Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ
22ας NOEMΒΡΙΟΥ 2014


    Στο Ιππικό Κέντρο "ΑΡΤΕΜΙΣ", στη νέα, πια, Κοιλάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ", η πρώτη τακτική εβδομαδιαία Προπόνηση Παραδοσιακής Τοξοβολίας της Ομάδος μας, με χαμηλές ...χειμωνιάτικες θερμοκρασίες αλλά και πολύ ...θέρμη ψυχής!


     Η όμορφη, όπως πάντα, ημέρα ξεκίνησε, νωρίς το πρωί, με την Προπόνηση του Αρχηγού της Ομάδος ο οποίος δεν έχασε ούτε ...ένα βέλος! Ένας Εφιπποτοξότης συγκροτημένος του οποίου η όλη φυσική κατάσταση και ισορροπία φαίνεται στις καλπαστικές τοξεύσεις του!


     Μέχρι το μεσημέρι συνεχίστηκαν τα προγραμματισμένα μαθήματα από την Εκπαιδεύτρια και Υπαρχηγό της Ομάδος μας Χαρά Πολυζοπούλου. Και στις δύο το μεσημέρι άρχισε το προγραμματισμένο εισαγωγικό μάθημα Σπάθης από τον Ιδρυτή της Ομάδος


     Μετά το τέλος του εισαγωγικού μαθήματος Σπάθης, ο Αρχηγός μας, Άνθρωπος της ...δράσεως, δεν άντεξε και πριν συνεχίσουμε το πρόγραμμα θέλησε να ...ξεμουδιάσει κάνοντας λίγο ...ποδήλατο!



     Οι Συνασκούμενοι, ματά ταύτα, κατευθύνθηκαν στο πεδίο βολής για την καθιερωμένη εβδομαδιαία Προπόνηση παραδοσιακής Τοξοβολίας. Όμως, πριν αυτή να αρχίσει είχαμε μια ιδιαίτερη χαρά..


     Ο Συνασκούμενος Νικόλαος μας έδειξε υπερήφανος το χειροποίητο Τόξο του το οποίο ο ίδιος κατεσκεύασε χωρίς τη χρήση κανενός μηχανήματος ή τη βοήθεια της τεχνολογίας, ακριβώς όπως και οι αρχέγονοι Πρόγονοί μας!


     Και ήταν πολλαπλή η χαρά μας όταν είδαμε το νέο δημιούργημα του Συνασκουμένου Νικολάου να είναι τόσο αποτελεσματικό ώστε με τη πρώτη βολή κατά ιπταμένου στόχου να τον καταρρίπτει!


     Το κύριο μέρος της σημερινής Προπονήσεως ήταν η επιστροφή στην άσκηση επί της Τοξοθυρίδος. πριν από αυτήν, όμως, η Ομάδα τόξευσε επί κοινού στόχου για τις απαραίτητες προθερμαντικές και συντονίζουσες τοξεύσεις.


     Παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες και την συνεχή άσκησή μας στο ύπαιθρο, οι Συνασκούμενοι από τη πρώτη στιγμή έδειξαν ότι παραμένουν απολύτως ...μάχιμοι υφ'  οιανδήποτε συνθήκη και μετέτρεψαν τον προθερμαντικό στόχο σε ..."σκατζόχοιρο"!


     Η βροχή των βελών κατά της τοξοθυρίδος άφησε κι αυτή τη δική της εικόνα επάνω στο συγκεκριμένο στόχο!


     Μια τοξοθυρίδα κια αυτή ..."σκατζόχοιρος" με μονοψήφια θερμοκρασία στην Αττική γη, αλλά πολύ κέφι και χαμόγελα στη Γραμμή Βολής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"!


     Σ'  αυτή τη Προπόνηση είχαμε ακόμη μία χαρά να έχουμε μαζύ μας τον Γεώργιο ο οποίος ζει και ασκείται στη Βόρειο Ελλάδα και που τον χαρήκαμε να έχει σημειώσει πρόοδο καταρρίπτοντας ιπτάμενους στόχους με αρκετή άνεση! Η Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" μπορεί να έχει το επίκεντρο των δραστηριοτήτων της στην Αττική γη, αλλά Μέλη της ασκούνται ατομικά ή και σε μικρές ομάδες και στα τέσσερα σημεία της Χώρας, από τα Επτάνησα μέχρι τη Ρόδο και τη Κύπρο και από τη Μακεδονία μέχρι τη Κρήτη!


     Η πρόκληση των ιπτάμενων στόχων δείχνει ολοένα και περισσότερο την πρόοδο όλων των Μελών μας με πρώτους τους προχωρημένους μας, όπως του Σπύρου μας που εξελίσσεται στο "πολυβολητή" της Ομάδος!


