ανταπεκρίθη κατά τον καλύτερο τρόπο πλην μιας περιπτώσεως...


     Από υπερβάλλουσα αγάπη προς τον Ίππο, γίνονταν συχνά αντιληπτός, αντί να διατηρεί την προβλεπόμενη "αγέρωχη" συμπεριφορά του Αρχηγού προς τον ακολουθούντα, εκείνος γύριζε προς τον Ίππο και τον κοίταζε στοργικά στα ...μάτια ή και τον χάιδευε...με κίνδυνο να τον δούμε να τον παίρνει και ...αγκαλίτσα, λόγος για τον οποίο συνεχώς ο επιβλέπων τον παρατηρούσε διακόπτοντας ηχηρά το ..."ειδύλλιο"!  


     Κατά τα λοιπά, το team Μηνά και των δύο Γεωργίων λειτούργησε αρμονικά με τον Ηρακλή τρισευτυχισμένο να θυμάται τη παιδικότητά του και να κάνει τα δικά του χαριτωμένα παιγνιδάκια ανακαλύπτοντας το πόσο ωραίο είναι να έχεις φιλικούς αναβάτες, χωρίς μαστίγια, χωρίς σπιρούνια, χωρίς σέλλα, χωρίς στομίδα και χωρίς ό,τι καταστρέφει την ευημερία του Ίππου!


     Ο Μηνάς ξεπερνώντας σιγά-σιγά τον έντονο συναισθηματισμό του με τον Ίππο (και τα ζώα, γενικώς!) εξελίσσεται σε έναν πολύ πειθαρχημένο Εφιπποτοξότη και μέλλοντα Εκπαιδευτή ο οποίος δείχνει έναν αξιοπρόσεκτο σεβασμό, πέραν του Ίππου και προς τον μαθητή του με την γνωστή αριστοκρατικότητα που τον διακρίνει. Ακριβής, λιγομίλητος και προνοητικός, με στρατιωτική συνείδηση, υπόσχεται μιαν εκπαιδευτική απόλαυση στους μέλλοντες μαθητές του. 


     Ο Γεώργιος, αν και αρχάριος μαθητής μας εξέπληξε με την πειθαρχία του επί του εκπαιδευομένου Ίππου, τοξεύοντας αρκετά βέλη κατά παράγγελμα με ακρίβεια, σύμφωνα με τις οδηγίες που του δόθηκαν.


     Σήμερα η Ομάδα μας είχε την χαρά να υποδεχθεί και ένα νέο Μέλος τον Γεώργιο ο οποίος αφού εξετέλεσε τον προβλεπόμενο Κύκλο Προσεγγίσεως και την Ρυταγώγηση, συμμετέσχε και στη διαδικασία της εκπαιδεύσεως του νέου μας σχολικού Ίππου, παρακολουθώντας την από κοντά και επεμβαίνοντας συχνά.


     Αν και η Θ' Προπονητική Περίοδος δεν έχει αρχίσει τυπικώς, η Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" ούτε κι αυτό το καλοκαίρι διέκοψε προς θερινήν αναψυχή και οι υπέροχες ημέρες στο Ιππευτήριο υπόσχονται ένα γόνιμο χειμώνα για όλους μας! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.