Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΣ 
Ο,ΤΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ


     Τα απρόοπτα στην Έφιππη Τοξοβολία είναι πάμπολλα, άλλα ευπρόσδεκτα και άλλα μη! Η αρχέγονη όσο και κορυφαία πολεμική τέχνη της Έφιππης Τοξοβολίας υπήρξε το πραγματικό «δοκιμαστήριο πολέμου» κι εξακολουθεί να είναι ώστε, ανεξαρτήτως αιώνων, η μελέτη των παραμέτρων που συντελούν στην επιτυχή άσκησή της να αποτελεί την καθημερινή «σπουδή» όσων καταγινόμαστε με αυτή.



     Στην Ομάδα των «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ» η μελέτη αυτή κυριαρχεί σε όλους μας ώστε να μπορούμε να απολαμβάνουμε με τη μεγαλύτερη ασφάλεια αλλά και αποτελεσματικότητα την Έφιππη Τοξοβολία και σ’  αυτό συντελούν όλα τα Μέλη μας με τις έρευνες και τις παρατηρήσεις τους, καθώς και με την συστηματική πρακτική εφαρμογή της.



     Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας, όπως ακριβώς δίνει μεγάλη έμφαση στη ποιότητα της εκπαιδεύσεως των Μελών της, έτσι ακριβώς δίνει έμφαση και στη καλύτερη δυνατή ποιότητα του υλικού της ξεκινώντας από τα βασικά (Tόξα και Ιπποσαγή) αλλά και τα αναλώσιμα (βέλη) και φθάνοντας στα προβλεπόμενα ενδύματα, ακόμη δε και στα κοσμήματα των Ελλήνων Εφιπποτοξοτών. Οι τελικές κατασκευές όλων των αντικειμένων που γίνονται αποδεκτές από τους Εκπαιδευτές μας ολοκληρώνονται από Μέλη μας με αντίστοιχες ειδικεύσεις και παράγονται όχι εμπορικά αλλά με την προσοχή και την φροντίδα χειροποίητων δημιουργημάτων σε μικροποσότητες προοριζόμενες για τους «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ» ή τους φίλους της Ομάδος μας, διατιθέμενα σε συμβολικές τιμές κόστους μιας και η Ομάδα μας δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα..



    Άριστα υλικά και προσεγμένα κεντητά εμβλήματα αποτελούν τη «βάση» όλων των προβλεπομένων ενδυμάτων της Ομάδος, χειμερινών και θερινών με έμφαση στη λειτουργικότητα, αντοχή αλλά και υψηλή αισθητική.



     Μπορεί να μη διεκδικούμε τον τίτλο … «οίκου μόδας» αλλά, πραγματικά, για τα ενδύματα της Ομάδος μας έχουν ακουστεί τα καλύτερα σχόλια και μάλιστα από την «εκείθεν του Ατλαντικού ακτή»!



     Και το ενδιαφέρον μας φθάνει ακόμη και στα βασικά είδη που μας είναι απαραίτητα στις ξένες Αποστολές της Ομάδος μας ώστε οι Έλληνες να είμαστε αντάξιοι της αισθητικής που μας ταιριάζει ως τη παραμικρή λεπτομέρεια οπουδήποτε κι αν βρεθούμε.



     Τα χειροποίητα βέλη που με πολλή γνώση και μεράκι φτιάχνει ο Σπύρος μας ορίζουν ακόμη έναν δημιουργικό τομέα που μας κάνει υπερήφανους.



     Ένα ακόμη πιο βαρύ εγχείρημα ανέλαβε ο «ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ» Δημόφιλος επιχειρώντας την ακριβή ανακατασκευή του Ελληνοσκυθικού Τόξου προς χρήση των Μελών της Ομάδος μας.


     Το δημιούργημα του Δημόφιλου  φτιαγμένο από εντελώς παραδοσιακά υλικά και μεθόδους, ήδη δοκιμάζεται στο πεδίο βολής κι ετοιμάζεται να πάρει τη θέση που του ανήκει στον πυρήνα της Ομάδος μας.




     Ο κοσμηματοποιός μας, Αλέξανδρος, έχει αναλάβει την χειροποίητη κατασκευή από ασήμι και σμάλτο των εμβλημάτων και κοσμημάτων των «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ».



     Ο, επαγγελματίας άλλωστε, λεπτουργός μας έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές για τη δουλειά του προσέχοντας και τη παραμικρή λεπτομέρεια ώστε τα δημιουργήματά του να κερδίζουν το θαυμασμό όσων τα παρατηρούν από κοντά.



     Και, βεβαίως, πέραν των σημάτων, ο Αλέξανδρος δε θα μπορούσε να αμελήσει και την δημιουργία κοσμημάτων με το έμβλημα των «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ», τομέας στον οποίο τα κατάφερε εξίσου εντυπωσιακά.



     Στη «προθήκη» των αναμνηστικών μας υπάρχουν, ασφαλώς και δείγματα λιτής αγγειοπλαστικής με τα εμβλήματα της Ομάδος, του Ιππικού Κέντρου και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας στην οποία η ομάδα μας είναι Μέλος.



     Πολλές ακόμη εκδοχές του εμβλήματος της Ομάδος μας έχουν κατασκευασθεί από διάφορα υλικά ώστε να διαδίδουν με τον πλέον αισθητικό τρόπο το «πνεύμα» της.



     Εξειδικευμένα δερμάτινα παρελκόμενα της Ιππικής και της Τοξοβολίας κατασκευάζονται χειροποίητα από τους δύο Εκπαιδευτές της Ομάδος μας με όλη την εμπειρία αλλά και την αισθητική που έχουν αποκομίσει από τη προσωπική τους «δράση» και συμμετοχή σε διεθνείς Αγώνες.



     Φαρέτρες, χειροφυλακτήρες, πηχεοφυλακτήρες και πολλά συναφή κατασκευάζονται χειροποίητα από τους δύο Εκπαιδευτές με παραδοσιακό τρόπο και φυσικά υλικά.


     Κάθε τι που δημιουργούν με πολύ μεράκι οι δύο Εκπαιδευτές μας παράγεται σε πολύ μικρές ποσότητες, σχεδόν μοναδικά, μιας και είναι προϊόντα του ελάχιστου ατομικού χρόνου τους, προσφορά στα Μέλη και στους Φίλους της Ομάδος μας.



     Και οι δύο έμπειροι και στη κατεργασία δερμάτων Εκπαιδευτές μας δεν αρκούνται στη κατασκευή μικροαντικειμένων αλλά προχωρούν και στη κατασκευή βασικών μερών Ιπποσκευής, όπως, σέλλες, με την ίδια προσοχή κι επιτυχία.


     Με βαθειά γνώση του εφιπποτοξοτικού μας αντικειμένου και με αισθητική, οι «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ» συνεχίζουμε μέσα στο χρόνο να υπηρετούμε τη πολεμική τέχνη μας με το κύρος των αφιερωμένων σε μία συνισταμένη παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς, όπως η διεθνής “UNESCO” αναγνωρίζει την Έφιππη Τοξοβολία.



     Εν ολίγοις, η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ» επιδιώκει να είναι αυτό που οι Κινέζοι διοργανωτές των διεθνών Αγώνων 2012 της ανεγνώρισαν με ειδικό βραβείο:



Η καλύτερα οργανωμένη Ομάδα παγκοσμίως!



Για ο,τιδήποτε εκ των παραπάνω, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνεί στο e-mail: blackscorpio@windowslive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.