     Και η διαπιστούμενη πρόοδος είναι γενική ανάμεσα στα δύο φύλα και όχι μόνον...


     Και μεταξύ ενηλίκων και παιδιών, η πρόοδος δεν κάνει ...διακρίσεις δίνοντάς μας τη χαρά να απολαύσουμε τις τοξεύσεις της μικρής μας Κωνσταντίνας της οποίας η βελτίωση είναι εμφανής από Προπόνηση σε Προπόνηση και ορατή στις αδιάψευστες φωτογραφίες, λόγος για τον οποίο τη συγχαίρουμε θερμά!


     Το ίδιο εμφανής είναι και η πρόοδος εξίσου σε αρχαρίους και προχωρημένους και αυτό το βλέπουμε "ανάγλυφα" στη κατάρριψη ιπταμένων στόχων, κάθε φορά που εφαρμόζουμε τη συγκεκριμένη άσκηση. Η Μαρίλη μας, επί παραδείγματι, παρά τη διστακτικότητα του αρχαρίου τα κατάφερε μια χαρά να κατακτήσει το μερίδιο που της αναλογεί δείχνοντας ότι και στους αρχαρίους το πρόγραμμά μας ενεργοποιεί σύντομα το "καθεύδον" ένστικτο με θετικά αποτελέσματα.


     Με ένα πολύ πιο δυναμικό "στυλ" ο Αλέξανδρος καταρρίπτει τους δικούς του ιπτάμενους στόχους με άνεση ..."ταχυβολιστή". Ακόμη ένα δείγμα προόδου που "μιλά" για την υπέρβαση της "σκοπεύσεως" και τη παραχώρηση προτεραιότητος στο ένστικτο.


     Καμιά έκπληξη από μέρους της Υπαρχηγού κι Εκπαιδεύτριας της Ομάδος μας Χαράς Πολυζοπούλου η οποία. αλματωδώς, βελτιώνει τις επιδόσεις της!


     Τέλος, ουδεμία έκπληξη και με την αγαλλίαση του Αρχηγού της Ομάδος ο οποίος με τέτοιαν Ομάδα δε μπορεί παρά να νοιώθει περήφανος!


     Ευτυχείς και χαρούμενοι και οι Ίπποι της Ομάδος μας, αμέριμνοι για ό,τι γύρω τους συμβαίνει, απολαμβάνουν το φαγητό τους όταν δεν εκπαιδεύουν τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" στη ράχη τους! 


     Σε μιαν Ομάδα που η χαρά και η φυσική απόλαυση είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της, είναι πολύ φυσικό ο "επίλογος" και αυτής της Προπονήσεως να βρει έναν καταχαρούμενο Αρχηγό να κάνει ...σούζες με το ποδήλατό του ανάμεσα στα αμέριμνα αλογάκια μας και στους ωφελημένους Συνασκουμένους μας!


     Αναφέροντας όμως την Κύπρο, δε μπορούμε παρά να χαρούμε τα νέα και από τη λειτουργία της Κυπριακής Σχολής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" την οποία διευθύνει η μικρή Αρχηγός της Αναστασία!


     Αυτή η πολύ ιδιαίτερη Σχολή στην οποία πάντα υπερέχουν οι μικροί μαθητές μεταφέρει το "πνεύμα" των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" σε μιαν εσχατιά του Ελληνισμού την οποία κάποιοι θεωρούν ότι "πέφτει μακράν" αλλά εμείς νοιώθουμε ότι συνεχώς "αφουγκραζόμαστε την "αναπνοή" της!


     Οι μικροί μαθητές της Κυπριακής Σχολής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" δείχνουν τις σωστές εκπαιδευτικές κατευθύνσεις που παίρνουν από την Αρχηγό και Εκπαιδεύτριά της!


     Μικροί και ...μεγάλοι χαίρονται σε αυτή τη Κυπριακή "γωνιά" το Τόξο και την Ιππασία ερχόμενοι σε επαφή με ένα άλλο Ήθος που δεν αναπτύσσει, απλώς, ικανότητες αλλά και χαρακτήρες.


     Και, βεβαίως, πάντοτε υπό τη "σκιά" του Ίππου ο οποίος συμπορεύθηκε με τον Άνθρωπο καθ΄ όλη τη πορεία της δημιουργίας του ανθρώπινου Πολιτισμού.


     Για τους ενδιαφερομένους να έρθουν σε επαφή με την Κυπριακή Σχολή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ":
ANAΣΤΑΣΙΑ Φ. ΦΩΤΙΟΥ, τηλ. 00357 99472457, photisirene@gmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.