Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ 
ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ



     Η αμάθεια και το "αστοιχείωτο" των ημερών μας, σε συνδυασμό με την ηλεκτρονική ταχύτητα της διαδόσεως ανυπόστατων και ανεξέλεγκτων παραπληροφοριών, έχει ως αποτέλεσμα τον αποπροσανατολισμό των μαζών και την επικράτηση εσφαλμένων συμπερασμάτων. Δυστυχώς, η συρμώδης επικαιρότητα συμπεριέλαβε στο "παραμάζωμά" της και τον τάφο του Μ. Αλεξάνδρου ο οποίος, μάλιστα, υπήρξε και "μήλον" εθνικών, μικρο-πολιτικών, αλλά και επιστημο-συνδικαλιστικών ερίδων από τους γραικύλους οι οποίοι "παίζουν εν ου παικτοίς"!

     Η "πρόσφατη" αποκάλυψη του Μνημείου της Αμφιπόλεως πυροδότησε νέα φαντασιοπληκτικά μυθιστορήματα ανοήτων σεναριογράφων με απώτερο στόχο τις 4.000 αιτήσεις για χορήγηση αδείας ...τοπικών σουβλατζίδικων και καντινών (!) και, βεβαίως, το εξαργυρωτικό ξεπούλημα της Ιστορίας του Μνημείου.

     Και πάντα ταύτα, εν συνεχεία της ευφάνταστης κυρίας Λιάνας Σουβαλτζή η οποία οραματίσθηκε εαυτήν ως ανώτερη των αρχαίων συγγραφέων που "μίλησαν" για τον τάφο του μεγάλου Μακεδόνος και έσπευσε για αρχαιολογικό ...τουρισμό στην ...όαση Σίουα προς ...ανακάλυψή του!   

     Σε προηγούμενη (24/9/2014) ανάρτησή μας υπό τον τίτλο "ΑΜΦΙΠΟΛΕΩΣ ΒΟΥΛΗΣΗ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΩΣ", κατ'  εκείνες τις ημέρες αρχαιολογικής "υστερίας", όταν ακόμη και ο φίλτατος και σεβαστός Σαράντος Καργάκος μιλούσε για "τάφο του Μ. Αλεξάνδρου", εμείς σημειώναμε:


Το επισκεπτήριο του Στυλιανού Κουμούτσου 
και δείγμα της υπογραφής του

     "Για τους επαίοντες είναι γνωστό το ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ βρίσκεται ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ήδη, από την δεκαετία του '60. Περί αυτού έχουν γίνει ήδη επιστημονικές ανακοινώσεις και πολλές παρουσιάσεις στα μ.μ.ε. με σχετικό οπτικοακουστικό υλικό. Ο αείμνηστος ερασιτέχνης αρχαιοδίφης Στυλιανός Κουμούτσος, ο οποίος ανεκάλυψε και παρέδωσε επισήμως στην αιγυπτιακή κυβέρνηση τα ανάκτορα της Κλεοπάτρας, φρόντισε να τον ανακαλύψει αλλά δυστυχώς κάποιοι επιμένουν να παραβιάζουν ορθάνοιχτες "θύρες"...στην Αμφίπολη ΔΕΝ βρίσκεται ο νεκρός του Μεγάλου Αλεξάνδρου! Μερικοί μεσίτες οικοπέδων βρίσκονται που μεθοδεύουν την ανατίμηση των ακινήτων της περιοχής προς ίδιο συμφέρον!"


Δημοσιεύματα της εποχής της καθόδου 
του Στυλιανού Κουμούτσου στον τάφο του Μ. Αλεξάνδρου.

     Προσπαθώντας, λοιπόν, οι σύγχρονοι "Ιντιάνα Τζόουνς" είτε ως αρχαιολόγοι, είτε ως σουβλατζήδες-καντινιέρηδες ή και ως σερβιτόροι μουσακά να παραβιάσουν "ορθάνοιχτες θύρες" εξαργυρώνουν τις μικροφιλοδοξίες τους (αργυρώνητες ως επί το πολύ...) ασεβώντας επί ενός θέματος, όντως, μείζονος εθνικής σημασίας! 


Κεκυρωμένη μετάφραση του πρακτικού παραδόσεως 
του ανακτόρου της Κλεοπάτρας προς το αιγυπτιακό κράτος 
από τον Στυλιανό Κουμούτσο.

