Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ!


     Ξαναδιαβάζοντας τον τίτλο σπεύδουμε να διαβεβαιώσουμε ότι πρόκειται περί επιρρήματος της δημοτικής και όχι, προς θεού!, περί ουσιαστικού στον πληθυντικό απαραιτήτου για την ανατροπή της καθεστηκυίας τάξεως (η οποία τάξη, άλλωστε, είναι από δεκαετίες ανύπαρκτη…)! Εκρηκτικά, λοιπόν, διεξήχθη η τελευταία ομαδική Προπόνηση Παραδοσιακής Τοξοβολίας στη  Κοιλάδα των «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ»!


     Τις ήδη υψηλές θερμοκρασίες στη κορύφωση του καλοκαιριού, ανέβασαν ακόμη περισσότερο οι ασκήσεις που επέλεξε ο Αρχηγός της Ομάδος να εκτελεσθούν στη (πολύ πυκνή για εποχή διακοπών!) Γραμμή Βολής και, μάλιστα, κάποιες από αυτές τις ασκήσεις αρκετά απαιτητικές για …καλοκαίρι, παρά το ότι τις έχουμε ξανα-εκτελέσει στο παρελθόν!


     Για την άσκηση που κυριάρχησε στη τελευταία Προπόνηση είχε κάνει ειδική αναφορά στο Σεμινάριο Παραδοσιακής Τοξοβολίας που προσέφερε στους Έλληνες μαθητές του αλλά και σε πλήθος κοινού, στις 13 Σεπτεμβρίου 2006, στην αίθουσα VIP του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου ο Δάσκαλος Kassai Lajos.

     Tότε (βλ. παραπάνω φωτογραφία) ο Kassai Lajos, μεταξύ πολλών άλλων, είχε αναλύσει την άσκηση αυτή και είχε εξάρει τα οφέλη της για τον Παραδοσιακό ή Έφιππο Τοξότη εκτελώντας πολλαπλές τοξεύσεις εν μέσω του ενθουσιασμένου Κοινού στο κέντρο του στόχου με την εξαιρετική διερμηνεία της κυρίας Κάλαϊ Χριστίνας (επίσημης διερμηνέως της Ουγγρικής Πρεσβείας Αθηνών). Μάλιστα, κάποιοι τοξότες της, ούτω αυτό-αποκαλουμένης «ολυμπιακής» τοξοβολίας οι οποίοι ήσαν παρόντες στην αίθουσα υιοθέτησαν στις προπονήσεις τους την άσκηση αυτή και τις επόμενες ημέρες μας δήλωσαν τη χαρά τους για τη βελτίωση των βολών τους μετά την εφαρμογή της. Φαίνεται ότι ο Αρχηγός των «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ» μελετά το …παρελθόν χαράζοντας το μέλλον! Έτσι, με ιδιαίτερο ενθουσιασμό μετρήσαμε ένα υψηλότατο ποσοστό γενικής ευστοχίας στη τελευταία Προπόνηση κάτι που κατάφερε να αποτυπώσει ευκρινώς ο αδιάψευστος φωτογραφικός φακός!


     Στην ευθεία σημείων και χρόνου!


     Κατάρριψη με εξαιρετικό άνοιγμα χορδής!


     Κατάρριψη με εξαιρετικό άνοιγμα χορδής αλλά και με μερική εφαρμογή της κλίσεως προς τα πίσω για λόγους ευστοχίας! Θέλησε να «προλάβει» τη διέλευση του ιπτάμενου δίσκου (κέρδος χρόνου στοχεύσεως!, Lajos πάντα μπροστά…) και το πέτυχε κλίνοντας προς τα πίσω…


     Κατάρριψη με αποφασιστική στόχευση!


     Κατάρριψη με αποφασιστική στόχευση αλλά και το φυσικό πλεονέκτημα μακρών άκρων που καλύπτουν άνετα τη τροχιά του ιπτάμενου δίσκου.


     Αυτά τα επιτεύγματα της τελευταίας μας σαββατιάτικης Προπονήσεως και πολλά-πολλά άλλα…


     Εκρηκτική και …οργάζουσα η τελευταία ομαδική Προπόνηση Έφιππης Τοξοβολίας η οποία, μαζύ με τις ατομικές Προπονήσεις Έφιππης Τοξοβολίας και Ιππασίας, συνέθεσαν ένα θαυμάσιο καλοκαιρινό απόγευμα στο δροσερό Ιππικό Κέντρο «ΑΡΤΕΜΙΣ».


     Και μιας και αναφέραμε το (πρώτο) Σεμινάριο που μας είχε προσφέρει ο Δάσκαλος Kassai Lajos το 2006 στην Αθήνα με το οποίο οι Έλληνες μυήθηκαν για πρώτη φορά στη Παραδοσιακή Τοξοβολία και στην Έφιππη Τοξοβολία, σε λίγες ημέρες θα αναρτήσουμε όλο το ιστορικό της παραμονής του παγκόσμιου πρωταθλητή στη πόλη μας που υπήρξε και η αφετηρία της ιδρύσεως της Ομάδος των «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ» (τότε «ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ KASSAI») με πολλά-πολλά ενδιαφέροντα, ιστορικά πλέον, στοιχεία. Μείνετε …συντονισμένοι!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.