    Ο Στυλιανός Κουμούτσος, λοιπόν, ένας σερβιτόρος από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, ερασιτέχνης ερευνητής και αρχαιοδίφης, την 30ή Ιανουαρίου 1969, με επίσημο πρωτόκολλο, παραδίδει στο Αιγυπτιακό κράτος το ανάκτορο της Κλεοπάτρας που υπήρξε προσωπική ανακάλυψή του. Όπως ακριβώς και ο έμπορος Ερρίκος Σλήμαν ο οποίος χωρίς να είναι "αρχαιολόγος" ανεκάλυψε την Τροία, έτσι και ο σερβιτόρος Στυλιανός Κουμούτσος ανακαλύπτει το ανάκτορο της Κλεοπάτρας ενώ ήδη, από το 1960, έχει καταλήξει και στο σημείο του τάφου του Μ. Αλεξάνδρου. Τότε (23/3/1960), ο Στυλιανός Κουμούτσος, ορθώς εκτιμώντας ότι επρόκειτο περί εθνικού της Ελλάδος ζητήματος, ενημερώνει τον Πρέσβη της Ελλάδος στην Αίγυπτο (Δημ. Λάμπρο) και του ζητά την υποστήριξη της Ελλάδος στη περίπτωση διενέξεων τις οποίες, προφανώς, διέβλεπε πιθανές. Η επιστολή του είχε ως εξής:


     Λίγες ημέρες αργότερα, στις 7 Απριλίου 1960, ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Αίγυπτο Δημ. Λάμπρος απαντά στον Στυλιανό Κουμούτσο με μία κατάπτυστη επιστολή στην οποία, έναντι ενός τόσο ζωτικού εθνικού ζητήματος, ασχολείται με τις ...οικονομίες του Στυλιανού Κουμούτσου και του στέλνει τις ...ευχές του! ήδη, από την επιστολή αυτή διαφαίνεται και η πρόθεση του ελλαδικού "κράτους" να απόσχει πλήρως από την υπόθεση του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου υποκύπτον σε ευνόητες εξωτερικές πιέσεις οι οποίες μέχρι σήμερα απαιτούν καταχωσμένο το ταφικό Μνημείο. Για άλλη μια φορά το διεφθαρμένο δημοκρατικό κράτος των Αθηνών απεμπολεί του ιστορικού του καθήκοντος και εγκαταλείπει έναν έκθετο πολίτη του σε έναν προσωπικό αγώνα υπέρ του Ελληνικού Πολιτισμού. 


     Από τότε και μέχρι τη μυστηριώδη εξαφάνιση του Στυλιανού Κουμούτσου ο οποίος "εξατμίσθηκε" από προσώπου γης μαζύ με όλη τη πολυμελή οικογένειά του, ο ατυχής Έλλην σερβιτόρος (εν συνάψει) καταφέρνει να πάρει άδεια ανασκαφής από τον Υπουργό Πολιτισμού της Αιγύπτου, εισέρχεται στο προθάλαμο του τάφου, τα μέσα δημοσιότητος της εποχής ανακοινώνουν την ανακάλυψη, ο Στυλιανός Κουμούτσος επιστρέφει την επόμενη ημέρα για να συνεχίσει την πλήρη αποκάλυψη του τάφου αλλά βρίσκει την είσοδο ...τσιμενταρισμένη και ένα άγημα αστυνομικών να φρουρούν το σημείο απαγορεύοντάς του κάθε περαιτέρω ενέργεια! 





     Η άδεια που είχε πάρει ακυρώνεται εκ των πραγμάτων και ο ίδιος κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες να του επαναχορηγηθεί νέα άδεια και η δυνατότητα συνεχίσεως των εργασιών του απευθυνόμενος τόσο προς τις αιγυπτιακές όσο και προς τις ελλαδικές αρχές αλλά χωρίς καμία ανταπόκριση! Ο ίδιος απευθύνεται στον αντιπρόεδρο της στρατιωτικής κυβερνήσεως των Αθηνών Στυλιανό Παττακό (1971), προς το Υπουργείο Εξωτερικών επί στρατιωτικής κυβερνήσεως (1972), στον μετέπειτα πρωθυπουργό επί Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή (1978), στον αντιπρόεδρο της κυβερνήσεως επί Νέας Δημοκρατίας (1979), ξανά προς τον πρωθυπουργό επί Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή (1979), στον Υπουργό Πολιτισμού επί Νέας Δημοκρατίας (1980), στο Υπουργείο Εξωτερικών επί Νέας Δημοκρατίας (1980), παρά ταύτα (και πολλά ...άλλα) ο Στυλιανός Κουμούτσος εγκαταλείπεται στις απέλπιδες προσπάθειές του από την επίσημη Ελλάδα η οποία συμπεριφέρεται ως ανύπαρκτη ώσπου, τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του  ε ξ α φ α ν ί ζ ο ν τ α ι  από το σπίτι τους στο Παλαιό Φάληρο εγκαταλείποντας πίσω τους έναν πλούσιο φάκελλο με λεπτομερή στοιχεία και σχεδιαγράμματα! 



     Βεβαίως το αντικείμενο του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου δεν εξαντλείται εδώ και ο φάκελλος ο οποίος βρίσκεται στην αρχειοθήκη της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ" θα δημοσιευθεί μετά από την δέουσα επεξεργασία ως φόρος Τιμής προς έναν Συνέλληνα πατριώτη, τον Στυλιανό Κουμούτσο ο οποίος, αν και σκληρά εργαζόμενος προκειμένου να επιβιώσει και ο ίδιος και η οικογένειά του, από το υστέρημά του προσέφερε σε έναν τόπο που τον κυβερνούν διεφθαρμένοι με τις ψήφους των ηλιθίων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.